هیچ بعید نیست که اذهان حامی تئوری «توطئه» مدعی شوند، عواملی که به تازگی آسمان عراق را جولانگاه خود کرده و عملیات هوایی را علیه نیروهای نیابتی ایران یکی پس از دیگری اجرا میکردند، پهپادهای انفجاری به سوی پالایشگاههای عظیم سعودی را (در رویداد روز شنبه 23 شهریور/ 14 سپتامبر) ضمن همکاری آمریکا یا بدون آگاهی آمریکا، فرستادند تا حتی اگر زمینه یک جنگ گسترده میان آمریکا و ایران را فراهم نکنند، در کوتاه مدت مانع از دیدار دونالد ترامپ با حسن روحانی شوند.
اظهارات عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه رژیم ایران در روز یکشنبه 24 شهریور/ 1 سپتامبر، در واکنش به تحولات میدانی روز شنبه در خاک عربستان و اظهارات وزیر خارجه آمریکا در مورد آن، نشان میدهد، حکومت ایران میخواهد اقدامی را که ظاهرا با حمایت خود او انجام شده، تئوری «توطئه» نشان دهد.
اما سرهنگ یحیی سریع سخنگوی نیروهای انصارالله حوثی در یمن (به توصیف رژیم ایران: «ارتش یمن») شنبه 23 شهریور در یک نشست خبری در صنعا، با قاطعیت مسئولیت حملات پهپادی به دو پالایشگاه عظیم سعودی را عهدهدار شد و تهدید کرد که این حملات به زودی گسترش خواهد یافت.
با گذشت ساعاتی از این نشست خبری سرهنگ یحیی سریع، شواهد بیشتری بدست میآمد که حملات پهپادی به سعودی که نیمی از صادرات نفت این کشور را کاهش داده، از یمن صورت نگرفته بلکه این احتمال قوی میشود که پهپادها از عراق به خاک عربستان فرستاده شدند.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا شامگاه شنبه ضمن تاکید بر حمایت ایران از حوثیها، بدون آنکه به صراحت بگوید که حملات پهپادی از عراق یا جای دیگری انجام شده، با اطمینان نوشت که مبدا حملات، یمن نبوده است. وزیر خارجه آمریکا به احتمال قوی بر اساس اطلاعات محرمانه این امر را عنوان کرده است.
سناتور لیندزی گراهام ساعتی پیش از توییت مایک پمپئو، تاکید کرده بود که بخاطر خطای سنگینی که ایران مرتکب شده، باید به پالایشگاههای ایران حمله شود.
دونالد ترامپ شنبه زودتر از اظهارات پمپئو و گراهام، خبر داد که خود با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در باره حملات به پالایشگاههای شرکت نفتی سعودی «آرامکو» در مناطق بقیق و خریص گفتوگو کرده اما رییس جمهوری آمریکا هیچ اشارهای به نام ایران به عنوان عامل این حملات یا احتمال پاسخگویی به ایران نکرد.
عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه رژیم یکشنبه در واکنش به مایک پمپئو گفت «این اقدامات بیشتر شبیه برنامهریزی سازمانهای مخفی واطلاعاتی برای تخریب وجهه یک کشور و به منظور زمینهسازی برای اقداماتی در آینده است».
عباس موسوی و روسای او در تهران به درستی درک کرده اند که رویداد شنبه علیه عربستان، کاملا ممکن است که زمینه یک جنگ با ایران را فراهم کرده باشد.
کسی در جهان حوثیها را عاملی مستقل در واکنش به عربستان محسوب نمیکند؛ سه هفته پیش هیئت ارشد حوثیها با علی خامنهای رهبر رژیم ایران در تهران دیدار کرد و «سفیر یمن» در ایران نیز «استوارنامه» خود را به جواد ظریف ارائه کرد.
سران تهران در ادامه جنگ نیابتی با عربستان، در تلاش هستند که حوثیها را مرد اول حاکمیت یمن مبدل کنند، و هر چه زودتر، بهتر. اما ممکن است به خاطر شتابی که در «سیلی زدن به عربستان» دارند، این بار مرتکب یک خطای راهبردی شده باشند.