اخبار ایراناخبار جهان

برایان هوک: مردم ایران قدیمی‌ترین قربانیان رژیم جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته هستند

برایان هوک: مردم ایران قدیمی‌ترین قربانیان رژیم جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته هستند

برایان هوک: مردم ایران قدیمی‌ترین قربانیان رژیم جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته هستند
برایان هوک، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، می گوید اگر رهبران جمهوری اسلامی تمایلی به انجام مذاکرات با آمریکا نداشته باشند، واشنگتن تحریمهایش را علیه تهران تشدید خواهد کرد.

آقای هوک که در گفتگو با شبکه خبری الحره، وابسته به سازمان رسانه های جهانی ایالات متحده، سخن می‌گفت، در پاسخ به پرسشی درباره تازه ترین نشانه ها از تهران پیرامون انجام مذاکرات با آمریکا، تلویحا گفت که تاخیر در انجام گفتگو با دولت پرزیدنت ترامپ به ضرر آنها است و افزود که رژیم ایران پیش از این بارها دیپلماسی را رد کرده است؛ در حالی که باید دیپلماسی ایالات متحده را با دیپلماسی پاسخ دهد، نه با خشونت.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار الحره مبنی بر عدم تمایل مقامات رژیم حاکم بر ایران نسبت به مذاکره با آمریکا، گفت: «شما حرفهای رهبر جمهوری اسلامی را نقل قول کردید که گفته بود تمایلی به انجام مذاکرات ندارد. خوب، اگر آنها مایل به گفتگو نیستند اشکالی ندارد، ما هم تحریم‌های‌مان را افزایش خواهیم داد.»

آقای هوک در پاسخ به پرسش دیگری پیرامون ادعای مقامات ایرانی پیرامون انتخابات آینده ریاست جمهوری ایالات متحده و بقای جمهوری اسلامی به رغم تحریم ها، گفت: «به خاطر مردم ایران هم که شده امیدوارم [این گفته] درست نباشد. زیرا مردم ایران قدیمی‌ترین قربانیان این رژیم طی چهل سال گذشته هستند.»

وی با بیان این که فساد و سوء مدیریت و اولویت دادن به ایدئولوژی توسط رژیم جمهوری اسلامی، کشور را به ورطه فقر کشانده است گفت: «آنچه ما تلاش می‌کنیم انجام دهیم ارائه یک دورنمای امیدوارکننده برای ایران است، به طوری که بیشتر مانند یک کشور عادی رفتار کند.»

وی افزود: «من از سیاست خارجی‌مان بسیار راضی هستم. … من می دانم که ایران هم اکنون در کسادی اقتصادی به سر می‌برد و به صورتی خزنده به سمت رکود اقتصادی حرکت می کند. این بهم ریختگی عمدتا نتیجه عملکرد خود رژیم است. اما تحریم‌های ما قطعا فشار بر این رژیم را افزایش داده است تا رفتار کردن مانند یک حکومت عادی را آغاز کند. ما درخواست‌های زیادی نداریم. ما امیدواریم که با انتخاب مجدد پرزیدنت ترامپ سیاست درست ما در قبال ایران شش سال دیگر ادامه داشته باشد. ما می‌خواهیم رژیم را از دسترسی به درآمدی که از آن برای فقیر کردن مردمش و بی ثبات کردن خاورمیانه استفاده می کند، محروم کنیم.»

با اعمال تحریم‌های آمریکا بویژه تحریمهای نفتی، صادرات نفت ایران به عنوان کلیدی ترین درآمد ارزی جمهوری اسلامی ایران به شدت کاهش یافته است.

آمریکا می گوید توافق هسته ای سال ۹۴ نتوانست موجب فعالیت های جمهوری اسلامی و اقدامات بی ثبات کننده ایران در خاورمیانه را متوقف کند و ایران همچنان به برنامه موشکی خود ادامه می دهد. دولت پرزیدنت ترامپ سال گذشته از برجام خارج شد و در دو مرحله تحریم های هسته ای را بازگرداند.

در چند ماه اخیر تنش بین آمریکا و ایران افزایش یافته است. بعد از اینکه یک نفتکش ایران در مسیر سوریه توقیف شد، جمهوری اسلامی هم اقدام به توقیف کشتی‌‌های خارجی کرد. هفته پیش جبل الطارق نفتکش ایرانی را آزاد کرد.

در همین زمینه، آقای هوک گفت که آمریکا حرکت نفتکش ایرانی را که تا چندی پیش توسط جبل الطارق به اتهام ارسال نفت به سوریه توقیف شده بود، رصد می کند.

وی گفت: «ما هر دقیقه از حرکت نفتکش ایران را دنبال می کنیم. این تانکر حامل نفتی است که فکر کنم در آغاز مقصدش سوریه بود. ما برای جلوگیری از رسیدن این نفت به سوریه هرکاری که از دستمان برآید انجام می دهیم. ما بر این باوریم که کشورهای خاورمیانه و اروپا منافع مشترکی در برقراری ثبات در سوریه دارند. بنابراین [این] که ایران برای تامین مالی جنگجویان نیروی قدس [سپاه] به سوریه نفت می فروشد، ایده بسیار بدی است.»

تاکنون با هشدار آمریکا به اعمال تحریم‌های ثانویه، یونان که گفته می شد مقصد نفت کش است، به آن اجازه پهلو گرفتن در بنادرش را نداده است.

نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران اضافه کرد که مردم ایران از این که رژیم پول آنها در لبنان، در سوریه، در عراق و بحرین و یمن هزینه می‌کند خسته شده‌اند و به خاطر سیاست‌های جمهوری اسلامی، نیروهای حزب‌الله لبنان به طور متوسط بیش از آتش نشان‌های داخل ایران درآمد دارند.

وی در پاسخ به این که آیا آمریکا با پیشنهاد رئیس جمهوری فرانسه برای نجات برجام موافق است گفت: «ما روابط نزدیکی با متحدان خود در فرانسه، و نیز در بریتانیا و آلمان داریم… من فکر می‌کنم بر سر این موضوع که ایران هرگز نباید اجازه دسترسی به سلاح هسته‌ای داشته باشد، توافق نظر وسیعی وجود دارد.»

آقای هوک با بیان این که در مورد فعالیت‌های تهاجمی جمهوری اسلامی در منطقه و ارائه موشک به عوامل نیابتی تروریستی خود در خاورمیانه نیز چنین توافق نظری وجود دارد گفت: «ما معتقدیم بهترین راه برای مقابله همان برنامه ما برای افزایش فشار اقتصادی و انزوای دیپلماتیک است.»

نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران درباره گزینه نظامی علیه جمهوری اسلامی، با اشاره به این که این گزینه همچنان روی میز است، گفت: «گزینه نظامی همان چیزی است که ما به خاطر آن اوایل ماه مه در مقابل تهدیدهای [رژیم] ایران در خلیج فارس اقدام به تقویت آرایش نیروهای نظامی خود در منطقه کردیم.»

برایان هوک با این حال تاکید کرد که «درگیری نظامی در خاورمیانه آخرین چیزی است که ایالات متحده به دنبال آن است. اما اگر از سوی رژیم ایران مورد حمله قرار بگیریم، پاسخ خواهیم داد.»

آقای هوک در این گفتگو همچنین بر دیگر اقدامات توسعه‌طلبانه و بدخواهانه ایران در منطقه، از جمله در عراق و یمن، و نیز حق اسرائیل و عربستان به دفاع از خود تاکید کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا