نگرانی صادر کنندگان کانادایی از تداوم بحران کروناویروس
نگرانی صادر کنندگان کانادایی از تداوم بحران کروناویروس
نگرانی صادر کنندگان کانادایی از تداوم بحران کروناویروس
کروناویروس به تدریج تاثیر خود را بر اقتصاد چین نمایان می کند و نگرانیهایی در میان صادرکنندگان کانادایی به وجود میآورد که به شدت بر تجارت با این کشور آسیایی متکی هستند.
سخنگوی انجمن واردکنندگان و صادرکنندگان کانادا به بیانان بلومبرگ گفت این انجمن تماسهایی از شرکتهای عضو خود دریافت کرده که میخواهند بدانند اثر احتمالی کروناویروس بر کسبوکارشان چطور خواهد بود.
برای ارزیابی ریسک اقتصادی این مسئله، صادرکنندگان کانادایی دارند به آخرین باری نگاه میکنند که با شیوع ویروس سارس در سال 2003 در وضعیت مشابهی قرار گرفته بودند. به گفته پدرو آنتونس اقتصاددان ارشد هیات کنفرانس کانادا، آن موقع تنها یک درصد از تولید ناخالص داخلی کانادا متکی بر بازار چین بود، اما این رقم امروز 3.9 درصد است.
افت تقاضا برای کالاها و خدمات در چین برای این بازه زمانی از سال را میشد برای دوره تعطیلات سال نو چینی انتظار داشت. اما حالا آن بازه تمام شده و تدابیر قرنطینه سر جای خود باقی ماندهاند. به گفته سایمون سوموگی استاد دانشگاه گوئلف محدودیتها دارند روی محصولاتی که از طریق هوا و دریا منتقل میشوند اثر میگذارند و به این دلیل بسیاری از شرکتها سعی دارند محصولاتشان را از طریق قطار از هنگ کنگ به چین برسانند.
اندرو گرنتم اقتصاددان CIBC Economics در گزارش خود نوشت: «کانال صادرات حالا بزرگتر است اما صادرات چین از قبل تبدیل به نکتهای منفی برای رشد اقتصادی کانادا در سال 2019 شده بود و مخصوصا ساسکچوان و مانیتوبا آسیب زیادی دیده بودند. هر چقدر چین مدت بیشتری در قرنطینه باشد و سعی کند ویروس را کنترل کند اثر آن روی کانالهای بسیار مهمتر توریسم و تامین شدیدتر خواهد بود».
صادرات اصلی کانادا به چین شامل گوشتهایی از جمله گوشت گوساله و خوک، صدف و کالاهای کشاورزی از جمله مواد معدنی، سویا و همچنین ماشینآلات و چوب میشوند. صنعت جنگل کانادا ممکن است بزرگترین ضربه را بخورد.