سختگیری های جدید وزارت دارایی کانادا درباره نقل و انتقالات پولی بین ایران و کانادا
سختگیری های جدید وزارت دارایی کانادا درباره نقل و انتقالات پولی بین ایران و کانادا
سختگیری های جدید وزارت دارایی کانادا درباره نقل و انتقالات پولی بین ایران و کانادا
پس از اینکه دولت ایران با وجود فرصتی سه ساله از تصویب دو لایحه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم سر باز زد ، گروه ویژه اقدام مالی ( FATF) روز 21 فوریه تصمیم گرفت تا ایران را در کنار کره شمالی در لیست سیاه خود قرار دهد .
این نهاد سپس به تمامی کشورهای عضو توصیه کرد تا تمامی تدابیر احتیاطی لازم را در ارتباط با ایران و رابطه مالی با نهادهای اقتصادی این کشور را به اجرا دربیاورند.
در همین راستا وزارت دارایی کانادا روز 25 جولای تصمیم گرفت برای حفظ امنیت سیستم مالی کشور تدابیر تازه ای را در زمینه نقل و انتقال پول به / از ایران به اجرا بگذارد.
تدابیر اعلام شده شرایط نقل و انتقال را تا حدی برای صرافی ها و ایرانیان مقیم کانادا مشکل تر خواهد کرد و هر دو طرف از این پس باید اطلاعات بیشتری را برای هر تراکنش مالی اعلام کنند.
بنا به دستور وزارت دارایی کانادا:
*از این پس تمامی تراکنش های مالی به / از ایران بدون در نظر گرفتن مبلغ آن یک تراکنش با ریسک بالا ( high risk) محسوب شده و از این رو باید انتظار بررسی تمامی جزییات آن از سوی بانک و یا سایر نهادهای مالی کانادا ( در صورت احساس نیاز) را داشت و عاملیت (صرافی) و استفاده کننده( شخص انتقال دهنده) باید اطلاعات لازم در مورد تراکنش مذکور را در اختیار نهاد مذکور قرار دهند.
تا پیش این تنها تراکنش هایی از نظر بانک و یا نهادهای مالی با ریسک بالا تلقی می شد که ( برای مثال) نحوه انتقال و یا منبع واریز کننده پول به بانک مشکوک به نظر می رسید ولی با قانون جدید حتی ارسال 100 دلار برای یک دوست در ایران و یا دریافت 500 دلار از دوستی در ایران برای پرداخت قسط عقب افتاده اتوموبیلش در کانادا هم تراکنشی با ریسک بالا برای نهادهای ناظر مالی کانادا محسوب شود و ممکن است سوالاتی را در پی داشته باشد و شخص انجام دهنده و صرافی مذکور هر دو باید آمادگی ارائه توضیحات ( در صورت درخواست رسمی) را داشته باشند.
*هویت هر فردی که به نحوی در تراکنش مالی به / از ایران – با هر مبلغی -درگیر است باید بر اساس قوانین FINTRAC کاملا مشخص باشدو صرفا ذکر اسم فرد ارسال کننده / دریافت کننده وجه در ایران نمی تواند کافی باشد بلکه باید هویت او بر اساس قوانین کانادا تایید شود.
*در هر تراکنش مواردی از جمله منبع پول ارسالی / دریافتی ، دلیل انجام تراکنش باید کاملا مشخص شده و ثبت شود و حتی در صورت امکان مشخصات تمامی طرفهای منفعت برنده از وجه ارسالی/ دریافتی باید اخذ و ثبت شود.
*از تمامی تراکنش های انجام شده به / از ایران – با هر مبلغی که باشد- باید رسید تهیه شده و تمامی تراکنش ها باید به FINTRAC گزارش شود. این گزارشها قبلا شامل مبالع بالای ده هزار دلار می شد ولی حالا حتی نقل و انتقال 20 دلار به / از ایران باید به FINTRAC گزارش شود. این مسئله شامل تمامی تراکنش های الکترونیکی و اینترنتی هم خواهد بود.
نکته مهمی که باید در نظر گرفت، شامل شدن تمامی تراکنش های مالی به/ از ایران زیر شاخه تراکنش های با ریسک بالا ( high risk) است که عملا تمامی مشتریان بانکها که به نوعی منبع مالی آنها ایران است را به مشتریان ( high risk) برای بانک بدل می کند و این مسئله شاید در بلند مدت دست بانکها را برای بستن حسابهای این گروه از مشتریان کاملا باز نگه دارد .
به این ترتیب این گروه از مشتریان باید آمادگی کامل برای ارائه اطلاعات و رسیدهای مربوط به تراکنش هایشان از /به ایران را داشته باشند و امیدوار باشند که بانک قانع شده و همچنان به ارائه سرویس به آنها ادامه خواهد داد!