عربستان خواهان مقابله جامعه جهانی با «زیادهرویهای» ایران شد
عربستان خواهان مقابله جامعه جهانی با «زیادهرویهای» ایران شد
عربستان خواهان مقابله جامعه جهانی با «زیادهرویهای» ایران شد
:عربستان خواهان مقابله جامعه جهانی با «زیادهرویها» و «نقض تعهدات هستهای» به دست ایران شد.
به گزارش روزنامه رسمی عربستان، عبدالله بن خالد بن سلطان، نماینده دائم این کشور در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین که در اجلاس شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی سخن میگفت، بر اهمیت کار کردن روی یک توافق جامع و بینالمللی بر سر برنامه هستهای ایران تاکید کرد.
در این اجلاس بحث و مذاکره پیرامون راستیآزمایی صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در جریان است.
نماینده عربستان در بخش دیگری از سخنانش خواستار تلاش جامعه جهانی برای عاریشدن خاورمیانه عاری از سلاحهای هستهای شد. او این مسیر را تضمینی برای امنیت جامعه جهانی دانست.
وی گفت توافق جدید جامعی باید حاصل شود که به طور دائمی هم برنامه هستهای ایران و هم سایتهای نظامی آن را پایش و کنترل کند و اگر ایران نقض تعهدی کرد، تحریمهای بینالمللی سریع و در کوتاهترین زمان بر ایران اعمال شود.
وی همچنین گفت بعد از امضای برجام، ایران به اقدامات خرابکارانه و ناامن کردن همسایهها ادامه داده و امنیت منطقه را به خطر انداخته است.
به گفته عبدالله بن خالد، رفتار ایران طی ۴۰ سال گذشته خشونتآمیز و تهاجمی بوده و آخرین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز نشان میدهد که ایران برجام را نقض کرده است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه، ۱۸ شهریور، تأیید کرد ایران که تاکنون چند مرحله تعهدات هستهای خود را کاهش داده است، سرگرم نصب سانتریفیوژهای پیشرفته است و با این کار تعداد سانتریفیوژهای پیشرفته ایران برای غنیسازی اورانیوم «دو برابر» میشود.
در پی خروج دولت آمریکا از توافق هستهای با ایران، جمهوری اسلامی نیز که میگوید نتوانسته به اندازه کافی از این توافق بهره بگیرد به کاهش مرحله به مرحله تعهدات برجامی خود اقدام کرده است.
دولت عربستان همواره درباره برنامه هستهای ایران رویکرد منتقدانهای داشته است.
اردیبهشت پارسال مقامات سعودی گفته بودند اگر ایران به بمب هستهای دست یابد، عربستان نیز اقدام به تولید آن خواهد کرد.
عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان نیز دوشنبه، ۱۸شهریور امسال گفت این کشور قصد دارد برای تأمین سوخت لازم برای نیروگاه برق هستهای خود، در آینده اقدام به غنیسازی اورانیوم کند.
عربستان قرار است در همین زمینه با ساخت دو رآکتور هستهای، گامهای اولیه را بردارد.
عربستان سال گذشته پروژه ساخت نخستین رآکتور تحقیقات هستهای خود را افتتاح کرد. پیش از آن نیز یک مقام سعودی گفته بود ریاض در نظر دارد استخراج اورانیوم داخلی را آغاز کند.