هشدار کارشناسان: پاندمی دیگری باز هم از چین در راه است!
هشدار کارشناسان: پاندمی دیگری باز هم از چین در راه است!
هشدار کارشناسان: پاندمی دیگری باز هم از چین در راه است!
:کارشناسان هشدار داده اند که تا زمانی که دنیا تدابیر ضروری را اتخاذ نکرده تا مانع تکرار سناریوی کووید 19 شود، هیچ چیزی جلوی شیوع اپیدمی جدیدی را نمی گیرد که منشا آن به احتمال زیاد از چین است.
این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت بر این باور است، جهان با گذشت یک سال از بزرگترین بحران معاصر«هنوز با خطر بی سابقه ای روبرو است.»
از زمان ظهور کرونا در چین در اواخر سال 2019، بیش از دو میلیون نفر به کام مرگ رفته اند. این باور وجود دارد که این بیماری از نوع نامعینی خفاش به بشر سرایت کرده است.
این اپیدمی بیش از 95.13 میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا ساخته و از زمان کشف اولین موارد در چین در دسامبر سال 2019، صدمات و ضایعات زیادی در بیش از 210 کشور و منطقه برجای گذاشته است. ایالات متحده و پس از آن برزیل، هند، مکزیک و بریتانیا متحمل بیشترین میزان آسیب ناشی از کووید 19 شده اند.
در چین، منشأ این همه گیری که کره زمین را عملا وارد فیلمی ترسناک ساخت، مجموع موارد تأیید شده کووید 19 به 89454 مورد رسیده، در حالی که مجموع مرگ و میرها بدون تغییر 4635 مورد است.
در این زمینه، هری کازیانیس تحلیلگر ارشد مرکز نشنال اینترست، از ظهور یک اپیدمی دیگر مشابه ویروس کرونا در چین هشدار داد.
کازانیس در مصاحبهای با فاکس نیوز خاطرنشان کرد که اپیدمی بعدی تا زمانی که که هیچ مکانیسم ایمنی یا استراتژی خاصی برای اطمینان از تکرار نشدن آنچه در پایان سال 2019 در چین اتفاق افتاد، وجود ندارد، «هر لحظه» ممکن است، شیوع یابد.
گفتههای کازیانیس در پی اظهارات بازرسان بهداشتی مستقل بود که گفتند «پکن و سازمان جهانی بهداشت میتوانستند در آغاز شیوع کرونا در پایان سال 2019، سریعتر اقدام کنند.»
کمیته کارشناسان در گزارش دوم خود که قرار است سهشنبه 19 ژانویه در جلسه سازمان بهداشت جهانی ارائه شود، خاطرنشان میکند که: «با بازگشت به توالی نخست مرحله اول اپیدمی، نتیجه میگیریم که براساس اولین شاخصها امکان حرکت سریعتر، وجود دارد.
از سوی دیگر، گرت گریگسبی مدیر امور بین الملل بخش بهداشت و خدمات انسانی، گفت که تیم متخصصان سازمان جهانی بهداشت که برای مشخص کردن خواستگاه ویروس کرونا وارد چین شده اند، در مأموریت خود موفق نخواهند شد مگر اینکه درجریان تمام مطالعات انجام شده در چین در مورد توالی های ژنتیکی مرتبط با ویروس و نتایج آن قرار بگیرد.
با گذشت یک سال از آشنایی توده مردم با ویروس کرونا که منجر به کشته شدن بیش از دو میلیون نفر و ایجاد دهها نسل جهش یافته از این ویروس شده و توقف اقتصاد جهانی، فشار بر توانمندیهای مراقبتهای بهداشتی و پیامدهای ناشناخته دراز مدت را برای میلیونها نفر را به دنبال داشته، یک سوال منطقی با این محتوا بروز می کند که چه تضمینی وجود دارد که اپیدمی جدیدی از چین هر لحظه لحظه شیوع نیابد و رهبری چین برای جلوگیری از ظهور بیماری جدید چه اقدامی خواهند کرد؟
از سوی دیگر، تدروس آدهانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت دوشنبه 18 ژانویه هشدار داد که این همه گیری نشان می دهد، سلامت انسان، حیوان و کره زمین در پیوند با هم قرار دارند.
او گفت: «بیش از 70 درصد بیماری های نوظهور کشف شده در سال های اخیر، از حیوان به انسان سرایت کرده است.»
ادهانوم ادامه داد: «یک سال پس از بزرگترین بحران عصر، شکی نیست که هنوز با خطر بی سابقه ای روبرو هستیم.»
ادهانوم هشدار داد که اگر کشورهای ثروتمند به زیان کشورهای فقیر، واکسن های ضد ویروس کرونا را در انحصار خود بگیرند، جهان با «شکست فاجعه بار اخلاقی » روبرو خواهد شد.
بر اساس برآوردها، بیش از 40 میلیون دوز واکسن کرونا در حداقل 60 کشور یا منطقه در سراسر جهان تزریق شده است.
از نقطه نظر کمیت، ایالات متحده با تزریق 12.28 میلیون دوز به 10.60 میلیون نفر (3.2 درصد از جمعیت)، قبل از چین (بیش از 10 میلیون دوز)، پیشتاز است.
در اروپا و مشخصا در کشور بریتانیا، 4/31 میلیون دوز به 3/86 میلیون نفر (5/7 درصد از جمعیت) را تزریق شده است.
ادهانوم گفت: ظهور تازه نسل های جهش یافته کرونا که به سرعت در حال گسترش اند، ارائه سریع و منصفانه واکسن ها را از اهمیت بیشتری برخوردار می سازد.