اخبار جهان

ولیعهد عربستان در واکنش به نقش تهران در حمله به تاسیسات نفتی: دلیل راهبردی حمله ایران به آرامکو «حماقت» بود

ولیعهد عربستان در واکنش به نقش تهران در حمله به تاسیسات نفتی: دلیل راهبردی حمله ایران به آرامکو «حماقت» بود

ولیعهد عربستان در واکنش به نقش تهران در حمله به تاسیسات نفتی: دلیل راهبردی حمله ایران به آرامکو «حماقت» بود
ولیعهد عربستان می‌‌گوید که او نیز همچون مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، معتقد است حمله ایران به تاسیسات نفتی عربستان سعودی یک «اقدام به جنگ» بوده است.

محمد بن سلمان در گفت‌وگو با برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه سی‌بی‌اس در پاسخ به این مطلب که «مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا گفته است ایران با این حمله اقدام به جنگ کرده است، آیا این حمله اقدام به جنگ بود» گفت: «بله، البته.»

تاسیسات «بقیق» و «خریص» متعلق به شرکت نفت دولتی «آرامکو» در شرق عربستان سعودی روز شنبه ۲۳ شهریور هدف حمله قرار گرفتند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، همان زمان تهران را پشت این حملات دانست. همچنین‌ آقای پمپئو در روزهای گذشته در شبکه سی‌بی‌اس درباره حملات به تاسیسات عربستان گفته بود که «این یک اقدام به جنگ بود … این، اقدام به جنگ یک حکومت علیه یک حکومت دیگر بود.»

بنابر گزارش شبکه سی‌بی‌اس، ولیعهد عربستان نیز در مصاحبه اخیر خود، دلیل راهبردی حمله ایران به تاسیسات آرامکو را «حماقت» توصیف کرد و گفت: «به باور من این حمافت است. هیچ‌گونه هدف راهبردی وجود ندارد. فقط یک احمق به پنج درصد از منابع عرضه انرژی جهان حمله می‌کند. تنها هدف راهبردی اثبات همین موضوع است که آنها احمق هستند و این همان کاری است که آن‌ها کردند.»

بن سلمان همچنین در پاسخ به این که جنگ بین عربستان و ایران چه پیامدهایی بر منطقه دارد، گفت: «این منطقه حدود ۳۰ درصد منابع انرژی جهان، حدود ۲۰ درصد از معابر تجارت جهانی، و حدود ۴ درصد از تولید ناخالص ملی جهان را تشکیل می‌دهد. تصور کنید همه این‌ها متوقف شود. این به معنای فروپاشی کامل نه فقط اقتصاد عربستان سعودی یا کشورهای خاورمیانه، بلکه اقتصاد جهانی است.»

ولیعهد عربستان تاکید کرد که «همه گزینه‌ها باید روی میز بماند» و هشدار داد که «اگر جهان اقدامی محکم برای مقابله با اقدامات ایران انجام ندهد، شاهد وخیم‌تر شدن اوضاع خواهیم بود که منافع جهانی را تهدید خواهد کرد. عرضه نفت مختل می‌شود و قیمت نفت به صورت غیرقابل تصوری افزایش خواهد یافت.»

همچنین دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، نیز در سخنان اخیر خود در گردهمایی سالانه سازمان ملل گفته بود که «رژیم برای این که خود را از تحریم‌ها آزاد کند، خشونت خود را تشدید کرده است. آنها تعرض تحریک‌نشده‌ای به عربستان سعودی کردند و در پاسخ به آن حمله، ما بالاترین سطح از تحریم‌ها را روی بانک مرکزی ایران و نهادهای دیگر اعمال کردیم. تمام کشورها وظیفه دارند که اقدام کنند. هیچ دولت مسئولی نباید عطش ایران به خون را بپذیرد و تا زمانی که رفتار تهدیدکننده ایران ادامه پیدا کند، تحریم‌ها نه تنها برچیده نخواهند شد، که شدیدتر و سخت‌تر خواهد شد.»

بن سلمان درباره این که آیا پاسخ به حملات تاسیسات نفتی آرامکو باید نظامی باشد؟ گفت «امیدوارم چنین نباشد. راه حل سیاسی و صلح آمیز بسیار بهتر از راه حل نظامی است.»

او همچنین درباره دیدار دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، و حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، و حصول به یک توافق جدید، گفت: «این همان چیزی است که پرزیدنت ترامپ می‌خواهد. این همان چیزی است که همه ما می‌خواهیم. اما این مقام‌های ایران هستند که نمی‌خواهند پای میز مذاکره بنشینند.»

ولیعهد سعودی همچنین درباره وضعیت یمن نیز گفت: «اگر ایران حمایت خود را از شبه نظامیان حوثی متوقف کند، راه حل سیاسی بسیار آسان تر خواهد بود.»

پرزیدنت ترامپ روز سه شنبه ۲ مهر با تاکید بر این که رژیم سرکوبگر حاکم بر ایران یکی از بزرگترین خطرات امنیتی است که کشورهای صلح‌دوست را تهدید می‌کند، جمهوری اسلامی را بزرگترین رژیم حامی تروریسم خواند، و گفت که رهبران ایران به جنگ در سوریه و یمن دامن می‌زنند و ثروت کشور را برای رسیدن به سلاح هسته‌ای و استفاده از آن هدر می‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا