دسته‌بندی نشده

مهم‌ترین راهکارهای یادگیری یک زبان جدید از نظر متخصصان

مهم‌ترین راهکارهای یادگیری یک زبان جدید از نظر متخصصان

مهم‌ترین راهکارهای یادگیری یک زبان جدید از نظر متخصصان
: یادگیری زبان تازه تلاش زیادی می‌طلبد. روند یادگیری زبان گاهی ممکن است آنقدر دشوار باشد که ندانید باید از کجا شروع کنید. ولی تسلط بر یک زبان فرصت‌های زیادی پیش روی شما قرار می‌دهد. می‌توانید با افراد بیشتری رابطه برقرار کنید. در مورد فرهنگ‌های دیگر یاد می‌گیرید و فرصت‌های شغلی که قبلاً غیر قابل دسترس بودند برایتان امکان‌پذیر می‌شود.

حالا چطور زبان یاد بگیریم؟

ما در اینجا از بهترین متخصصین زبان دنیا کمک خواستیم. این افراد نه تنها بر یک زبان بلکه چندین زبان دیگر دنیا مسلطند. آن‌ها زبان‌های مختلفی از گروه‌های متفاوت زبانی را مطالعه کردند و در آن خبره شدند. بار‌ها زبان‌آموز مبتدی بودند و می‌دانند یادگیری یک زبان تازه تا چه اندازه سخت و ترسناک است. در ادامه دو تا از مهم‌ترین راهکار‌های پیشنهادی هرکدام را عنوان می‌کنیم. آن‌ها را به کار ببرید و به راحتی زبان بیاموزید.

متخصص اول: Simon Ager

۱. از نفهمیدن نترسید! سعی کنید مواردی را که متوجه نمی‌شوید از طریق محتوای متن حدس بزنید و درباره‌ی کلماتی که دائماً می‌شنوید، ولی معنای آن‌ها را نمی‌دانید بپرسید و معنای آن‌ها را پیدا کنید.

۲. سعی کنید تا حد ممکن از آن زبان استفاده کنید. نگران اشتباه کردن یا احمق جلوه دادن خود نباشید. با زبان بازی کنید. از اشتباهات خود درس بگیرید و خوش بگذرانید.

شرح زندگی: زبان مادری سایمون انگلیسی است، اما او میتواند به فرانسوی، ولزی و ایرلندی سلیس صحبت کند. زبان‌های آلمانی، ژاپنی، بومی اسکاتلندی، اسپانیایی، منکس و اسپرانتور را نسبتاً عالی می‌داند. زبان‌های تایوانی، کانتنی، ایتالیایی، پرتغالی، چکوسلواکی، روسی، بریتانی، هلندی، بریتانیایی اصیل، کورن والی، سوئدی و تکی پونایی را نیز در حد پایه می‌داند.

سایمون در حال حاضر در شهر بانگورِ ولز سکونت دارد.

متخصص دوم: Olly Richards

۱. قبل از هر چیز باید بدانید مطالعه‌ی منظم و مستمر در طول زمان کلید دستیابی به نتایج مطلوب است. زمان‌هایی هستند که ممکن است انگیزتان را از دست بدهید یا انقدر مشغول باشید که وقتی برای مطالعه‌ی زبان نداشته باشید. این کاملاً طبیعی است. مهم این است که بر مطالعه پافشاری کنید و سعی کنید هر روز کمی وقت پیدا کنید و به وقتی که برای مطالعه مشخص کردید متعهد باشید. زمان خودش بیشتر کار را انجام می‌دهد.

۲. دوم اینکه برای صحبت با افراد به زبان جدید زیاد صبر نکنید. وقتی هنوز مبتدی هستید از صحبت کردن می‌ترسید. این مسئله عادی است. اما باید بدانید که تنها با حرف زدن میتوانید مهارت‌های مکالمه‌ی خود را تقویت کنید؛ نه متنظر ماندن. یک زبان‌آموز دیگر یا مدرس زبان پیدا کنید. جلسات منظمی را برای مکالمه . آنلاین یا حضوری . ترتیب دهید. به نظرم سه بار در هفته عالی باشد. با مکالمه‌ی منظم سریعاً اعتماد به نفس پیدا می‌کنید و در روند یادگیری پیشرفت خواهید کرد.

شرح زندگی: اُلی ریچاردز به ۸ زبان صحبت می‌کند: فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی، پرتغالی، ژاپنی، عربی، کانتنی و آلمانی. زبان مادری او انگلیسی و اصالتاً اهل انگلستان است. اولین بار برای اینکه با همکارانش بهتر رابطه برقرار کند زبان یاد گرفت.

اُلی در حال حاضر ساکن لندن در انگلستان است.

متخصص سوم: Teddy Nee

۱. ابتدا عبارت‌های پرکاربرد را یاد بگیرید. اگر به کتاب‌های آموزش زبان نگاهی بیاندازید، در همه‌ی آن‌ها عبارت‌های مشابهی مانند:”چطوری؟ “، “ایستگاه کجاست؟ “، ” یک فنجان قهوه میخواهم، لطفاً. ” پیدا خواهید کرد. اما آیا همه‌ی این عبارات را در زندگی واقعی به کار می‌برید؟ پیشنهاد میکنم تنها عباراتی را یاد بگیرید که در مکالمات روزمره‌ی خود از آن‌ها استفاده می‌کنید. با این روش در همان مراحل ابتدایی یادگیری زبان می‌توانید با افراد تمرین مکالمه کنید. من این عبارات را پیشنهاد می‌کنم:

شش عبارت پرسشی (چه چیزی، چرا، کجا، چه کسی، چه موقع، کدام، چگونه)، زمان‌های اصلی افعال (گذشته، حال، آینده)، ساختار گرامری پایه، اعداد، روز و ساعت، فعل‌های پرکاربرد و انواع ضمایر.
۲. تا حد ممکن از آن زبان استفاده کنید. ممکن است شما هم این جمله را که میگویند: بهترین روش برای یادگیری زبان، زندگی در جایی است که به آن زبان صحبت می‌کنند؛ شنیده باشید. مقصود این جمله این است که هر روز زبان مدنظر را می‌شنوید و با توجه به موقعیت و برای رفع نیاز‌ها به آن زبان صحبت می‌کنید. ولی این روش یک محدودیت دارد: اگر وقت یا پول کافی برای سفر به شهر یا کشور‌های دیگر را نداشته باشید چه؟ من به شما می‌گویم که در همان محل زندگی خود چکار می‌توانید انجام دهید.

الف. مقاله بخوانید و لغتنامه‌ها را چک کنید. (این روش دایره‌ی لغاتتان را افزایش می‌دهد و به شما یاد می‌دهد هرکدام را چگونه در جمله‌های مختلف استفاده کنید.)

ب. به رادیو یا تلویزیون گوش دهید. (بهتر است بیشتر به دیالوگ‌ها توجه کنید نه آهنگ‌ها . مگر اینکه بخواهید آواز خواندن یاد بگیرید .، چون اگر می‌خواهید صحبت کردن یاد بگیرید باید به صحبت کردن مردم گوش دهید نه آواز خواندنشان.)

ج. در هر فرصتی که پیش آمد به آن زبان صحبت کنید. (چون زبان ابزار ارتباط است.)

شرح زندگی: تدی نی به ۶ زبان صحبت می‌کند: هوکایدوی مدانی، اندونزیایی، انگلیسی، چینی، اسپانیایی و اسپرانتوری. او در حال حاضر مشغول یادگیری هلندی، پرتغالی و فرانسوی است و در تایوان زندگی می‌کند.

متخصص چهارم: John Fatheringham

۱. اول از همه دلیل یا هدف خود از یادگیری زبان را بیان کنید. شبیه آنچه نیچه گفت؛ یک آموزنده‌ی زبان می‌تواند با یک هدف قوی به هر “چرا و چگونه” پاسخ بدهد. چرا می‌خواهید زبان یاد بگیرید؟ چگونه می‌خواهید از آن استفاده کنید؟ چگونه یادگیری زبان در کیفیت زندگی شما موثر است؟

۲. بیشتر وقت خود را به خود آن زبان اختصاص دهید؛ نه فقط یاد گرفتن آن. ما با صرف انرژی و تمرین کافی در ضمیر ناخودآگاه خود زبان را به دست می‌آوریم. دائماً به فایل‌های صوتی معتبر گوش دهید و با بومیانی که به آن زبان صحبت میکنند مکالمه کنید.

شرح زندگی: جان فادرینگهام دارای مدرک کارشناسی زبان شناسی با تمرکز بر ژاپنی و چینی ماندرینی از دانشگاه واشنگتن غربی است. او در سن ۱۲ سالگی و وقتی که به مدت دو هفته برای تعطیلات به سائوپالولو رفته بود، یادگیری زبان را شروع کرد. از همان موقع با خودش عهد بست به هر کشوری که سفر کرد زبان آن کشور را یاد بگیرد. خیلی زود پرتغالی، فرانسوی، ژاپنی و چینی یاد گرفت و چندین زبان دیگر را هم مطالعه کرد.

جان اصالتاً اهل سیاتل در واشنگتن آمریکا است.

متخصص پنجم: Kris Broholm

۱. هر نوع حس ترس و ناامیدی درونی را رها کنید. وقتی شروع به یادگیری زبان می‌کنید ذهنتان دائماً شک می‌کند که آیا جمله‌ای که می‌خواهید بگویید درست است؟ آیا اصلاً کلمات را بلدید یا نه؟ لازم است در این مواقع به سادگی نگرانی را رها کنید و شک درونیتان را نادیده بگیرید.

سعی نکنید برای هر جمله یک متن از پیش آماده شده داشته باشید. (ما اینگونه به زبان مادری صحبت نمی‌کنیم.) در عوض خیلی ساده هر چه می‌دانید بگویید یا در مورد مسائل پیرامون موضوع مدنظرتان صحبت کنید و کمال گرا نباشید.

یادداشت: این روش، روش مشکلی است. اما در نظر بگیرید که تمام هم سطح‌های شما در وضعیتی مشابه قرار دارند و شما این سختی را تحمل می‌کنید تا به هدف خود یعنی یادگیری زبان برسید. با این دید مسائل نیز آسان‌تر خواهد شد. اگر دچار اشتباه هم شدید عیبی ندارد. توجه نکنید و ادامه دهید.

۲. به روند یادگیری اعتماد کنید و خوش بگذرانید. اگر این کار را انجام دهید و نگرانی هایتان را رها کنید حتماً بیشتر یاد خواهید گرفت. خودتان را مجبور به یادآوری تک تک مباحث نکنید یا تمام بعد از ظهر را صرف زیر و رو کردن فلش کارت‌ها نکنید. اگر در هر فرصتی به زبان مدنظر صحبت و تمرین کنید و با خونسردی دوره‌ی آموزشی را طی کنید مطمئنم موفق خواهید شد. ولی مهم‌تر از همه، خوش بگذرانید.

شرح زندگی: کریس بروهلم تحت تاثیر یکی از همین چندزبانه‌های این لیست طولانی، متوجه شد عاشق یادگیری زبان است. وقتی در حال مبارزه با افسردگی بود متوجه شد یادگیری زبان همان هدفی است که در تمام زندگی به دنبال آن بوده. او حالا می‌تواند به زبان‌های مختلفی از جمله انگلیسی، دانمارکی، آلمانی، اسپرانتوری، روسی و مجارستانی صحبت کند. او همچنین در سال ۲۰۱۳ هدف‌گذاری کرد که در عرض ده سال ده زبان مختلف یاد بگیرد.

کریس اصالتاً دانمارکی است، اما در حال حاضر در انگلستان زندگی می‌کند.

متخصص ششم: Emily Liedel

۱. وقتی در حال یادگیری یک زبان جدید هستید سعی کنید عاشق آن زبان و فرهنگی که نشان‌دهنده‌ی آن است بشوید.

۲. بعد تا حد ممکن موقعیت‌هایی فراهم کنید که بتوانید با بومیان آن زبان صحبت کنید.

شرح زندگی: امیلی تصمیم گرفته است تا سن ۳۵سالگی به تمام زبان‌های رسمی دنیا مسلط شود. او تاکنون به زبا‌ن‌های آلمانی، فرانسوی، روسی و اسپانیایی صحبت می‌کند و در حال یادگیری عربی و چینی است.

او در حال حاضر در شهر پرتلند ارگان زندگی می‌کند.

با تشکر ویژه از تمام ۶ چندزبانه‌ی بااستعدادی که این روش‌ها را با ما به اشتراک گذاشتند. هر کدام را خواستید امتحان کنید و در یادگیری زبان استاد شوید. اگر شما هم روش خاصی برای یادگیری زبان دارید خوشحال می‌شویم با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا