هشت نفر از شهروندان ساکن سنندج به شلاق و زندان محکوم شدند
هشت نفر از شهروندان ساکن سنندج به شلاق و زندان محکوم شدند
هشت نفر از شهروندان ساکن سنندج به شلاق و زندان محکوم شدند
هشت نفر از شهروندان ساکن سنندج به نامهای فواد عنایتی، ابراهیم آقایی، فواد قهرمانی، فرهاد طاری مرادی، احمد مرادی، پویا فیضی، رضا رجایی، و محمد شهبازی توسط دادگاه مجموعا به ۸۰ ماه زندان و ۵۹۲ ضربه شلاق محکوم شدهاند.
شبکه حقوق بشر کردستان روز جمعه ۹ اسفند در گزارشی اعلام کرد که این شهروندان که پیش از این در اعتراض به عملیات نظامی ارتش ترکیه در داخل سوریه و علیه کردها در اواسط مهر ماه سال جاری بازداشت شده بودند، طی روزهای گذشته از سوی شعبه ۱۰۴ دادگاه کیفری ۲ سنندج به ریاست قاضی امیدی، هر یک به ۱۰ ماه زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدند.
بنا بر این گزارش اتهام این افراد از سوی دادگاه انقلاب «اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق مشارکت در تجمع غیرقانونی» عنوان شده است.
اواسط دی ماه سال جاری دو شهروند اهل پاوه به نامهای هنر (کبیر) حسینی و دلشاد فرجی که در این اعتراضات شرکت کرده بودند از سوی دادگاه کیفری ٢ شهرستان پاوە در استان کرمانشاه به اتهام «اخلال در نظم و آسایش عمومی» بە تحمل یک سال زندان – که برای مدت ٣ سال تعلیقی خواهد بود – و ۷۴ ضربە شلاق محکوم شدهاند.
اواسط بهمن ماه نیز چهار فعال مدنی کُرد دیگر نیز به نامهای سمکو معروفی، شاهو خضری، هومن فیضی، و ژاکا اسماعیلپور، که پیش از این توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری بوکان به اتهام «اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمع غیرقانونی» به ترتیب به ۳ ماه، ۲ سال، یک سال و ۴ ماه زندان محکوم شده بودند، برای سپری کردن دوران محکومیت خودبه زندان بوکان منتقل شدهاند.
پیش از این صدای آمریکا به نقل از این نهاد حقوق بشری اعلام کرده بود که در جریان اعتراضات به عملیات نظامی ترکیه در سوریه دستکم در شهر مریوان هشت نفر، تهران ۲۳ نفر، سردشت پنج نفر، ارومیه هفت نفر، بانه دو نفر، پاوه یازده نفر، در شهرهای جوانرود و سنندج هر کدام شش نفر، و در هر یک از شهرهای پیرانشهر، روانسر، ایلام، کرمانشاه، بوکان، نقده، و دیواندره یک نفر بازداشت شدهاند.
ارتش ترکیه روز چهارشنبه ۱۷ مهر عملیات نظامی خود را در داخل سوریه و علیه کردها، که به گفته آنکارا با نیروهای حزب کارگران کردستان (پ ک ک) همکاری میکنند، را آغاز کرد.
ایالات متحده از آغاز با عملیات نظامی ترکیه مخالفت کرد و نسبت به پیامدهای وخیم انسانی و امنیتی آن هشدار داد.
سرانجام به دنبال سفر مایک پنس، معاون رئیس جمهوری، و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به ترکیه، آنکارا با یک آتشبس پنج روزه در مناطق کردنشین سوریه موافقت کرد.