وعده ساخت و تولید داروی چینی «ضد کرونا» در ایران
وعده ساخت و تولید داروی چینی «ضد کرونا» در ایران
وعده ساخت و تولید داروی چینی «ضد کرونا» در ایران
مسئول توزیع داروهای کرونا در سازمان غذا و داروی ایران روز شنبه، ۲ فروردین، از ورود مواد اولیه یک داروی ضد ویروس کرونا به ایران خبر داد که به گفته او در چین استفاده شده است.
علی رزازان، از مسئولان سازمان غذا و دارو، به خبرگزاری ایرنا گفت که این مواد «اکنون در گمرک است و بعد از ترخیص به فاصله دو روز میتوان این دارو را تولید کرد».
این مقام مسئول، با امتناع از بیان نام این دارو، به این توضیح اکتفا کرد که «یک داروی ضد ویروس مستقل است که در چین تولید و آزمایش شده و میتواند در درمان افراد مبتلا به کووید ۱۹ مؤثر باشد».
اکنون داروهای متفاوتی مثل کلترا در مراکز درمانی ایران برای درمان بیماران کووید ۱۹ استفاده میشود.
به گفته آقای رزازان، تصمیمگیری در مورد تولید انبوه داروی جدید به تصمیمات کمیته علمی درمان کرونا بستگی دارد که به صورت مستقل یا با داروهای دیگر به صورت ترکیبی ساخته شود.
پیش از این در ۱۴ اسفند ۹۸ نیز علیرضا جلالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله، از استفاده آزمایشی از دو داروی ضد کرونا در بیمارستان بقیةالله خبر داده و در توضیح آن گفته بود: «این دارو گیاهی است و به صورت اسپری تهیه شده است.»
رئیس دانشگاه علوم پرشکی بقیةالله که زیرمجموعه سپاه پاسداران است، پیشبینی کرده بود تکمیل آزمایش و اخذ مجوز برای تولید و عرضه داروها دو تا سه ماه طول خواهد کشید، اما از آن زمان هیچ خبر تکمیلی در این باره منتشر نشده است.
با گسترش ویروس کرونا در سطح جهانی، در یکی دو ماه گذشته، تلاش پژوهشگران و شرکتهای دارویی در کشورهای متعدد از جمله آمریکا، اسرائیل، هلند، آلمان، روسیه و چین برای کشف داروهای درمان این بیماری و پیشگیری از آن سرعت گرفته است.