کشف میکروبهایی ناشناخته در اعماق دریا
یک مطالعه توسط دانشگاه بوستون و در همکاری با دولت جزیره ملت کیریباتی در اقیانوس آرام، میکروبهای دریای عمیقی را کشف کرده است که آنقدر ناشناخته هستند که سلولهای انسان قادر به تشخیص و اثبات وجود آنان نیستند.
این مطالعه که در 12 مارس در نشریۀ تخصصی Science Immunology منتشر شد، انگارههای قدیمی را در بارۀ «مصونیت جهانی» و اینکه سلولهای انسان میتواند به محض مواجهه با هر نوع باکتری آن را تشخیص دهد، به چالش میکشد. یافتههای این تحقیق میگوینذ که بعضی از باکتریها تنها توسط محل اقامت بومی آنها و محیط اظرافشان تعریف میشود.
رَندی روتجان، یکی از محققان این پژوهش و استادیار پژوهشی بیولوژی در دانشگاه بوستون میگوید: «گروه ما میکروبهای جدیدی را کشف و کاشت کردند که کاملاً در مقابل سیستم ایمنی انسان ضد ایمنی (immunosilent) هستند.
روتجان گفت: «به طور کلی فرض بر این است که [سیستم ایمنی ذاتی ما] میتواند هر نوع میکروب – یا باکتری – را از جمله از محیطهایی که هرگز در آنها نبودهایم مانند اعماق دریا شناسایی کند. اما هر چه بیشتر گروه ما تحقیق میکند بیشتر روشن میشود که شکافی علمی در این باره وجود دارد. هیچ کسی تا به حال قوانین جهانی سیستم ایمنی انسان را آزمایش نکرده است.»
روتجان ادامه میدهد که «برای انسان باکتریهای اعماق دریا مانند آدم فضایی هستند و برای باکتریهای اعماق دریا انسانها مانند آدم فضایی به نظر میرسند.»
روتجان توضیح میدهد: «بنابراین، ما این سوال ها را پرسیدیم، اگر ارگانیسمهای موجود در این اکوسیستمهای متفاوت با هم تعامل داشته باشند چه اتفاقی می افتد؟ با پنج سال تحقیق، هزاران آزمایش، اکنون شواهدی داریم که نشان میدهد سیستم ایمنی بدن پستانداران توانایی تشخیص باکتریهای میکروبی را از محل زندگی خود دارند، نه زیستگاههایی که مانند اعماق اقیانوس خارجی و بیگانه هستند. ناتوانی گیرندههای ایمنی در تشخیص بیشتر باکتری ها از یک اکوسیستم متفاوت نشان میدهد که راهبردهای شناسایی الگو ممکن است به صورت محلی تعریف شود، و نه در سطح جهانی»
روتجان میگوید که پیامدهای یافتههای این مطالعه میتواند به کشف بیشتر در مورد نحوه تعامل میکروبهای میزبان در هر اکوسیستمی منجر شود – که پتانسیلی را برای ایجاد «ابزارهای جدید بیولوژیکی و درمانی» مانند استفاده از باکتریهای ضد ایمنی برای انتقال دارو و یا ایمنی درمانی