حسین سلامی در مراسم تحویل ۱۱۲ شناور رزمی جدید به نیروی دریایی سپاه : تاکتیک ما تهاجمی است
حسین سلامی در مراسم تحویل ۱۱۲ شناور رزمی جدید به نیروی دریایی سپاه : تاکتیک ما تهاجمی است
حسین سلامی در مراسم تحویل ۱۱۲ شناور رزمی جدید به نیروی دریایی سپاه : تاکتیک ما تهاجمی است
رادیو فردا :حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در مراسم تحویل بیش از یکصد شناور رزمی جدید به نیروی دریایی سپاه در بندرعباس تاکید کرد که «دفاع ما راهبردی و تاکتیک ما تهاجمی» است.
او روز پنجشنبه، هشتم خردادماه، گفت: «ما صاحب ارادهایم و پیش میرویم و پیشروی ما عین دفاعی بودن و منطق و عمل ماست. دفاع به معنای انفعال نیست، چرا که دفاع ما راهبردی، اما تاکتیک ما تهاجمی است.»
آقای سلامی در ادامه گفت قدرت دفاعی ایران «اجزای پیدا و پنهان فراوانی» دارد و بخش «مهم و خطرناک قدرت ما پنهان است».
به گفته وی، «دشمنان روزی این قدرت را خواهند دید که نگاه بدی به ایران داشته باشند و آن روز از زیرسطح و سطح و آسمان چنان آتشی بر آنها فرا خواهد رسید که میدان جهنمی برای آنان خواهد شد».
برخی منابع خبری از جمله تسنیم، تعداد شناورهای تحویل داده شده به نیروی دریایی سپاه پاسداران را ۱۱۲ فروند اعلام کردهاند.
در این میان آن طور که خبرگزاری مهر روز پنجشنبه نوشت، شناورهای جدیدی که به نیروی دریایی سپاه اضافه شدهاند «در کلاسهای متنوع اعم از عاشورا، طارق و ذوالفقار» بوده و با قدرت آفندی (تهاجمی) بالا «تأثیر بسزایی» در ارتقای توان رزمی نیروی دریایی سپاه در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز دارد.
استفاده از شناورهای نظامی و قایقهای تندرو تاکنون چندین بار باعث افزایش تنش میان ناوگان جنگی آمریکا و سپاه پاسداران شده است.
آمریکا روز ۲۷ فروردین اعلام کرد که ۱۱ قایق سپاه پاسداران برای ناوهای این کشور در شمال خلیج فارس «مزاحمت» ایجاد کردند.
ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین این حرکت قایقهای تندرو سپاه را «غیرحرفهای» و «ناایمن» توصیف کرد و گفت، قایقهای سپاه به ناوهای آمریکایی نزدیک شدند و در یک مورد این قایقها از ۱۰ متری دماغه کشتی مائوئی عبور کردند.
پس از این رویداد، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرد که دستور داده است، اگر قایقهای سپاه پاسداران برای کشتیهای ایالات متحده ایجاد مزاحمت کردند، آنها را هدف قرار داده و منهدم کنند.
یک روز پس از این اظهارات دونالد ترامپ، فرمانده کل سپاه پاسداران در روز چهارم اردیبهشت گفت: «به آمریکاییها اعلام میکنیم که در دفاع از امنیت ملی، مرزهای آبی، منافع دریایی و امنیت کشتیرانی و نیروهایمان در دریا کاملاً مصمم و جدی هستیم و هر اقدامی با پاسخ قاطع، موثر و سریع ما مواجه خواهد شد.»
در اردیبهشت و خرداد ۹۸ به شش کشتی، از جمله چهار نفتکش در آبهای امارات و عمان حمله شد که آمریکا، قدرتهای اروپایی و عربستان، ایران را مسئول این حملات معرفی کردند.
پس از این حملات، ایالات متحده برای تامین امنیت تردد کشتیها و نفتکشها در آبهای جنوبی ایران ائتلافی تشکیل داد. کشورهایی مانند عربستان، امارات، کویت، بحرین، قطر، بریتانیا، آلبانی و استرالیا در این ائتلاف حضور دارند.
همچنین یک ائتلاف نظامی جداگانه به رهبری فرانسه برای تامین امنیت تردد کشتیها در خلیج فارس تشکیل شد.