اخبار کانادا

برنامه واکسیناسیون کبک از هفته آینده آغاز می‌شود

برنامه واکسیناسیون کبک از هفته آینده آغاز می‌شود

برنامه واکسیناسیون کبک از هفته آینده آغاز می‌شود
به گزارش Montreal CTV، با تأیید واکسن فایزر، کانادا تا پایان سال ۲۴۹ هزار دوز واکسن را تحویل خواهد گرفت که سهم کبک از این تعداد ۵۶ هزار دوز می‌شود. از آن‌ جهت که این واکسن برای ایجاد مصونیت علیه کووید ۱۹ باید در دو نوبت تزریق شود بنابراین در این مرحله و با توجه به سهم هر استان، حداکثر ۲۸ هزار نفر از کبکی‌ها تحت پوشش واکسن قرار خواهند گرفت.

افرادی که در مراکز مراقبت‌های طولانی‌مدت (CHSLDs) زندگی می‌کنند، اولین کسانی هستند که این واکسن را دریافت خواهند کرد و کارکنانی که در کنار آن‌ها کار می‌کنند نیز به‌طور هم‌زمان ایمن‌سازی می‌شوند. کارکنان بخش‌های مراقب بهداشتی و افراد ۶۰ سال و بالاتر نیز در رده‌های بعدی قرار دارند. افراد زیر ۶۰ سال و جوانان در مرحله بعدی واکسیناسیون قرار دارند و زنان باردار در آخر صف دریافت واکسن قرار می‌گیرند چراکه اطلاعات لازم مربوط به تأثیرات این واکسن‌ها روی زنان باردار هنوز مشخص نیست.

به گفته وزیر بهداشت استان، نخستین تحویل محموله واکسن از اوایل دوشنبه هفته آینده انجام می‌شود که حاوی چهار هزار دوز بوده و دو هزار نفر را پوشش می‌دهد. حدود ده درصد از جمعیت کبک که بخش آسیب‌پذیر جامعه هستند می‌توانند در سه ماه اول برنامه واکسیناسیون ایمن شوند. هدف این استان ایمن‌سازی ۷۵ درصد از تقریباً ۸/۵ میلیون نفر است، به این معنی که برای دستیابی به این هدف حدود ۱۳ میلیون دوز واکسن موردنیاز است؛ بنابراین اگر واکسن‌های دیگر نیز مجوز بگیرند، با وجود چند واکسن می‌توان روند کار واکسیناسیون را تسریع کرد.

در کبک برنامه واکسیناسیون داوطلبانه است و خط ‌مشی مشخصی برای واکسیناسیون افراد ارائه نمی‌شود. چالش بزرگ واکسیناسیون این است که افراد باید حتماً هر دو دوز واکسن را با فاصله زمانی تعیین‌شده دریافت کنند در غیر این صورت، واکسن اثر لازم را ایجاد نخواهد کرد.

در سراسر استان کبک ۲۰ سایت واکسیناسیون عمومی راه‌اندازی خواهد شد که دو سایت در مونترال خواهد بود. مقامات بهداشتی استان، کلینیک‌های واکسیناسیون سیار را ایجاد خواهند کرد تا مسئولان واکسیناسیون به مراکز مراقبت‌های طولانی‌مدت رفته و واکسن‌ها را ارائه دهند.

در حال حاضر مطالعات اولیه نشان می‌دهد واکسن فایزر ۹۵ درصد در برابر عفونت ناشی از کرونا مؤثر بوده و واکسن مدرنا ۹۴ درصد تأثیرگذار است. البته هنوز به‌طور قطعی مشخص نیست که این واکسن‌ها چه مدت مصونیت ایجاد خواهند کرد. عوارض جانبی واکسن فایزر خستگی، سردرد، دردهای عضلانی، لرز و در موارد نادر تب است.

مشاور اداره بهداشت عمومی اعلام کرد که با ایمن‌سازی بیشترین گروه‌های در معرض خطر، احتمالاً برخی از محدودیت‌ها کاهش پیدا کند اما به‌طورکلی توصیه می‌شود تا اقدامات حفاظت شخصی مانند استفاده از ماسک همچنان ادامه داشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا