آرایشگاهی برای تراجنسیتیها در پاکستان
تراجنسیتیها در پاکستان زندگی دشواری را پشت سر میگذرانند. حالا یکی از آنها طرحی نو در انداخته و برای کاهش مشکلات جامعه تراجنسیتیها یک آرایشگاه ویژه برای خودشان راه انداخته است، آرایشگاهی که در آن تراجنسیتیها به تراجنسیتیها خدمات آرایشی و پیرایشی ارایه میکنند.
این ایده زمانی به ذهن ببود حیدر ۳۵ ساله متبادر شد که بارها برای کوتاه کردن موهایش به سالنهای آرایشی رفت و پذیرفته نشد.
او داستانش را اینطور روایت میکند: «یک روز که پیرایش مو لازم داشتم، به سالنهای مختلفی سر زدم اما آنها از پذیرش من سر باز زده و میگفتند که به افراد تراجنسیتی خدمات ارایه نمیدهند، میگفتند که صدای من مردانه است و آنها نمیتوانند بدون سوال از رییس سالن به من وقت بدهند.»
«مردم به خاطر دانش کم با ما اینطور برخورد میکنند»
خانم حیدر ادامه میدهد: «آن روز فهمیدم که ما تراجنسیتیها برای ورود به سالن آرایشگاه هم با تبعیض روبرو هستیم و وقتی به عنوان مشتری آنجا میرویم اوضاع بدتر هم میشود. سالنها در واقع از ورود بسیاری از تراجنسیتیها خودداری میکنند و این احساس بسیار دردناکی است به همین خاطر تصمیم گرفتم سالنی را راه اندازی کنم تا افراد تراجنسیتی بتوانند چنین خدماتی را به همنوعان خود ارایه کنند. این یکی از روشهایی است که با آن میتوانیم یکی از موانع پیش رویمان را برداریم.»
کامی که از مشتریان تراجنسیتی سالن خانم حیدر است از اینکه اینجا میتواند بدون قضاوت و تبعیض خدمات آرایشی دریافت کند خوشحال است و میگوید: «در جامعه مردم به چشم دیگری به ما نگاه میکنند. آنها ما را ننگ میدانند. ما با تبعیض روبرو هستیم. تراجنسیتیها هیچ تفاوتی با جنسیتهای دیگر ندارند. ما افراد عادی هستیم. فکر میکنم مردم به این خاطر با ما با تبعیض برخورد میکنند که فاقد آگاهی هستند از نظر ذهنی آمادگی پذیرش ما را ندارند. تراجنسیتیها با هیچ کس متفاوت نیستند.»
تداوم تبعیضها با وجود تصویب قوانین حمایتی
تراجنسیتیها در پاکستان با وجود تصویب قانون حمایت از آنها در ماه مه ۲۰۱۸ کماکان با تبعیض شدید روبرو هستند.
فوزیا ناز، صاحب یک سالن زیبایی زنانه از دلایل مخالفت خود با ورود تراجنسیتیها به سالنش میگوید: «ما به تراجنسیتیها اجازه نمیدهیم زیرا در سالن از آنها اجتناب میکنند. به خصوص هنگامی که ماساژ دست یا موم پا انجام میشود دوست نداریم به آنها نزدیک شویم چرا که آنها زن نیستند.»
تعصب علیه دگرباشان در پاکستان بسیار زیاد است. بسیاری از سالنهای زیبایی از پذیرش تراجنسیتیها خودداری میکنند یا حتی به آنها اجازه ورود نمیدهند.
حالا سالن زیبایی طراوه مکان امنی برای تراجنسیتیها است تا بتوانند با خیال راحت از خدمات آرایشی برخوردار شوند.