اخبار ایران

رضا مهرگان یکی دیگر از امضاءکنندگان درخواست استعفای خامنه‌ای بازداشت شد

رضا مهرگان یکی دیگر از امضاءکنندگان درخواست استعفای خامنه‌ای بازداشت شد

رضا مهرگان یکی دیگر از امضاءکنندگان درخواست استعفای خامنه‌ای بازداشت شد
رضا مهرگان، از امضا‌کنندگان نامه درخواست استعفای از آیت الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در یکی از روستاهای توابع رامسر بازداشت شده است.

براساس گزارش‌های منتشر شده، ماموران اداره اطلاعات شهرستان رامسر روز چهارشنبه ۶ شهریور با مراجعه به محل سکونت این فعال مدنی در یکی از روستاهای توابع شهرستان رامسر، پس از تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی از جمله گوشی تلفن همراه، وی را بازداشت کرده‌اند.

بنا بر اطلاعات منتشر شده، بازداشت آقای مهرگان با ضرب و شتم او از سوی ماموران امنیتی همراه بوده و تا این لحظه از محل نگهداری او اطلاعی در دست نیست.

چهارده تن از فعالان سیاسی و مدنی ایران روز ۲۲ خرداد سال جاری در نامه‌ای خواستار استعفای رهبر جمهوری اسلامی و تغییر قانون اساسی ایران شده بودند.

چند هفته پس از امضای این نامه، رضا مهرگان، یکی از امضاکنندگان آن، با انتشار تصویری در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که توسط افراد ناشناس با شوکر مورد حمله و ضرب و شتم قرار گرفته است.
زرتشت احمدی‌راغب، محمدرضا بیات، کمال جعفری یزدی، هاشم خواستار، محمدحسین سپهری، گوهر عشقی (مادر ستار بهشتی)، حوریه فرج‌زاده (خواهر شهرام فرج‌زاده از کشته‌‌شدگان اعتراض‌های سال ۸۸)، محمد کریم‌بیگی، جواد لعل‌محمدی، محمد ملکی، محمد مهدوی‌فر، رضا مهرگان، محمد نوری‌زاد، و عباس واحدیان شاهرودی امضاکنندگان این نامه بودند.

اواسط مرداد ماه سال جاری نیز، ۱۴ تن از زنان کنشگر مدنی با توجه به نابرابری‌ها و مشکلات زنان در ایران، با انتشار نامه‌ای خواستار عبور از جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی جدید شدند.
این فعالان مدنی ضمن «ضد زن» خواندن نظام جمهوری اسلامی، اعلام کردند که در اعتراض به آنچه که «آپارتاید جنسی حاصل نگاه مردسالارانه نظام فقاهتی» خواندند، علیه این نظام به پاخاسته و خواستار گذار کامل از نظام جمهوری‌اسلامی و تدوین قانون اساسی جدید هستند.

شهلا انتصاری، نصرت بهشتی، فرشته تصویبی ، پروا (سکینه) پاچیده، گیتی پورفاضل، عزت جوادی‌حصار، زهرا جمالی، شهلا جهان‌بین ، فاطمه سپهری، مریم سلیمانی ، سوسن طاهرخانی، فرنگیس مظلوم، نرگس منصوری و کیمیا نوروزی‌صابر امضاکنندگان این نامه بودند.

پیشتر مقام‌های امنیتی جمهوری اسلامی، امضاکنندگان این نامه‌ها را به تلاش برای «طراحی فتنه جدید» متهم کرده بودند. بسیاری از امضاکنندگان این دو نامه در روزهای اخیر بازداشت شده‌اند.
نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و سرکوب فعالان مدنی متهم کرده و خواستار آزادی روزنامه‌نگارانی شده‌اند که صرفا به دلیل انجام وظیفه و شغل خود زندانی شده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا نیز می گوید که رژیم ایران در دو سال اخیر هزاران معترض، فعال مدنی، و نمایندگان کارگران و سایر اصناف را بازداشت کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا