اخبار کانادا

آنچه باید پیش از خرید خودروی دست‌دوم بدانید

آنچه باید پیش از خرید خودروی دست‌دوم بدانید

آنچه باید پیش از خرید خودروی دست‌دوم بدانید

بسیاری از افراد به دلایل مختلف سعی می‌کنند خودروی موردنظر خود را از بازار خودروهای کارکرده و دست‌دوم تهیه کنند. باید توجه داشت که اگرچه قیمت این خودروها نسبت به خودروهای نو، ارزان‌تر است اما در صورت عدم توجه کافی، ممکن است خریداران با مشکلات و دردسرهای فنی متعددی مواجه شوند که البته می‌توان این مشکلات را با در نظر گرفتن برخی نکات فنی و بررسی دقیق خودرو پیش از انجام معامله، کاهش داد.

شما باید پیش از هر چیزی از این موضوع کسب اطلاع کنید که صاحب قبلی خودرو، چگونه از وسیله نقلیه موردنظر نگهداری و استفاده می‌کرده است؟ آیا این خودرو هنوز شامل گارانتی می‌شود؟ آیا این خودرو در حال حاضر به‌خوبی کار می‌کند؟ آیا مشکلی در بدنه و موتور آن وجود دارد که بتواند برای شما هزینه در برداشته باشد؟

توجه داشته باشید که به‌طورکلی اتومبیل‌های دست‌دوم می‌توانند با موارد عدم اطمینان زیادی روبه‌رو شوند، به‌خصوص اگر سابقه و سرویس خودرو توسط مالکان قبلی آن مشخص نباشد. در این یادداشت به بررسی پنج نکته مهم که هر خریداری باید پیش از پرداخت پول برای یک خودروی دست‌دوم به آن توجه کند، می‌پردازیم:

 

نکته شماره یک : به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری
ماشین‌ها دقیقاً مانند ساعت‌های هوشمند، دوربین یا لپ‌تاپ، با نرم‌افزارهایی کار می‌کنند که گاهی اوقات باید به‌روزرسانی شوند. یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری برای وسیله نقلیه شما می‌تواند راه‌حل مشکلات بی‌شمار و گسترده‌ای باشد. مشکلاتی از قبیل بوی نامطبوع ناشی از سیستم کنترل آب‌وهوا، لرزش‌های ناخواسته در هنگام رانندگی و پاسخ‌های ضعیف فرمان یا دریچه گاز خودرو ازجمله این مشکلات هستند.

هنگامی‌که وسیله نقلیه به‌طور منظم سرویس شده باشد، به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری اغلب توسط تعمیرگاه‌های مجاز اعمال می‌شوند. البته هنوز در هنگام خرید هم برخی از به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری برای وسیله نقلیه خاصی که در نظر دارید، می‌توانند فوق‌العاده باشند. بهتر است برای این کار با یک واحد خدمات پس از فروش خودروی موردنظرتان تماس گرفته و در این مورد پرس‌وجو کنید.

 

نکته شماره دو: بازرسی پیش از خرید (PPI) را فراموش نکنید
گواهی بازرسی پیش از خرید یا به‌اختصار PPI عبارت است از بازرسی خودرو توسط یک تکنسین حرفه‌ای، پیش از انجام معامله.

معمولاً در برخی از خودروها این نوع بازرسی به‌عنوان بخشی از برنامه دارای اعتبار قبلی (CPO) در نمایندگی‌های مجاز تعریف‌شده‌اند. البته در نظر داشته باشید به‌طورمعمول بسیاری از وسایل نقلیه فروخته‌شده با PPI همراه نیستند، اما انجام یکی از آن‌ها به‌عنوان آخرین مرحله قبل از خرید، بهترین راهکار برای اجتناب از مشکلات و صرف هزینه‌های بعدی است.

باید فروشنده را مجبور کنید که در یک تعمیرگاه مجاز با شما ملاقات کرده و یا به شما اجازه دهد تا وسیله نقلیه را بررسی کنید. این بازرسی حدود یک ساعت طول می‌کشد و هزینه آن نیز کمتر از ۲۰۰ دلار است.
با تکمیل PPI، گزارشی به شما ارائه می‌شود که تصویری با وضوح‌بالا از وضعیت فعلی خودرو و همه سیستم‌های آن تهیه‌شده است. به‌این‌ترتیب شما از سلامت تمامی بخش‌های خودرو آگاه خواهید شد.

 

نکته شماره سه: قطعات مصرفی را بررسی کنید
بعضی از قطعات یک وسیله نقلیه به دلیل استفاده از آن‌ها، به‌مرورزمان فرسوده می‌شوند. این قطعات شامل لاستیک، روتور ترمز، لنت ترمز، تیغه‌های برف‌پاک‌کن، لامپ، مایعات و فیلترها و حتی اجزای سیستم تعلیق و جلوبندی هستند.
بهتر است با فرض اولیه اینکه تمام قطعات مصرفی خودروی موردنظر شما فوراً به تعویض احتیاج دارند و فروشنده ترجیح می‌دهد شما از این موضوع خبر نداشته باشید، موضوع را بررسی کرده و تمامی این موارد را چک کنید. اگر نمی‌دانید که چگونه این قطعات را بازرسی کنید، در هنگام بازرسی PPI از یک تکنسین کمک بگیرید. بیشتر فروشندگان سعی نمی‌کنند صورتحساب تعمیر آینده را اعلام کنند، اما برخی از آن‌ها این کار را می‌کنند. عدم توجه به این موضوع می‌تواند برای شما هزینه‌بر باشد. موضوع مهم دیگر این است که پیش از خرید خودروی دست‌دوم، بررسی باتری را فراموش نکنید. باتری‌های نصب‌شده در کارخانه می‌توانند تا دو سال به‌خوبی کارکرده و سپس شروع به ایجاد مشکلات الکترونیکی در سیستم‌های وسایل نقلیه می‌کنند. به گفته بسیاری از دارندگان وسایل نقلیه، ضعف باتری دلیل اصلی بروز مشکلات به‌ویژه در فصول سرد سال است.

 

نکته شماره چهار: هزینه‌های تعمیر و نگهداری معمول خودرو را در نظر بگیرید
توجه داشته باشید که هر خودرویی به‌طورمعمول دارای هزینه‌های تعمیر و نگهداری است و این هزینه در برخی خودروها بیشتر و در برخی کمتر است. شاید شما قصد داشته باشید با تجربه داشتن یک کیا سول، یک دوج Durango بزرگ‌تر را خریده یا ماشین اقتصادی قدیمی خود را با یک لکسوس یا کادیلاک جدید عوض کنید. درهرصورت، اطمینان از درک پیامدهای بودجه نگهداری خودرو می‌تواند از غافلگیری‌های ناخوشایند آینده جلوگیری کند.

قبل از خرید، در مورد هزینه‌های مواردی مانند بیمه، لاستیک، تعویض روغن و سرویس، تحقیق کنید. توجه داشته باشید که برخی از مدل‌های لوکس و اسپرت به بنزین گران‌قیمت درجه‌یک احتیاج دارند و بیمه اتومبیل‌های اسپرت از قیمت مدل‌های اقتصادی بیشتر است.

 

نکته شماره پنج: فراخوان‌های شرکت سازنده خودرو را بررسی کنید
به‌طورمعمول فراخوان‌های مختلفی برای رفع نقص ایمنی نهفته در وسایل نقلیه از سوی شرکت‌های سازنده خودرو صادر و تعمیرات مربوط به آن به‌صورت رایگان توسط نمایندگی خودرو انجام می‌شود.

برخی از وسایل نقلیه فراخوان‌های زیادی دارند و برخی دیگر تعداد کمی از آن‌ها را فراخوانی می‌کند. وقتی فراخوان صادر می‌شود، ممکن است روی ده‌ها یا حتی چند صد هزار خودرو تأثیر بگذارد.

با استفاده از VIN خودرو و اثبات مالکیت، بخش خدمات پس از فروش شرکت‌های خودروساز می‌تواند بررسی کند که آیا موارد یادآوری ایمنی مرتبط با فراخوان‌های اعلام‌شده، در وسیله نقلیه‌ای که شما تازه خریداری کرده‌اید، وجود دارد یا خیر؟ اطمینان از انجام همه کارهای فراخوان باعث ایمنی بیشتر وسیله نقلیه شما شده و همچنین می‌تواند از بروز مشکلات در عملکرد برخی از سیستم‌های وسیله نقلیه جلوگیری کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا