شواهدی از فعالیت شبکه قاچاق دارو به عراق و افغانستان در پرونده شبنم نعمتزاده
شواهدی از فعالیت شبکه قاچاق دارو به عراق و افغانستان در پرونده شبنم نعمتزاده
شواهدی از فعالیت شبکه قاچاق دارو به عراق و افغانستان در پرونده شبنم نعمتزاده
وکیل مدافع شبنم نعمتزاده دختر وزیر سابق صنعت و معدن ایران یکشنبه 15 دسامبر تایید کرد که در پرونده موکلش شواهدی از فعالیت یک شبکه قاچاق دارو به سه کشور عراق، افغانستان و پاکستان وجود دارد.
امیر مسعود مظاهری وکیل مدافع شبنم نعمتزاده در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم گفت: «دادگاه همچنان در حال انشای رأی است و هنوز حکم صادر نشده است».
وی اضافه کرد: «پرونده شبنم نعمتزاده یکی از پروندههای شاخص در این وضعیت است؛ قویاً و قلباً، ظن بسیار قوی دارم که بگویم یک گروهی به رهبری لشگریپور و اشخاص دیگر در این موضوع، مفاسد بزرگی را انجام دادند و یک شبکه قاچاق دارو به افغانستان، عراق و پاکستان باید کشف شود چون ردهای آن وجود دارد؛ تمام گزارشهای اقتصادی این شرکت را دقیق تحلیل کردیم و دیدیم که خراسان جنوبی در شرق و ایلام در غرب تقرییاً معادل تهران دارو گرفتند».
او در ادامه گفت: «آیا شهرستان کوچکی مثل بیرجند چنین مصرفی دارد؟ اِلا اینکه بیرجند یک خصوصیت مهم دارد و آن هم، هممرز بودن با افغانستان و پاکستان است؛ آیا ایلام به اندازه تهران میتواند آنتیبیوتیک مصرف کند؟! حتماً این طور نیست و این به خاطر نزدیکی با مرز عراق است، آن هم دارویی که یارانه ارز 4200 تومانی دریافت میکند».
وی افزود: «یک ورق آموکسی سیلین در ایران 2 هزار تومان است اما همان ورق در عراق 2 دلار است! اگر دلار را 13 هزار تومان در نظر بگیرید، بابت هر ورق داروی آموکسیسیلین 26 هزار تومان میشود اما هیچ کس این موضوع را به طور جدی پیگیری نکرده است».
شبنم نعمتزاده و احمدرضا لشگریپور از مدیران «شرکت توسعه دارویی رسا» به اخلال عمده در نظام اقتصادی از طریق اخلال در امر توزیع مایحتاج عمومی (دارو) متهم اند. این دو تن با اتهاماتی از قبیل نگهداری غیرمجاز دارو، قاچاق و داروهای تاریخ مصرف گذشته نیز مواجهاند.
نعمتزاده سال گذشته (2018) نیز برای چند روز به اتهام قاچاق دارو بازداشت شد و در پرونده احتکار داروی تاریخ مصرف گذشته به معدوم کردن بیش از یک میلیارد و 200 میلیون تومان دارو با هزینه شخصی محکوم شده بود.