مذاکرات اخیر ترودو و ترامپ پیرامون تعطیلی مرزهای کانادا و ایالات متحده و مبحث نفتا
مذاکرات اخیر ترودو و ترامپ پیرامون تعطیلی مرزهای کانادا و ایالات متحده و مبحث نفتا
مذاکرات اخیر ترودو و ترامپ پیرامون تعطیلی مرزهای کانادا و ایالات متحده و مبحث نفتا
پس از گذشت تنها یک هفته از زمان انقضای توافق نامه تعطیلی فعلی مرز کانادا و ایالات متحده، نخست وزیر جاستین ترودو اظهار داشته مذاکرات مرزی با ایالات متحده “در جریان بوده”، و طی هفته جاری نیز ادامه خواهد داشت.
این درحالی است که ترودو صبح دوشنبه با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریكا در جریان تماسی تلفنی مذاکره نموده، البته به گفته وی با وجود نزدیک شدن به تاریخ انقضای این توافق نامه در 21 ژوئیه، این موضوع جزو مباحث مذاکره دو رهبر نبوده است.
با وجود افزایش تعداد موارد مبتلایان کووید-19 در ایالات متحده، کانادا تحت فشار جهت بازگشایی مرز مشترک قرار گرفته است. این در حالی است که در اواخر ماه ژوئن، ایالات متحده آمریکا بیشترین تعداد مبتلایان گزارش شده در جهان را با بیش از 2.2 میلیون نفر به خود اختصاص داده، که بنا بر گزارشات این تعداد از آن زمان تاکنون به بیش از 3.3 میلیون نفر رسیده و بیش از 134,000 مورد فوتی داشته است.
با وجود این آمار و ارقام، 29 عضو دو حزب از كنگره آمریكا نامه ای سرگشاده به بیل بلر، وزیر ایمنی عمومی ارسال نموده و از دولت كانادا خواسته اند جهت بازگشایی مرحله ای مرز مشترک بین كانادا و آمریكا برنامه ریزی و اقدام نماید.
در این نامه چنین آمده است: “ما می خواهیم ایالات متحده و کانادا بلافاصله چارچوبی جامع جهت بازگشایی مرحله به مرحله مرز را براساس معیارهای هدفمند و حسابداری از شرایط متنوع در مناطق مرزی تهیه نمایند.”
اعضای کنگره، نمایندگان ایالت های شمالی در امتداد مرز، نیز از دولت کانادا خواسته اند محدودیت های اعضای خانواده و مالکین را که مانع این محدودیت ها هستند، در نظر بگیرد. دولت کانادا نیز در واکنش به این موضوع، اجرای درخواست مذکور را بنا بر بیانیه دفتر معاون نخست وزیر Chrystia Freeland، مبنی بر اولویت سلامتی و ایمنی مردم کانادا، به تعویق انداخته است.
ناگفته نماند که این درخواست همچنین از سوی بسیاری از غیر سیاستمداران كانادایی با خواندن این نامه سرگشاده در توییتر، در فضای مجازی مورد مخالفت و انتقاد قرار گرفته که طی کامنت های متعددی این درخواست را “فاجعه بار” خوانده و خواستار پاکسازی ایالات متحده پیش از ورود به کانادا گشته اند.
در حالی که ترودو در کنفرانس مطبوعاتی خود بحث پیرامون این موضوع را بین دو رهبر تأیید ننموده، اما بحث پیرامون سایر موضوعات از جمله چین و دو کانادایی بازداشت شده، جنبش Black Lives Matter و تهدید تعرفه آلومینیوم رئیس جمهور ایالات متحده، را تایید نموده است.
البته ترودو اظهار داشته وی به ترامپ تأکید داشته است تغییر تعرفه ها آن هم پس از از سر گیری مجدد نفتا و بازگشایی مشاغل، شرم آور بوده و بر روی آن کار خواهند کرد. وی همچنین به ترامپ گفته است این اپیدمی زنجیره های تأمین معمول و فرآیندهای تولید را مختل كرده است، اما این اختلال به آرامی رفع خواهد گشت.
البته مطبوعات احتمال تغییر تعرفه ها را توسط ایالات متحده تا پایان ماه ژوئن تایید نموده، که این تعرفه ها تحت بند 232 قانون گسترش تجارت ایالات متحده قرار گرفته و در حالی ادعا گشته که ایالات متحده ادعا داشته بازار آلومینیوم آن ها توسط محصولات کانادایی اشباع گشته است.
اگر ایالات متحده تصمیم به تجدید تعرفه فولاد و آلومینیوم در کانادا بگیرد، تجارت بین دو کشور مجددا از سر گرفته خواهد شد. البته شایان ذکر است که کانادا نیز در واکنش به آن تعرفه های جدیدی بر روی طیف گسترده ای از محصولات ایالات متحده از جمله ترشی، سس مایونز و دستمال توالت، اعمال نموده است.
ترودو در دفاع از صنعت آلومینیوم کانادا صریحاً اظهار داشته با توجه به اعمال تعرفه های جدید احتمالی ایالات متحده، این کشور “به آلومینیوم کانادا نیاز داشته” و تنها به اقتصاد خود آسیب می رساند.