یوتیوب به خاطر نقض قانون حریم خصوصی کودکان جریمه شد
یوتیوب به خاطر نقض قانون حریم خصوصی کودکان جریمه شد
یوتیوب به خاطر نقض قانون حریم خصوصی کودکان جریمه شد
گوگل به این خاطر که سرویس ویدئویی این شرکت، یعنی یوتیوب، بدون اجازه والدین، اطلاعات شخصی کودکان را جمعآوری کرده قرار است ۱۷۰ میلیون دلار جریمه بپردازد.
گوگل قرار است ۱۳۶ میلیون دلار از این مبلغ را به کمیسیون فدرال بازرگانی و ۳۴ میلیون دلار نیز به دولت ایالتی نیویورک بپردازد که در جریان تحقیقاتی جداگانه به همین نتیجه رسیده است.
وبسایت بارگذاری و تماشای ویدئوی یوتیوب برنامه کاربردی ویژهای نیز برای کودکان به نام «یوتیوب کیدز» دارد که اطلاعاتی را درباره کاربران کودک جمع میکند، ازجمله اینکه هر کودک چه ویدئوهایی را نگاه میکند و اطلاعات دستگاههایی که آنها استفاده میکنند چیست.
روهیت چوپرا، کمیسر کمیسیون فدرال بازرگانی آمریکا، میگوید که «یوتیوب همچنین با آهنگهای آشنای مهدکودکی، با کارتون و از طرق دیگر» برای پخش آگهی بر اساس رفتار کودکان و سودآوری بیشتر استفاده کرده «این کار غیرقانونی است».
کودکان زیر ۱۳ سال در حمایت قانون فدرال سال ۱۹۹۸ قرار دارند. این قانون مقرر کرده است که شرکتها برای گردآوری و همرسانی اطلاعات شخصی کودکان نیاز به دریافت اجازه از والدین آنها دارند.
شرکتهای فناوری معمولاً به خاطر درگیر نشدن با این قانون به طور کل به کودکان زیر ۱۳ سال اجازه دسترسی به خدمات خود را نمیدهند. اما یوتیوب در بخش شرط و شروط خدماترسانی خود تنها به درج این جمله بسنده کرده است که «اگر زیر ۱۳ سال سن دارید لطفاً از این سرویس استفاده نکنید.»
اما در همین حال، بسیاری از کانالهای محبوب یوتیوب به پخش کارتونها و آوازهای مخصوص کودکان خردسال مشغولند و آگهیهای بین این ویدئوها هم به همان سبکی کودکان را هدف قرار میدهد که در کانالهای افراد بالغ دیده میشود.