اخبار ایران

ایران کشوری پر استرس؛ بیش از 40% جامعه درگیر مشکلات روانی است

ایران کشوری پر استرس؛ بیش از 40% جامعه درگیر مشکلات روانی است

ایران کشوری پر استرس؛ بیش از 40% جامعه درگیر مشکلات روانی است
رسول خضری عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای ایران در گفت‌وگو با «اعتماد آنلاین» اعلام کرد که «بیش از 40 درصد جامعه درگیر مشکلات روحی روانی‌اند». او همچنین گفت که مشکلات «سلامت روان، ناامیدی و یأس و به بن‌بست رسیدن، موجب افزایش خودکشی» در ایران شده است.

خضری سن خودکشی در ایران را هم رو به کاهش خواند و گفت قبلاً در استان‌های کرمانشاه، تهران و ایلام شاهد خودکشی بودیم، اما در حال حاضر در کل استان‌ها به‌ صورت متوسط خودکشی رو به افزایش می‌رود.

او با بیان این که ایران کشور پر استرسی است و از نظر مصرف مواد مخدر رتبه اول دنیا را دارد، این عوامل را از جمله دلایل افزایش خودکشی در ایران عنوان کرد.

نظر پزشکان بدون مرز درباره وضعیت بیماری‌های روانی در ایران
پیشتر سایت پزشکان بدون مرز ایران در گزارشی در 30 اوت 2019 به بررسی وضعیت سلامت روان در این کشور پرداخت و تحت عنوان «بار بیماری‌ها در ایران» یادآور شد «در اولین پژوهشی که برای اولین بار جهت تعیین بار بیماری‌ها در ایران در دبیرخانه تحقیقات کاربردی معاونت سلامت با کمک سایر بخش‌های این معاونت از جمله اداره سلامت روان و گروه پژوهشگران بدون مرز از سال 1381 تا1383 انجام پذیرفت، بار بیماری‌ها در سه استان بوشهر، چهارمحال بختیاری و آذربایجان شرقی مورد بررسی قرار گرفت و براساس نتایج این پژوهش بار بیماری‌های روانی پس از حوادث غیرعمومی به طور مشترک با بیماری‌های قلبی عروقی، رتبه دوم را به خود اختصاص داد.»

این گزارش در ادامه می‌افزاید «در ایران نیز درصد بالایی از بیماران بستری در بخش‌های داخلی و جراحی از مشکلات روان‌شناختی رنج می‌برند. بررسی میزان شیوع افسردگی و اضطراب در بیماران بستری در بخش‌های داخلی و جراحی بیمارستان‌های شهر کرمان در یک دوره 4 ماهه نشان داد که میزان شیوع افسردگی در بخش داخلی زنان با 71 درصد بیش‌ترین و در بخش جراحی مردان با 39 درصد كم‌ترین حد را دارا بود.»

گزارش پزشکان بدون مرز ایران یادآور شد «چه در سطح جهانی و چه بر مبنای پژوهشی که در ایران انجام شده است، تخمین زده می‌شود در هر 1 خانوار از 4 خانوار، دست‌كم یك فرد مبتلا به اختلال روانی یا رفتاری وجود دارد.»

نگرش‌ها و باورها در باره بیماری روانی در ایران
پزشکان بدون مرز اضافه کرد که در یک نظرسنجی در سال 1382 از مردم تهران، باورها و نگرش‌های زیر گزارش شده است؛
– نباید بیماری روانی نزدیکان را با دیگران مطرح کرد. (55.8%)
– علت بیماری‌های روانی و صرع، سحر و جادو، جن‌زدگی و دعایی شدن است. (30%)
– بیماری روانی درمان ندارد. (20.7%)
– بیماری روانی با ازدواج درمان می‌شود. (59.4%)
– بیماری روانی را نمی‌توان در درمانگاه یا بیمارستان عمومی درمان کرد. (70%)
– بیماری صرع غیرقابل درمان است. (52.7%)
– داروهای اعصاب اعتیادآورند. (58%)
– اعتیاد درمان ندارد. (29%)

پزشکان بدون مرض اظهار کرد که هنوز تا رهایی از این باورهای غلط در ایران فاصله بسیار است، و خواهان تلاش در این زمینه شد.

در این پایان این گزارش اشاره شده است که «در حال حاضر برنامه کشوری بهداشت روان مناطق شهری و روستایی کشور ایران در حال اجرا می‌باشد و جمعیتی بالغ بر30 ملیون نفر را زیر پوشش دارد.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا