اخبار ایران

ظریف: به عربستان گفتم اگر من ماله‌کش اعظم هستم با قاسم سلیمانی مذاکره کنید

ظریف: به عربستان گفتم اگر من ماله‌کش اعظم هستم با قاسم سلیمانی مذاکره کنید

ظریف: به عربستان گفتم اگر من ماله‌کش اعظم هستم با قاسم سلیمانی مذاکره کنید
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران از آمادگی کامل تهران برای شروع گفت‌وگو با عربستان خبر داده و گفته است که چند سال پیش به عربستان پیشنهاد کرده به جای او با قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، مذاکره کنند.

آقای ظریف در دیدار با گروهی از ایرانیان ساکن سوئد در استکهلم گفت “سعودی‌ها می‌گویند ظریف کاره‌ای نیست و مشکل ما با سردار سلیمانی است.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) آقای ظریف گفته بعد از وزیر شدن با آقای سلیمانی صحبت کرده و به سعود الفیصل (وزیر خارجه وقت عربستان) پیشنهاد مذاکره درباره یمن، بحرین، عراق، سوریه و لبنان را داده است: “در همان پیشنهاد پیغام فرستادم اگر فکر می‌کنید به قول خودتان من ماله‌کش اعظم هستم، آقای سلیمانی با شما صحبت کند.”

به گفته آقای ظریف آقای فیصل در پاسخ گفته است: “جهان عرب به شما ربطی ندارد.”
“همین فردا آماده گفت‌وگو هستیم”
قاسم سلیمانی، که فرماندهی نیروهای برون‌مرزی سپاه را بر عهده دارد در سال‌های اخیر هم‌زمان با جنگ داخلی در سوریه و قدرت گرفتن داعش در عراق و منطقه و حضور نظامی ایران در هر دو کشور به عنوان چهره‌ای بانفوذ نه تنها از نظر نظامی بلکه سیاسی و دیپلماتیک در منطقه و در میان غربی‌ها مطرح شده است.

زمانی که آقای ظریف در سخنان تازه‌اش به آن اشاره کرده به پیش از قطع رابطه کامل عربستان و ایران برمی‌گردد.

عربستان در دی ماه سال ۱۳۹۴ و بعد از حمله به سفارت و کنسولگری‌اش در تهران و مشهد با ایران قطع رابطه کرد.

اما پیش از آن هم روابط دو کشور به دلایل متعدد از جمله رقابت‌های منطقه‌ای در سوریه و عراق با تنش شدید همراه بود. به نظر می‌آید پیشنهاد مذاکره عربستان با آقای سلیمانی به جای وزیر امور خارجه هم به همین دلیل بوده است.

مقام‌های ایرانی بارها گفته‌اند که حاضر به مذاکره با عربستان هستند اما به نظر می‌آید سعودی‌ها چندان از این موضوع استقبال نمی‌کنند.

آقای ظریف در سخنانش در استکهلم هم گفت در سفر اخیر خود به کویت به مقام‌های این کشور گفته است اگر عربستان “همین فردا” آمادگی گفت‌وگو داشته باشد ایران حاضر است.
پیش‌بینی پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا
آقای ظریف روز یکشنبه به کویت سفر کرده بود و اکنون در اروپا است. به نظر می‌آید هدف سفرهای فشرده آقای ظریف مذاکره درباره حفظ برجام، کم‌اثر کردن تحریم‌های آمریکا و متقاعد کردن کشورهای دیگر به مبادله با ایران است.

او که خود به تازگی از سوی آمریکا تحریم شده دوشنبه شب در استکهلم گفت: “روز گذشته با مقامات کویتی، امروز با مقامات فنلاندی و فردا و پس‌فردا با مقامات سوئد، نروژ و فرانسه دیدار دارم و هفته آینده با مقامات چین دیدار دارم، تحریم های آمریکا فشاری به من ندارد.”

او در همین سخنان، احتمال پیروزی دوباره دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در انتخابات سال آینده این کشور را بالا دانسته و گفته “احتمال اینکه دونالد ترامپ چهار سال دیگر مهمان یا مزاحم دنیا باشد، زیاد است.”

آقای ترامپ از زمان به قدرت رسیدن فشار بر ایران را به یکی از محورهای سیاست خارجی خود تبدیل کرده و با خارج شدن از برجام تحریم‌های هسته‌ای ایران را بازگردانده و تحریم‌های دیگری هم علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا