اخبار ایران

حسین طائب: ما وظیفه داریم تا جلوی ورود جریان نفوذ به مجلس را بگیریم

حسین طائب: ما وظیفه داریم تا جلوی ورود جریان نفوذ به مجلس را بگیریم

حسین طائب: ما وظیفه داریم تا جلوی ورود جریان نفوذ به مجلس را بگیریم
:رئیس سازمان اطلاعات سپاه با حمله تلویحی به روحانی و حامیان دولت او، شورای نگهبان را مسئول “جلوگیری از ورود شبکه نفوذ به درون نظام” دانست. دادستان کل ایران نیز از حسن روحانی خواست تا “جوسازی‌ها” را کنار بگذارد.

همایش سراسری هیأت‌های نظارت بر انتخابات مجلس که در شهر مشهد در جریان است، در سه روز گذشته صحنه حملات تندی علیه حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، و منتقدان “نظارت استصوابی” شورای نگهبان بوده است.

این همایش سه‌شنبه گذشته آغاز شد و امروز پنجشنبه ۲۳ آبان (۱۴ نوامبر) به کار خود خاتمه می‌دهد. حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، یکی از سخنرانان امروز این همایش بود که ضمن حمله تلویحی به روحانی گفت که “هجمه دشمن به شورای نگهبان در نظارت استصوابی و نظارت متمرکز شده است”.

حسن روحانی با سخنان خود در روز ۱۷ مهرماه گذشته که در آن مجلس اول را “بهترین مجلس در طول تاریخ انقلاب اسلامی” خوانده بود – که به گفته او، نظارتی مثل امروز در آن وجود نداشته – موضوع “نظارت استصوابی” شورای نگهبان را به صدر خبرهای بسیاری از رسانه‌های ایران کشاند. اظهارات روحانی به مخالفت با “نظارت استصوابی” تعبیر شد و انتقادهای شدید مدافعان آن و شورای نگهبان را به همراه داشت.

در حالی که روحانی دو روز پیش گفته بود که اگر فرد دیگری جز ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بود، شاید وارد مذاکره با او می‌شد، حسین طائب در سخنان امروزش “هدف نهایی آمریکا و غرب” را “کشاندن ایران به پای میز مذاکره برای امضای برجام‌های دفاعی و منطقه‌ای” برای “تأمین امنیت اسرائیل” عنوان کرده و تلویحا رئیس جمهوری ایران را به همسویی با آمریکا متهم کرد.
شورای نگهبان “سد ورود شبکه نفوذ به درون نظام”

رئیس سازمان اطلاعات سپاه در ادامه گفت: «جریان نفوذ یک جریان جدی است و ما وظیفه داریم در برابر جریان نفوذ، سد ایجاد کنیم چرا که آن‌ها می‌خواهند عناصر وابسته به خود را وارد مجلس کنند و ما وظیفه داریم مراقبت کنیم تا افراد ضدانقلاب و مفسد وارد مجلس نشوند.»

حسین طائب سپس “شبکه‌سازی در حوزه سیاسی و نفوذ در بدنه نظام” را “یکی از اقدامات جدی دشمن” عنوان کرد و گفت: «از این‌رو شورای نگهبان مسئول جلوگیری از ورود شبکه نفوذ به درون نظام است.»

طائب همچنین ضمن اشاره به لزوم “مراقبت‌های لازم” برای جلوگیری از ورود “ضدانقلاب و عوامل نفوذی” به مجلس، بر شکل‌گیری “مجلسی در طراز گام دوم انقلاب اسلامی” تأکید کرد.

“گام دوم انقلاب” عنوان بیانیه‌ای است که از سوی رهبر جمهوری اسلامی روز ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ در چهلمین سالگرد انقلاب ایران منتشر شد. علی خامنه‌ای در این بیانیه با هدف “جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ”، از جمله بر “ایستادگی روزافزون در برابر قلدران و زورگویان و مستکبران جهان” تأکید کرده بود.

جریان‌های نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی هر یک در شرایط مختلف تفسیرهایی از بیانیه مزبور ارائه داده‌اند. از جمله حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، هشتم مهرماه گذشته گفت: «ما در گام اول انقلاب اسلامی ظرفیت انهدام رژیم جعلی صهیونیستی را فراهم کرده‌ایم، اما در گام دوم باید این رژیم منحوس از جغرافیای عالم حذف شود و این مهم دیگر آرمان و رؤیا نبوده و هدفی دست‌یافتنی است». در ادبیات جمهوری اسلامی از کشور اسرائیل با عنوان‌هایی همچون “رژیم صهیونیستی” یا “رژیم اشغالگر” نام برده می‌شود.

قرار است انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی روز دوم اسفندماه آینده برگزار شود. وزارت کشور ایران نیز زمان آغاز ثبت‌نام نامزدهای این انتخابات را ۱۰ آذرماه اعلام کرده است.

با نزدیک شدن یازدهمین دوره انتخابات مجلس، از یک‌سو جناح موسوم به اصلاح‌طلب و حامیان دولت روحانی نگران رد صلاحیت‌های گسترده از سوی شورای نگهبان هستند و جناح موسوم به اصولگرا نیز از سوی دیگر طرف مقابل را به تلاش برای “دخالت” در انتخابات متهم می‌کنند.

در این میان، برخی اصلاح‌طلبان از “شواهدی” در مورد تصاحب مجلس یازدهم توسط “طیف نظامیان اصولگرا” و نشانه‌های “سرلیست شدن قالیباف” در فهرست این جریان خبر داده‌اند. سایت “زیتون” که گرایش‌های اصلاح‌طلبانه دارد، شنبه گذشته با اشاره به همین موضوع نوشت: «به نظر می‌رسد طیف اصولگرایان مسلح این بار تلاش خواهند کرد تا با قرار دادن فردی با پیشینه نظامی در رأس مجلس مقدمات روی کار آمدن یک رئیس جمهور نظامی را برای دور بعد ریاست جمهوری فراهم سازند.»

در این میان حسن روحانی در سخنرانی اخیر خود در یزد، لحنی تهاجمی پیشه کرد و نحوه برخورد قوه قضائیه با پرونده‌های فساد مالی را به‌شدت مورد انتقاد قرار داد. احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان نیز سه‌شنبه گذشته در “همایش هیأت‌های نظارت بر انتخابات” از یک‌سو با اشاره به این انتقادات، رئیس جمهوری ایران را متهم به “حاشیه‌سازی”، “دخالت” و “سر و صدای” پیش از انتخابات و “عصبانیت و درشت‌گویی” کرد و از سوی دیگر اقدام وزارت کشور در “تغییر گسترده استانداران و فرمانداران” با گرایش‌های “جناحی” در آستانه انتخابات را مورد انتقاد قرار داد.
حمله دادستان کل به “جوسازی” روحانی

محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران نیز که از سخنرانان امروز همایش مزبور بود، همچون جنتی از روحانی خواست تا “جوسازی‌ها را کنار گذاشته و به وظایف خود عمل کند”.
دادستان کل ایران “منشأ” انتقادهای موجود به نظارت استصوابی و شورای نگهبان را “گرایش‌های سیاسی” دانست که به گفته او “مبتنی بر منطق و عقلانیت نیست”.

محمدجعفر منتظری گفت: «چطور در مورد احراز صلاحیت نمایندگان توسط شورای نگهبان این حرف‌ها (نقد نظارت استصوابی) را می‌زنیم و به دنبال برداشت‌های سیاسی خودمان هستیم، درحالی که مشاغل به مراتب پایین‌تر در کشور و حتی جهان منوط به داشتن یکسری شرایط است.»

این در حالی است که مخالفان نظارت استصوابی تأکید می‌کنند که قانون اساسی جمهوری اسلامی از “نظارت” شورای نگهبان بر انتخابات، شکل استصوابی کنونی را در نظر نداشته است. بر اساس “تفسیر استصوابی نظارت بر انتخابات”، شورای نگهبان می‌تواند در هر مرحله از روند انتخابات فردی را که واجد صلاحیت نمی‌داند از دور رقابت‌ها حذف کند؛ درحالی که پیش از آن نیز، در دور اول، نظارت و حذف نامزدها در هیأت‌های نظارت و اجرایی انجام می‌گیرد.

دادستان کل ایران در بخش دیگری از سخنان امروزش با اشاره به سخنان اخیر حسن روحانی درباره برخورد با “فساد‌های میلیادری”، از “مسئولان” خواست تا از بیان مطالبی که انتخابات را به گفته او “خدشه‌دار می‌کند” بپرهیزند.

محمدجعفر منتظری گفت: «این آقایان به جای اینکه زحمت رفتن به این استان و آن استان و اعلام مورد به مورد را به خود بدهند، همه موارد را یکجا به ما اعلام کنند، ما هم براساس قانون و شرع رسیدگی خواهیم کرد.»

این مقام قضایی رئیس جمهوری ایران را به “جوسازی” و تلویحا به ارتکاب جرم متهم کرد و گفت: «اگر مدیری در هر رده‌ای از وجود فساد اطلاع داشته باشد و اعلام نکند خود او مجرم است و وظیفه دارد فساد را اعلام کند و این عرض بنده نیست بلکه قانون گفته است.»

در ماه‌های گذشته شماری از فعالان سرشناس جناح موسوم به اصلاح‌طلب در ایران با انتقاد از “نظارت استصوابی” و رد صلاحیت‌های گسترده توسط شورای نگهبان، بحث عدم شرکت در انتخابات یا “شرکت مشروط” در آن را مطرح کرده بودند. برخی از اصلاح‌طلبان نیز می‌گویند، باید به شورای نگهبان هشدار داد که تنها در صورتی در انتخابات شرکت می‌کنند که چهره‌های شناخته‌شده آنان تأیید صلاحیت شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا