حسین شریعتمداری : عراقیها به سفارتخانه آمریکا و عربستان سعودی حمله و آن را تسخیر کنند
حسین شریعتمداری : عراقیها به سفارتخانه آمریکا و عربستان سعودی حمله و آن را تسخیر کنند
حسین شریعتمداری : عراقیها به سفارتخانه آمریکا و عربستان سعودی حمله و آن را تسخیر کنند
مدیر مسئول روزنامه حکومتی کیهان، بار دیگر از جوانان معترض عراقی خواست به سفارتخانه آمریکا و سعودی در بغداد حمله و آن را تسخیر کنند.
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه حکومتی کیهان و نماینده علی خامنهای رهبر ایران در این رسانه، بار دیگر، در سرمقاله این روزنامه، خواهان اشغال سفارتخانههای آمریکا و سعودی در عراق شد.
او در این یادداشت با تکرار درخواست خود برای تسخیر سفارتخانه برخی کشورها توسط جوانان معترض عراقی، تظاهرات مردم عراق را «ناآرامی» نامید.
شریعتمداری، با اشاره به شعارهای ضدایرانی در اعتراضات عراق، تاکید کرد که این «شعار و خواسته» مردم عراق نیست.
«بغداد حره حره، ایران بره بره» «بغداد آزاد است، ایران برو بیرون» یکی از شعارهای ضدایرانی بود که در تظاهرات عراق سر داده شد.
شریعتمداری به نقل از روح الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، حمله به سفارتخانه آمریکا در انقلاب 1979 ایران را «انقلاب دوم» نامید و این سوال را مطرح کرد که چرا «جوانان مؤمن و انقلابی عراق به سفارت آمریکا در بغداد یعنی همان جاسوسخانه و کانون توطئه علیه ملت مظلوم عراق خاتمه نمیدهند؟».
حمله به سفارتخانه آمریکا که در آن زمان تبدیل به یک بحران بینالمللی شد، در تاریخ 4 نوامبر 1979، توسط تعدادی از فعالان دانشجویی موسوم به دانشجویان پیرو خط امام، روی داد که طی آن، 66 دیپلمات های کشور آمریکا، 444 روز توسط ایران گروگان گرفته شدند. این گروگانگیری در تاریخ 20 ژانویه 1981، با پذیرش قرارداد الجزایر از سوی دولتهای ایران و ایالات متحده آمریکا پایان یافت.
شریعتمداری، سفارتخانه آمریکا را «دُمل چرکین» خواند که باید «حذف» شود.
او حمله افراد حزب اللهی به سفارتخانه آمریکا در تهران را همراه با دستاوردهای فراوان دانست که باید توسط جوانان عراقی تکرار شود.
گفتنی است، مردم عراق به تازگی در اعتراض به «فساد ریشه دار مقامات و مشکلات معیشتی گسترده و دخالت ایران در امور داخلی این کشور» دست به تظاهرات گسترده زدند.
در موج جدید این اعتراضات که از جمعه هفته پیش آغاز شد، دست کم 70 نفر کشته و هزاران تن دیگر مجروح شدند.
رویترز به نقل از دو منبع امنیتی عراقی اعلام کرد که گزارشهایی از سرکوب این اعتراضات توسط اسنایپرهایی که وابسته به عناصر جمهوری اسلامی ایران بودند، وجود دارد. یکی از این مقامات در این خصوص گفت: «ما مدارک تأیید شدهای داریم که نشان میدهد تیراندازهای فوق وابسته به عناصر شبهنظامی بودند که به جای فرمانده اصلی نیروهای مسلح، تنها به مافوقهای خودشان گزارش کار میدادند، آنها عضو گروهی بودند که بسیار نزدیک به ایرانیها است».
از سوی دیگر، شهر ناصریه در 5 و 6 اکتبر شاهد تظاهراتی وسیع بود که در جریان آن، معترضان به دفاتر هشت حزب عمدتاً طرفدار جمهوری اسلامی حمله کردند و برخی از آنها تصاویر علی خامنهای، رهبر ایران را به آتش کشیدند.