بیخوابی، اضافهوزن و وابستگی به موبایل، ارمغان کرونا برای مردم
بیخوابی، اضافهوزن و وابستگی به موبایل، ارمغان کرونا برای مردم
بیخوابی، اضافهوزن و وابستگی به موبایل، ارمغان کرونا برای مردم
همهگیری کرونا اثرات منفی زیادی روی زندگی مردم سراسر جهان داشته است و مردم کبک نیز از آن مستثنا نیستند. شرایط کار و زندگی در کنار محدودیتهای رفتوآمد باعث شده تغییراتی در سبک زندگی مردم کبک ایجاد شود که سلامت جسم و بهداشت روان آنها را تحت تأثیر قرار میدهد.
به گزارش Montreal Gazette، نتایج یک نظرسنجی آنلاین که با شرکت سه هزار و ۳۰۰ نفر توسط موسسه ملی دی سانته (de santé publique) انجام شد نشان میدهد کووید۱۹ چه تأثیراتی در سبک زندگی مردم کبک داشته است.
این نظرسنجی آنلاین اجازه داد تا تصویری دقیقتر از زندگی مردم استان ترسیم شود که نتایج آن شامل بدتر شدن کیفیت خواب، عادات غذایی نامناسب، مصرف کمتر میوه و سبزیجات، افزایش زمان سپریشده در مقابل صفحه کامپیوتر و همچنین کاهش میزان ورزش و کاهش وزن کمتر مردم است.
پاسخدهندگان به این سؤالات اعلام کردند بین ۱۱ تا ۲۳ دسامبر کیفیت خواب آنها در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۱۹ کاهشیافته است. این مشکلات خواب بیشتر در افراد سنین ۱۸ تا ۵۹ سال بوده و در بین زنان بیشتر شیوع داشته است.
پاسخدهندگان گروه سنی ۱۸ تا ۲۴ ساله حاضر در این نظرسنجی نیز اعتراف کردند که مصرف تنقلات ناسالم و هلههولههای آنها در ماه گذشته بهطور قابلتوجهی در مقایسه با دسامبر سال ۲۰۱۹ افزایش داشته است، افزایشی که در میان افراد ۲۵ تا ۴۴ ساله بهمراتب کمتر بوده است. بر این اساس به نظر میرسد که انتخابهای نامناسب تغذیهای در بین افراد بالای ۶۰ سال، کمترین شیوع را داشته باشد.
بسیاری از پاسخدهندگان حاضر در این نظرسنجی گفتند که نگرانی در مورد قرنطینههای خانگی باعث افزایش وزن در آنها شده و بررسی رژیم غذایی گروه سنی ۱۸ الی ۲۴ سال در مقایسه با دسامبر سال ۲۰۱۹ نشان میدهد مصرف میوه و سبزیجات در این افراد کاهش چشمگیری داشته درحالیکه این رقم در سایر گروههای سنی نسبتاً بدون تغییر باقیمانده است.
این بررسیها همچنین نشان داد که تمام گروههای جمعیتی در ماه دسامبر کمتر به ورزش و فعالیت بدنی پرداختهاند، اگرچه افراد ۶۰ تا ۶۹ ساله بیشترین افت فعالیت را در مقایسه با دسامبر سال ۲۰۱۹ گزارش کردهاند.
یکی از موارد قابلتوجه این نظرسنجی، افزایش چشمگیر مدتزمان سپریشده افراد در برابر انواع صفحهنمایش شامل کامپیوتر، تبلت و موبایل است که این افزایش، در زنان نسبت به مردان بیشتر دیده میشود. متأسفانه تمامی گروههای سنی حتی افراد بالای ۷۰ سال نیز با این موضوع روبهرو شدهاند. کارشناسان هشدار میدهد که سبک زندگی بیتحرک، کمبود ورزش و فعالیت بدنی، کمخوابی و عادات غذایی غلط از عوامل ایجادکننده بیماریهای متعددی بوده و میتوانند موجب افزایش بالقوه فشار روی سیستم بهداشت و درمان کبک شوند.
در خاتمه گفتنی است که این انستیتو اعلام کرد که نظرسنجی آنلاین آنها فاقد حاشیه خطا بوده و باید بااحتیاط تفسیر شود.