بیش از ۱۶۰ فعال سیاسی خارج از کشور از مردم خواستند انتخابات مجلس و خبرگان را تحریم کنند
بیش از ۱۶۰ فعال سیاسی خارج از کشور از مردم خواستند انتخابات مجلس و خبرگان را تحریم کنند
بیش از ۱۶۰ فعال سیاسی خارج از کشور از مردم خواستند انتخابات مجلس و خبرگان را تحریم کنند
گروهی از فعالان سیاسی و مدنی خارج از ایران با انتشار بیانیهای انتخابات مجلس یازدهم شورای اسلامی و میان دورهای خبرگان در اسفند ماه را تحریم و از مردم ایران خواستند با شرکت نکردن در این انتخات از حقوق شهروندی و شأن رای خود دفاع کنند.
بر اساس اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی روز جمعه ۱۸ بهمن، ۱۶۴ فعال سیاسی و مدنی با انتشار بیانیهای اعلام کردهاند که «ساختار انتخابات جمهوری اسلامی بیش از گذشته با موازین انتخابات آزاد و منصفانه تعارض پیدا کرده» و این انتخابات که به گفته این فعالان، انتخاباتی نمایشی است، در حالی برگزار خواهد شد که در آن تکلیف «۷۰ درصد حوزههای نمایندگی» بدون هرگونه رقابت معناداری حتی در بین جناحهای حکومتی تعیین شده و هیچ نسبتی با حاکمیت ملی و نمایندگی ملت ایران ندارد.
این فعالان مردم ایران را به تحریم فعال و هدفمند انتخابات در «پویش اسفند بدون رای» دعوت کردند تا شهروندان ایرانی با کاربست «نافرمانی مدنی» از حقوق شهروندی و شأن رای خود دفاع نمایند.
امضاکنندگان این بیانیه میگویند با کاستن از شمار رایدهندگان بهخصوص در شهرهای کوچک، شبه انتخابات مجلس یازدهم را به فرصتی برای رشد جنبش اعتراضی فراگیر و زوال استبداد دینی بدل کنیم.
پیشتر برخی افراد شناخته شده در داخل ایران نیز از تحریم انتخابات گفته بودند. مخالفت فعالان داخل و خارج از ایران و دعوت از مردم برای شرکت نکردن در انتخابات مجلس یازدهم در حالی صورت میگیرد که با نزدیک شدن به موعد انتخابات مجلس شورای اسلامی و بالا گرفتن موج تحریم انتخابات، مقامات ارشد جمهوری اسلامی سعی در تلاش برای ترغیب مردم برای شرکت در انتخابات دارند.
آیتالله علی خامنهای، روز چهارشنبه ۱۶ بهمن در یک سخنرانی حضور در انتخابات را به «آبروی نظام و امنیت کشور» مرتبط دانست و مدعی شد انتخابات در نظام جمهوری اسلامی سالم است چرا که «شورای نگهبان مرکب از شش فقیه عادل و شش حقوقدان برجسته منتخب مجلس»، «مجموعهای قابل اعتماد است.»
مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در واکنش به رد صلاحیت شرکت کنندگان برای انتخابات آینده مجلس یازدهم شورای اسلامی در یک توئیت نوشت: شورای نگهبان که اعضای آن منصوب خامنهای هستند، اغلب نامزدهای انتخابات مجلس ایران را رد صلاحیت کرده است. بی جهت نیست که همه کاندیداهای باقیمانده هم شکل هستند.
انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی قرار است دوم اسفند امسال برگزار شود. گزارش ها حاکی از رد صلاحیت گسترده نامزدهای برخی از گروههای سیاسی است.
مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در واکنش به رد صلاحیت شرکت کنندگان برای انتخابات آینده مجلس از سوی منصوبان خامنهای در شورای نگهبان، افراد باقی مانده را «مثل هم» توصیف کرد.
مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، نیز در تاریخ نهم دی اعلام کرده بود: «انتخابات مجلس ایران دو ماه دیگر برگزار میشود. اما رژیم از همین حالا با رد صلاحیت هزار نامزد مشغول تقلب است.»
منبع: صدای امریکا