اخبار کانادا

برنامه ویژه واکنش همه‌گیر کانادا به دلیل تداوم روند گسترش کروناویروس آغاز می‌شود!

برنامه ویژه واکنش همه‌گیر کانادا به دلیل تداوم روند گسترش کروناویروس آغاز می‌شود!

برنامه ویژه واکنش همه‌گیر کانادا به دلیل تداوم روند گسترش کروناویروس آغاز می‌شود!
با تداوم افزایش تعداد مبتلایان به کروناویروس در سطح جهان، کانادا برای پاسخگویی به این بیماری در حال آماده کردن برنامه ویژه واکنش همه‌گیر کانادا است.
ترزا تام، مدیر کل بهداشت عمومی کانادا، در این رابطه گفت که تهدید جهانی ناشی از کروناویروس جدید، می تواند سرعت انتقال بیماری تنفسی موسوم به COVID-19 را به سرعت گسترش دهد.

او با اشاره به استان هوبی در چین به عنوان مرکز این زلزله سلامتی خاطر نشان کرد: این ویروس اکنون در سطح جامعه و فرد به فرد در چندین کشور در حال گسترش است.
تام روز دوشنبه نیز در گفتگویی تلفنی اظهار داشت: این علائم نگران کننده و به معنی بسته بودن پنجره فرصت‌های مهار جهانی این بیماری در سطح جهانی است.

او تصریح کرد: این شرایط برای کشورهایی مانند کانادا که تاکنون موفق به مدیریت و کشف مواردی شده‌اند نیز هشدار است تا در سطح دولت برای مقابله با گسترش بیشتر در کشور و جوامع آماده باشد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز با وجود اعلام وضعیت اضطراری در بهداشت عمومی تاکنون این بیماری را پاندمیک (همه‌گیری جهانی) اعلام نکرده است.
به گفته تام خط سیر کروناویروس ناشناخته است و احتمالا در آینده حتی در برخی کشورهایی که امکان تشخیص و مقابله کمتری با آن دارند نیز بروز کند.

وی ادامه داد: کانادا در سال ۲۰۰۹ یک برنامه برای پاسخ به بیماری‌های همه‌گیر بعنوان پایه و اساس هرگونه تغییر در پاسخ رسمی شیوع فعلی بیماری ایجاد کرده است.

این برنامه شامل تسریع در کارهای تحقیقاتی و کمک به تلاش‌های بین المللی برای تولیدی واکسن در خارج کشور بوده است.

تام یادآور شد: این برنامه می تواند قابلیت‌های آزمایشگاه و دسترسی به ابزارهای تشخیصی را گسترش دهد.

البته صرف نظر از اینکه سازمان بهداشت جهانی این بیماری را همه‌گیر اعلام کند یا نه روند کار کانادا یکسان خواهد بود.

تلاش‌های مهارتی – محدودیت در سفرها از جمله برنامه ویژه واکنش همه‌گیر کانادا خواهد بود
پتی هاجو، وزیر بهداشت کانادا، با توجه به اطلاعیه‌های منتشر شده از سوی سازمان جهانی بهداشت و برای مهار این ویروس محدودیت‌هایی در سفر درپیش خواهد بود.

وی افزود: با بسته شدن پنجره توقف جهانی و از آنجایی که سازمان بهداشت جهانی مسئول اعلام همه گیری این بیماری است توجه ما معطوف به داخل کانادا است تا از سیستم‌های ساختاری‌مان مطمئن باشیم.

بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی تاکنون شناسایی بیش از ۸۰ هزار مورد بیماری و مرگ و میر ۲۷۱۱ بیمار در سطح جهان تایید شده است.

به گفته دبیرکل سازمان جهانی بهداشت با وجود افزایش این بیماری در سطح جهان گسترش آن در چین روند کاهشی در پیش گرفته است.

به گفته وی این بیماری که از ۲۳ ژانویه تا ۲ فوریه رشد زیادی داشته و هم اکنون رو به کاهش است.

او افزود: تصمیم در رابطه با اعلام پاندمیک بودن یک بیماری بر اساس ارزیابی مداوم گسترش جغرافیایی ویروس، شدت بیماری و تاثیر آن بر جوامع است، در حال حاضر نیز ما شاهد شیوع غیرقابل کنترل این بیماری در سطح جهانی نیستیم.

آیا کروناویروس پتانسیل پاندمیک شدن دارد؟
او در رابطه با اینکه این ویروس دارای پتانسیل پاندمیک شدن است یا نه گفت که هنوز این موضوع بررسی نشده است اما برچسب شیوع بیماری پاندمیک به این بیماری نیز می تواند موجب ترس غیرضروری شود.

ترزا تام، مدیر کل بهداشت عمومی کانادا، نیز با تاکید بر لزوم کاهش سرعت انتقال ویروس اظهار داشت: در حال حاضر متوقف کردن گسترش این بیماری دشوار است چراکه بیشتر کشورها گزارش‌هایی از گسترش ویروس بدون با علائم‌های خفیف را اعلام کرده اند.
وی کانادا را در تشخیص مواردی که بیماری منشاء خارجی داشته و در جلوگیری از گسترش فرد به فرد این بیماری موفق خواند و در رابطه با برنامه های آینده گفت: اقدامات پیشرفته در کنترل مرزها و ارسال پیام‌های هشدار برای مسافرانی که از سایر کشورهایی که گزارش ابتلا به بیماری را داشته‌اند در فرودگاه‌ها بصورت گسترده در حال انجام است.

به گفته وی مسافران خارجی در فرودگاه‌های کانادا در صورت داشتن علائم تب و آنفلونزا جداسازی و قرنطینه می‌شوند.

وی به مردم توصیه کرد نسبت به انجام توصیه‌های بهداشتی برای کنترل این ویروس مانند شستشوی مکرر دست‌ها، پوشاندن صورت و دهان هنگام عطسه و سرفه و پیگیری اخبار و توصیه های بهداشتی دقت داشته باشند، گفتنی است که کشور کانادا در ایجاد برنامه های واکنش همه‌گیر کانادا دارای تجاربی ارزشمند است از جمله در بیماری‌های همه گیری که از ۲۰۰۹ تا کنون رواج داشته است مانند آنفولانزاهایی حیوانات که به شکلی همه‌گیری رواج پیدا کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا