اخبار کانادا

کانادا در سوگ شهروندان ایرانی‌تبار خود

کانادا در سوگ شهروندان ایرانی‌تبار خود

کانادا در سوگ شهروندان ایرانی‌تبار خود

خبر جانگداز سقوط هواپیمای اوکراین قلب هر انسانی را به درد می‌آورد. اما کشته‌شدن 138 ایرانی در این سانحه که در سفر بازگشت خود از ایران به کانادا بودند، خبری مهلک و غم‌انگیز برای جامعه ایرانی محسوب می‌گردد. از مجموع 138 ایرانی که جان خود را در این سانحه از دست دادند، 56 نفر تابعیت ایرانی/کانادایی و 82 نفر تنها دارای تابعیت ایران با ویزای موقت در کانادا سکونت داشتند. قابل ذکر است 176 مسافر کشته‌شده از اتباع 7 کشور ایران، کانادا، اوکراین، سوئد، افغانستان، انگلستان و آلمان بوده‌اند. جدول زیر تعداد کشته‌شدگان هر کشور را به نمایش می‌گذارد.
کانادا به همراه ایرانیان مقیم این کشور در سوگواری بسر می‌برد و پرچم کانادا در اتاوا به حالت نیمه‌افراشته در‌آمد. روز پنجشنبه، نخست‌وزیر کانادا در مصاحبه مطبوعاتی، خواهان بررسی دقیق علت سقوط هواپیما و اعزام متخصصین کانادایی برای بررسی علت حادثه به ایران شد. درخواست جاستین ترودو مورد موافقت مقامات ایرانی قرار گرفت و گروه بررسی کانادایی عازم ایران شدند.

مهاجرت ایرانی‌ها به کانادا از دهه1980، پس از انقلاب اسلامی ایران که در سال 1979 اتفاق افتاد، بسیار زیاد شد. به طوریکه در سال 2016 معادل 170هزار و 755ایرانی در کانادا ساکن بوده‌اند و بین سال‌های 2011 تا 2016، حدود 42هزار مهاجر ایرانی وارد کانادا شده‌اند. هم‌اکنون پس از فیلیپین، هند و چین در جایگاه چهارم مهاجران کانادایی قرار دارد.
قدمت مهاجرت ایرانیان به کانادا به زمان جنگ جهانی دوم برمی‌گردد. ولی پس از انقلاب اسلامی روند مهاجرت ایرانیان به کانادا هر ساله مسیر صعودی داشته است.

بر اساس مقاله منتشره در مجله بلومبرگ در سال‌های اخیر مهاجرت ایرانیان تحصیل‌کرده به کانادا به صورت قابل‌توجهی رو به افزایش بوده است.
در این گزارش آمده است که اکثر کشته‌شدگان ایرانی در این سانحه دکتر و مهندس و محقق و یا دانشجویان مقاطع مختلف دانشگاهی بودند و یا از متخصصین برجسته و تحصیل‌کرده و موفق در کانادا محسوب می‌شدند. سیاست‌های مهاجرتی کانادا و نیاز این کشور به متخصصین موجب شده است که متخصصین جوان از کشور‌های مختلف دنیا طالب اخذ اقامت دائم کانادا و مهاجرت به این کشور باشند و جامعه تحصیل‌کرده ایران نیز در میان این متقاضیان، درصد قابل توجهی از متقاضیان مهاجرت به کانادا را تشکیل می‌دهند .
علاوه بر این بالغ بر 12درصد از دانشجویان کانادایی را دانشجویان بین‌المللی تشکیل می‌دهند. دانشجویان ایرانی نیز در سال‌های اخیر مسیر ادامه تحصیل را برای اخذ اقامت دائم کانادا، یکی از گزینه‌های معتبر برای اقامت و دریافت شهروندی در کانادا‌ می‌دانند.

در سال گذشته کانادا 437 هزار مهاجر را از خارج کانادا مورد پذیرش قرار داد تا بتواند از طریق پذیرش مهاجرین به سریع‌ترین رشد جمعیت برسد. به طوریکه با توجه به رشد نزولی زاد و ولد در این کشور، هنوز نتوانسته از طریق پذیرش مهاجرین به بالاترین میزان افزایش جمعیت در دهه اخیر دست یابد.

مهاجرت، نیروی محرکه توسعه اقتصادی و فرهنگی کانادا به شمار‌ می‌رود. و با وجود رشد طبیعی و کند جمعیت در کانادا، سهم مهاجرت در رشد نیروی کار و حتی منابع مالیاتی این کشور بسیار حائز اهمیت است. کانادا با سیستم امتیازبندی همواره مهاجران اقتصادی که 60 درصد سهمیه سالانه پذیرش مهاجرین را تشکیل می‌دهند، مورد پذیرش قرار می‌دهد. مهاجرین متخصصی که وارد کانادا می‌گردند؛ دارای تحصیلات دانشگاهی و سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی و دانش زبان در سطح پیشرفته هستند و یا موفق به اخذ مدارک تحصیلی از موسسات آموزشی کانادا شده‌اند. درصد بالایی از مهاجران ایرانی جزء این گروه مهاجران هستند و دارای سرمایه‌های انسانی و تخصصی بالایی هستند. علاوه بر این، متخصصین در میان مهاجرین ایرانی صاحبین مشاغل و کارآفرینان و سرمایه‌گذاران موفقی وجود دارند که با سرمایه‌گذاری در این کشور یاری‌دهنده گردش چرخ اقتصادی کانادا به شمار می‌روند.

در سال‌های اخیر بسیاری از ایرانیان متخصص در زمینه کامپیوتر و صنعت فناوری که اکثرا متقاضی مهاجرت به آمریکا بودند، ولی به دلیل رد تقاضا از سوی دولت ایالات متحده، به سمت کانادا روانه شدند.

لازم به ذکر است آمریکا همواره یکی از اولین مقاصد مهاجرتی در جهان به شمار می‌رود، اما هنوز در جذب نیروی متخصص ماهر و تحصیل‌کرده در جایگاه عقب‌تری نسبت به کانادا قرار دارد. هر دو کشور با معضل پیرشدن جمعیت مواجه هستند و با پیشرفت سریع تکنولوژی و فناروی، هر روز بیشتر به متخصصین ماهر نیازمند‌ می‌شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا