نورعلی تابنده قطب دراویش گنابادی «درگذشت»
گزارشها حاکی از درگذشت نورعلی تابنده قطب دراویش گنابادی در روز سه شنبه سوم دی ماه در بیمارستان مهر تهران است.
یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود، به صدای آمریکا گفت که خبر درگذشت آقای تابنده از سوی محمد تابنده برادرزاده آقای تابنده و همچنین میرحسین جعفری، مسئول حسینه تهران که در بیمارستان حضور داشتند، اعلام شده است.
همچنین جو بیمارستان تا زمان انتشار این خبر بسیار امنیتی گزارش شده است.
این منبع آگاه افزود که رئیس بیمارستان مهر اعلام کرده به زودی دلیل فوت نورعلی تابنده توضیح داده می شود.
پیش از این گزارش شده بود که نورعلی تابنده، سرسلسله دراویش گنابادی، در پی وخامت حال و ضعف شدید جسمانی به ب
نورعلی تابنده که از سال ۷۱ به عنوان سرسلسله دراویش گنابادی شناخته می شود، متولد ۱۳۰۶ و فارغ التحصیل دکتری حقوق از دانشگاه پاریس بود. او مدتی کوتاه هم در دولت مهدی بازرگان معاون وزیر ارشاد و معاون وزیر دادگستری بوده است.
آقای تابنده همچنین یکی از امضاء کنندگان نامه معروف ۹۰ امضایی به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهوری سابق ایران، در سال ۶۹ بود. نورعلی تابنده به خاطر امضاء این نامه بازداشت و ۸ ماه زندانی شد.
نورعلی تابنده پس از حوادث گلستان هفتم در حصر خانگی به سر می برد. او پس از یکسال و نیم حصر خانگی در شهریور امسال در فضایی امنیتی به زادگاهش بیدخت رفته بود. با این حال اجازه ملاقات دراویش با آقای تابنده داده نشد.یمارستان مهر تهران منتقل شده و در بخش سی سی یو بستری بوده است.
ماجرای گلستان هفتم مربوط به بهمن سال ۹۶ است که در پی حضور گسترده نیروهای امنیتی و لباس شخصی در گلستان هفتم مقابل خانه نورعلی تابنده، سر سلسله دراویش گنابادی، سلسله درگیریهایی میان نیروهای امنیتی و یگان ویژه با دراویش گنابادی حاضر در گلستان هفتم اتفاق افتاد که در پی این درگیریها، ۲۰۲ نفر از دراویش گنابادی زندانی و مجموعا به بیش از ۱۰۸۰ سال زندان محکوم شدند.
محمد ثلاث یکی از دراویش گنابادی بود که به اتهام قتل ماموران انتظامی در این درگیرهای بازداشت و اعدام شد.
پیشتر ایالات متحده بارها سرکوب پیروان اقلیتهای دینی و مذهبی از جمله دراویش، بهائیان، نوکیشان مسیحی، و حتی مسلمانان سنیمذهب توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.