رئیس حراست دانشگاه تهران از هویت عاملان دستگیری دانشجویان و تعداد بازداشتیان اظهار بیاطلاعی کرد
رئیس حراست دانشگاه تهران از هویت عاملان دستگیری دانشجویان و تعداد بازداشتیان اظهار بیاطلاعی کرد
رئیس حراست دانشگاه تهران از هویت عاملان دستگیری دانشجویان و تعداد بازداشتیان اظهار بیاطلاعی کرد
رئیس حراست دانشگاه تهران گفته است از عوامل بازداشت دانشجویان و سرنوشت دانشجویان اطلاعی ندارد و یکی از فرماندهان بسیج تظاهرات اعتراضی اخیر را به “جنگ جهانی” تشبیه کرده است.
اسماعیل سلیمانی به خبرگزاری ایلنا گفته است که هنوز آمار کاملی از تعداد دانشجویان دستگیر شده در روزهای اخیر وجود ندارد. به گفته او، خانواده بعضی از دانشجویان که نگران بازداشت فرزندانشان هستند به حراست مراجعه میکنند اما مشخص میشود که دانشجوی مورد نظر دستگیر نشده است.
آقای سلیمانی اظهار داشته که برخلاف آنچه که شایع است، تعداد دانشجویان بازداشتی زیاد نیست “و در مورد ارقام دستگیریها بزرگنمایی میشود.” وی با اظهار اینکه روز گذشته ٩-٨ تن از بازداشتیان آزاد شدند، افزوده است که “به دست آوردن تعداد و آمار دقیق آنها زمان میبرد.”
آقای سلیمانی دستگیریهای اخیر را نسبتا کم دانسته و گفته است: “در این دوره تعداد دانشجویان دستگیر شده کم بوده است چرا که چندین دانشگاه بیشتر درگیر نبودند.” وی افزوده است که “در دانشگاههای شهرستان ها که بازداشتی نداشتیم و فقط در دانشگاه تهران و علامه دستگیریهایی بوده که نسبت به ارقام این دستگیریها بزرگنمایی میشود.”
او در عین حال در مورد شمار دستگیرشدگان در دانشگاههای دیگر ابراز بیاطلاعی کرده و گفته است “در مورد دانشجویان دیگر دانشگاهها، اطلاعات دقیق را حراست و معاونت حقوقی وزارت علوم دارند.”
رئیس حراست دانشگاه تهران گفته است که “در حال حاضر آمار دقیقی به ما هم داده نمیشود و ما نمی دانیم ضابط دانشجو چه کسی بوده و کجا دستگیر شده است.” وی در عین حال افزوده است: “ممکن است خیلی از آنهایی که دستگیر شدهاند بازداشت باشند و هنوز به مرحله بازپرسی و دادرسی نرسیده باشد.”
آقای سلمیانی گفته است که حراست دانشگاه تهران “به شدت پیگیر” بازداشتهاست و احتمال داده است تا هفته آینده، بسیاری از بازداشتیان “تعیین تکلیف” شوند. وی در عین حال تاکید داشته که پیگیریهای حراست دانشگاه تهران منحصر به دانشجویان بازداشتی این دانشگاه است.
پیش از این گزارش شده بود که تعدادی از دانشجویان و فعالان دانشجویی در شهرهای مختلف ایران بازداشت و شماری نیز به نهادهای قضایی و امنیتی احضار شدهاند. به گفته شورای صنفی دانشجویان کشور، تنها در روز دوشنبه، تا پنجاه تن از فعالان دانسجویی در دانشگاه تهران و اطراف آن بازداشت شدند.
همچنین، برخی گزارش ها حاکی از آن بوده است که افراد لباس شخصی، که ارتباط سازمانی آنها مشخص نبوده، در مواردی با آمبولانس وارد محوطه دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی شده و دانشجویان را با خود بردهاند. گفته شده است که در مواردی، این افراد با آمبولانس وارد دانشگاه شده و دانشجویان را داخل آمبولانس از دانشگاه بیرون بردهاند.
گفته شده است که افراد لباس شخصی قبل از آغاز دستگیری دانشجویان، حتی ماموران حراست را از محل اخراج کردهاند.
در مورد استفاده از آمبولانس، رئیس اورژانس گفته است که از آمبولانسهای این سرویس برای عملیات دستگیری و انتقال دانشجویان استفاده نشده است.
به علت قطع ارتباط اینترنتی، گزارشهای دقیقی از وضعیت امنیتی در ایران و همچنین شرایط دانشجویان و سایر اشخاصی که در جریان یا در ارتباط با اعتراضات اخیر بازداشت شدهاند در دست نیست. در مورد قطعی اینترنت، وزیر ارتباطات گفته است که ارتباط بعضی نقاط ایران وصل شده اما گفته است بازگشت ارتباط اینترنتی سایر نقاط ایران به تصمیم شورای امنیت کشور بستگی دارد.
وی گفته است که خسارت اقتصادی قطعی اینترنت در دست بررسی است و در مورد بستههای اعتباری کارگران، گفته است که از اپراتورها خواسته شده مدت قطعی ارتباط را در نظر بگیرند.
جمعه گذشته و در پی چند برابر شدن بهای بنزین، تظاهرات اعتراضی در تعدادی از شهرهای ایران برگزار شد که به درگیری بین ماموران دولتی و تظاهرکنندگان منجر شد. در این درگیریها تعدادی از معترضان جان خود را از دست دادند.
شمار قربانیان این تظاهرات اعتراضی تا دویست نفر یا بیشتر هم گزارش شده اما مقامات دولت ایران، ضمن تکذیب چنین ارقامی، هنوز آمار مشخصی انتشار ندادهاند. یکی از مقامات امنیتی تعداد شهرهایی را که شاهد اعتراضات مردم بودند “کمتر از یکصد شهر” عنوان کرده است.
روز گذشته، سرتیپ پاسدار سالار آبنوش، فرمانده عملیاتی سازمان بسیج در مورد ابعاد تظاهرات کنونی گفت: “جنگ جهانی تمام عیاری علیه نظام و انقلاب وضع حمل کرد و خوشبختانه نوزاد آن در لحظه تولد فوت کرد.” وی در مورد ابعاد این اعتراضات افزود: “به عنوان کسی که در صحنه بودم معتقدم فقط خدا ما را نجات داد.”
او از اینکه ارتباط اینترنتی با تاخیر قطع شد انتقاد کرده اما با نسبت دادن تظاهرات اعتراضی به “هماهنگی و پیچیدگی خاص” گفته است که قطع ارتباط اینترنتی به مقابله با معترضان کمک کرد.
وی در این مورد توضیحی نداده و اطلاعرسانی را به کسب “اعترافات” بازداشت شدگان موکول کرده است.