اخبار ایران

ظریف : اگر به ایران حمله شود، جنگ تمام عیار را در پی خواهد داشت

ظریف : اگر به ایران حمله شود، جنگ تمام عیار را در پی خواهد داشت

ظریف : اگر به ایران حمله شود، جنگ تمام عیار را در پی خواهد داشت
همزمان با واکنش‌های گسترده بین‌المللی به حملات اخیر به تاسیسات نفتی عربستان، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نوشت که برخی در واشنگتن و متحدینشان به دنبال این هستند که با فریب دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، او را به جنگ بکشانند.

آقای ظریف در واکنش به اظهارات مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا که این حمله را “اقدام به جنگ” توصیف کرده بود، در توییتی نوشت: “اقدام به جنگ (ما) یا جنگ‌افروزی (شما)؟”

وزیر خارجه ایران همچنین در مصاحبه‌ای با شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان، گفت که اگر به ایران حمله شود، “جنگی تمام‌عیار” در خواهد گرفت و عربستان باید “تا آخرین سرباز آمریکایی” بجنگد. او در عین حال تاکید کرد که ایران به دنبال جلوگیری از درگیری نظامی است و آماده است با عربستان و امارات مذاکره کند.

همزمان واکنش‌های بین‌المللی به حملات به تاسیسات نفتی عربستان که تولید نفت این کشور را دچار اختلال جدی کرد، ادامه دارد.

در حالی که آمریکا و عربستان، ایران را مسئول این حملات دانسته‌اند، چین که رابطه خوبی با ایران دارد، ضمن این که خواستار حفظ آرامش شده، در موضع گیری‌های خود هیچ کشوری را سرزنش نکرده است.

در همین رابطه سخنگوی وزارت خارجه چین ابراز امیدواری کرد که “تحقیقاتی مستقل” درباره این حملات انجام شود.

این موضع‌گیری یک روز پس از آن اعلام می‌‎شود که عربستان نتیجه تحقیقات خود درباره حملات روز شنبه به تاسیسات نفتی این کشور را در یک کنفرانس خبری اعلام کرد.

خبرگزاری رویترز به نقل از یکی از سخنگویان وزارت خارجه فرانسه گزارش داد که این کشور در اظهارنظر در مورد عامل این حملات عجله نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در پاسخ به این سوال که آیا پاریس تحلیل آمریکا و عربستان را در این مورد که ایران عامل این حملات بوده، می‌پذیرد؟ گفت: “ما با دقت حقایق موجود در این مورد را بررسی کرده و پس از آن در مورد این حمله واکنش نشان خواهیم داد.”

پیشتر دفتر امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه گفته بود که این کشور برای کمک به تحقیقات حمله به تاسیسات نفتی عربستان، کارشناسانی را به عربستان خواهد فرستاد.

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه هم امروز در تازه‌ترین اظهاراتش درباره حمله به تاسیسات نفتی عربستان گفت: “ادعای شبه‌نظامیان شیعی حوثی در یمن مبنی بر حمله به تأسیسات نفتی عربستان فاقد اعتبار است.”
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد هم ضمن محکوم کردن این حمله گفته است متخصصان این سازمان برای بررسی شواهد موجود در حمله به تاسیسات نفتی عربستان راهی این کشور شده‌اند.

آقای گوترش گفته است این تیم تحقیق برای انجام کار خود با مجوزی فعالیت می‌کند که در قطعنامه ۲۲۳۱ تصویب برجام در شورای امنیت ملی پیش‌بینی شده است.

دبیر کل سازمان ملل گفت که منتظر نتیجه تحقیقات کارشناسان این سازمان خواهد ماند.

سه روز پیش عربستان از متخصصان بین‌المللی از جمله تیم تحقیق سازمان ملل متحد دعوت کرده بود که برای بررسی حملات به تاسیسات نفتی آرامکو به این کشور سفر کنند.

دبیرکل سازمان ملل متحد حمله به تاسیسات نفتی آرامکو را “افزایش جدی سطح تنش‌” در خلیج فارس خواند و گفت باید از بیشتر شدن این تنش‌ها جلوگیری کرد.

به گفته او یک “رویارویی بزرگ در خلیج‌فارس تبعاتی فاجعه‌بار در منطقه و جهان” خواهد داشت.
در همین حال مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا که به عربستان سفر کرده روز گذشته (چهارشنبه ۱۸ سپتامبر/۲۷ شهریور) بار دیگر ایران را به نقش داشتن در حملات اخیر به تاسیسات نفتی عربستان متهم کرد و آن را “اقدام به جنگ” خوانده است.

او گفته: “پیش از این حمله‌ای در چنین مقیاسی ندیده بودیم.”

حمله روز شنبه به تاسیسات آرامکو، شرکت نفتی عربستان، ضربه قابل ملاحظه‌ای به تولید نفت عربستان زد.

با وجود آن که شبه‌نظامیان حوثی یمن مسئولیت حمله را به عهده گرفته‌اند، مقام‌های آمریکایی و عربستان، ایران را به دست داشتن در این حمله متهم می‌کنند، اتهامی که مقام‌های ایرانی آن را رد کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا