پیش از اعلام خبر درگذشت دختر آبی، خاکسپاری او تحت تدابیر امنیتی در قم انجام شده بود
پیش از اعلام خبر درگذشت دختر آبی، خاکسپاری او تحت تدابیر امنیتی در قم انجام شده بود
پیش از اعلام خبر درگذشت دختر آبی، خاکسپاری او تحت تدابیر امنیتی در قم انجام شده بود
دستکم دو منبع آگاه خبر دادند که پیکر سحر خدایاری، دختر آبی که در پی خودسوری اعتراضی مقابل دادگاه انقلاب جانش را از دست داد، قبل از انتشار خبر درگذشت او، تحت تدابیر امنیتی و بدون حضور اقوامش در بهشت معصومه قم به خاک سپرده شده بود.
بر اساس این منابع آگاه، پیکر سحر خدایاری را ماموران امنیتی روز دوشنبه ۱۸ شهریور در بهشت معصومه قم به خاک سپردهاند و به اقوام او اجازه حضور در خاکسپاری داده نشده است.
از زمان انتقال به بیمارستان سوانح سوختگی مطهری تهران، پزشکان و متخصصان از نجات سحر قطع امید کرده بودند و به گفته خواهرش با «۹۰ درصد سوختگی» و «آسیب ریه» طی هفته گذشته در بیمارستان بستری بود.
برخی منابع نیز زمان درگذشت و خاکسپاری سحرخدایاری را سه روز قبل عنوان کردهاند، اما خبرنگارانی که پیشتر با خانواده او در تماس بودهاند تاکید کردند که خانواده دختر آبی و رییس بیمارستان زمان درگذشت او را صبح دوشنبه عنوان کردهاند. همچنین به گفته همین منابع، خاکسپاری دختر آبی روز دوشنبه و ساعتها قبل از انتشار خبر درگذشت او انجام شده بود.
تاکنون مقامهای قوه قضاییه و دیگر نهادهای مسئول در باره مرگ دختر آبی پس از خودسوزی اعتراضی او ابراز نظر نکردهاند اما برخی منابع گفتند که بر شدت فشار به خانواده سحر خدایاری افزوده شده و خانواده او تهدید شدهاند تا با رسانهها درباره زمان درگذشت و نحوه خاکسپاری فرزندشان سخن نگویند.
سحر خدایاری، لیسانس مترجمی انگلیسی، دختر ۲۹ ساله، فوتبالدوست و از هوادار ان تیم فوتبال استقلال بود که روز سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ درحالی که کلاه گیس آبی گذاشته و پالتوی بلند پوشیده بود برای تماشای بازی استقلال و العین راهی استادیوم آزادی تهران شد اما هنگامی که ماموران قصد بازرسی بدنی او را داشتند، خودش گفت که دختر است، و ماموان نیز اقدام به بازداشت او کردند.
یک روز بعد چهارشنبه ۲۲ اسفند ماه، اعضای خانواده سحر خدایاری به دادسرای ارشاد مراجعه کردند و بازپرس وثیقه ۵۰میلیون تومانی تعیین کرد اما بستگانش در آن ساعت چنین پول نقدی همراه نداشتند. آنها پس از فراهم کردن این پول روز پنجشنبه ۲۳ اسفند، مبلغ ۵۰میلیون تومان وثیقه را به حساب قوه قضاییه واریز کردند اما بازپرس اعلام کرد که از ساعت آزادی گذشته و به این ترتیب سحر تا شنبه ۲۵ اسفند در زندان قرچک ورامین زندانی شد.
او پس از آزادی به شدت گوشهگیر شده بود و چندبار برای بازپس گرفتن موبایل و وسایل شخصی خود که در زمان بازداشت توقیف شده بود به دادسرای ارشاد مراجعه کرد. در آخرین مراجعه به او اعلام شد که پروندهاش به دادگاه انقلاب تهران منتقل شده است و به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده که باید برای تحمل این حکم، زندانی شود.
دختر آبی روز دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ از سوی دادگاه انقلاب احضار شد، پس از مرجعه او به این دادگاه در خیابان معلم تهران، به او گفته شد، قاضی پرونده به مرخصی رفته است.
به گفته شاهدان عینی، دختر آبی پس از خروج از دادگاه انقلاب و در حالی که فریادهای اعتراضی سر میداد، اقدام به خودسوزی کرد و پس از آنکه به شدت دچار سوختگی شد به بیمارستان سوانح و سوختگی مطهری منتقل شد.
در یک هفته گذشته ماموران اجازه حضور خبرنگاران در محل بستری دختر آبی را ندادند و با تهدید اینکه «پرونده سحر خدایاری امنیتی» است، به خبرنگاران هشدار دادند که برای کسب اطلاع از وضعیت او به بیمارستان سوانح و سوختگی مطهری مراجعه نکنند.
روز دوشنبه ۱۸ شهریور اعلام شد که سحر خدایاری یک هفته پس از خودسوزی اعتراضی مقابل دادگاه انقلاب تهران درگذشته است. این درحالی بود که به گزارش برخی منابع آگاه، پیکر او پیش از اعلام این خبر، در بهشت معصومه قم و تحت تدابیر امنیتی و بدون حضور اقوامش به خاک سپرده شده بود.