اخبار ایراناخبار جهان

فرمانده سپاه درباره هواپیمای مسافربری: اگر نمی‌گفتیم، هیچکس نمی‌فهمید

فرمانده سپاه درباره هواپیمای مسافربری: اگر نمی‌گفتیم، هیچکس نمی‌فهمید

فرمانده سپاه درباره هواپیمای مسافربری: اگر نمی‌گفتیم، هیچکس نمی‌فهمید
فرمانده سپاه پاسداران در جلسه غیرعلنی مجلس درباره رسیدن خبر اصابت موشک به هواپیمای اوکراینی در شب عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا گفت: “ما خودمان منشا این فرضیه بودیم که موشک ما، هواپیما را ساقط کرده است. اگر ما مطرح نمی‌کردیم هیچ کس نمی‌توانست متوجه شود”.

حسین سلامی که ویدیوی تقطیع شده سخنرانی‌اش پس از گذشت چند ساعت از برپایی جلسه مجلس در تلویزیون ایران پخش شد درباره ساعات اولیه چهارشنبه گفته “پدافندها باید جنگ را ادامه می‌دادند. سامانه‌ها را هم در منطقه گسترش داده بودیم”. آقای سلامی درباره اپراتور پدافندی که هواپیما را هدف گرفت گفت: “خبر [احتمال شلیک] کروزها به این برادر ما داده شده بود. وقتی این هواپیما پرواز می‌کرد، او روی صفحه رادار به یقین رسیده بود که خطر جدی است”.

فرمانده سپاه پاسداران گفت: “از چیزی نگران نباشید. ما فرمول همه چیز را به دست آورده‌ایم. ما اشتباه کرده‌ایم. درست است”. حسین سلامی افزود: “داستان رجزخوانی آمریکا برای ایران تمام شده است”. آقای سلامی درباره اطلاع رسانی درباره اصابت موشک به هواپیمای مسافربری اوکراین گفت: “بروید و ببینید که کجا یک نظام خودش فرضیه نمی‌سازد و حقیقت را می‌گوید. ما از ترس این کار را نکردیم چون ترسی وجود ندارد”. “آن کار اشتباه بود ولی اتفاق افتاده. وقتی اطمینان یافتیم اعلام کردیم”.

فرمانده سپاه در بخشی از سخنانش گفت: “ما تا غروب چهارشنبه به اطمینان نرسیدیم. ستاد کل نیروهای مسلح تیمی را برای بررسی تعیین کرد”. وی افزود: “ما حتی قطعات را در آزمایشگاه‌ها تست نکردیم. این کار هفته‌ها طول می‌کشید”. “حتی جعبه سیاه هم بازخوانی نشد. اگر می‌خواستیم همه چیز را بررسی کنیم شاید هفته‌ها به طول می‌انجامید”.
آقای سلامی تاکید کرد که “خود ما کمک کردیم به اثبات این مساله؛ چون به هر شکل حادثه بزرگی بود. این تیم کارشناسی به این نتیجه رسید که در اثر خطاهایی که صورت گرفته این هواپیما سقوط کرده است”. آقای سلامی گفت: “فرمانده ما که در جنگ بود و ما که در این میدان قرار داشتیم هنوز و همین الان معرکه را پایان یافته تلقی نکرده‌ایم. ما در جنگ آمریکا بوده و هستیم”.

یک روز پیش از برعهده گرفتن شلیک موشک به سوی هواپیمای مسافربری اوکراین توسط نیروی هوا فضای سپاه پاسداران، علی عابدزاده، معاون وزیر راه و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران ساقط شدن هواپیما در اثر برخورد موشک را “از نظر علمی غیرممکن” و “شایعاتی غیرمنطقی” توصیف کرده بود.

علی ربیعی سخنگوی دولت ایران هم پنجشنبه گفته بود: “امروز به روش کاملا حساب شده و شناخته شده در عملیات روانی، به نقل از یک منبع آگاه از پنتاگون که خواسته نامش فاش نشود، خبر اصابت دو موشک به هواپیمای اوکراینی را با آب و تاب در رسانه ها منعکس کرده‌اند. در آینده که مشخص شد این ادعای دروغ عاری از حقیقت است هیچ کس مسئولیت این دروغ بزرگ را بر عهده نخواهد گرفت.”

در پی هدف گرفته شدن این هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۳۷ متعلق به خطوط هواپیمایی اوکراین، ۱۷۶ نفر کشته شدند. بیش‌تر مسافران ایرانی بودند و ده‌ها نفر هم شهروندی کانادا را داشتند.
حمله به پایگاه‌های آمریکا؛ “حکیمانه‌ترین تصمیم‌تاریخ ایران”

فرمانده سپاه پاسداران در مجلس درباره شلیک موشک به پایگاه‌های آمریکا در عراق گفت: “ما می‌خواهیم از یک جنگ بزرگ با یک جنگ جلوگیری کنیم”. “برای اولین‌بار ما می‌خواستیم به طور مستقیم وارد درگیری شویم. این حکمیانه‌ترین تصمیم تاریخ ایران است”.

آقای سلامی با اشاره به اینکه “زیر رصد قوی‌ترین قدرت اطلاعاتی عالم” باید این عملیات تدارک می‌شد گفت: “برای تلفات انسانی هدف گذاری نکردیم. کشتن سربازان دشمن اهمیتی نداشت اما تجهیزات راهبردی دشمن آنجا وجود داشت که اهداف ما بودند”.

وی همچنین گفت که در شب عملیات دو موشک از خاک ایران از کار افتاده است. آقای سلامی در واکنش به سخنان رئیس جمهوری آمریکا درباره شکست عملیات ایران گفت: “طبیعی بود”.

فرمانده سپاه با بیان این‌که “حتی برای اقدام زمینی هم آماده شده بودیم” تاکید کرد که “کاملا شرایط جنگی بود. آن شب، قسم می خورم هیچکس نخوابید”.

پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه، مقام‌های جمهوری اسلامی گفتند “انتقام سختی” در راه است. سپاه پاسداران بامداد چهارشنبه ۱۸ دی در عملیاتی که به نام “شهید سلیمانی” خوانده شد به دو پایگاه‌ عراقی که مقر نیروهای آمریکایی است، با شلیک موشک حمله کرد. خبرگزاری تسنیم که به سپاه نزدیک است به نقل از یک منبع آگاه، مدعی کشته شدن ۸۰ نفر در حمله به پایگاه عین الاسد شد ولی هیچ منبع یا خبرگزاری معتبری در جهان آن را تائید نکرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا