فیسبوک چرا و چگونه پیامهای صوتی کاربرانش را شنود میکرد؟
فیسبوک چرا و چگونه پیامهای صوتی کاربرانش را شنود میکرد؟
فیسبوک چرا و چگونه پیامهای صوتی کاربرانش را شنود میکرد؟
فیسبوک به پیمانکارانی خارج از این مجموعه پول پرداخت میکرد تا پیامهای صوتیای را که در بین کاربران این شبکه از طریق پیامرسان رد و بدل میشد به متن تبدیل کنند.
فیسبوک این «شنود» را تایید کرده است اما در عین حال میگوید که بیش از یک هفته است که به مانند شرکتهای اپل و گوگل این موضوع را متوقف کرده است. این شرکت در بیانیهای که روز سهشنبه منتشر کرد درباره هدف از این کار گفت که بهدنبال ارزیابی هوش مصنوعی فیسبوک بوده است. یعنی پیامهای صوتی کاربران توسط افرادی به متن تبدیل میشد و همزمان هوش مصنوعی نیز آن را به متن تبدیل میکرد. سپس دو متن توسط فیسبوک مورد مقایسه و ارزیابی قرار میگرفت.
برخی از پیمانکاران به بلومبرگ گفتند که به آنها اغلب گفتوگوهای صمیمی و خصوصی یا رکیک داده میشد. البته طبق گفته این افراد، تمام این فایلهای صوتی ناشناس بودند و به آنها گفته نمیشد که چرا آنها در حال رونویسی صدا هستند و این فایلها از کجا و چگونه به دست آمده است؟
طبق نوشته بلومبرگ پیامهای صوتی کاربرانی مورد استفاده فیسبوک قرار گرفته است که در تنظیمات پیام رسان این شبکه اجتماعی موافقت خود را برای تبدیل پیامهای صوتی به متن با انتخاب گزینه مربوط اعلام کرده بودند.
فیس بوک پیش از این بارها بهدلیل نقض حریم خصوصی کاربرانش مورد انتقاد بودرویترزشرکتهای بزرگ فناوری مانند آمازون و اپل پیش از این بهدلیل جمعهای فایلهای صوتی کاربران خود بهدلیل نقض حریم خصوصی افراد مورد انتقاد قرار گرفته بودند.
بلومبرگ، آوریل (اردیبهشت) گذشته برای نخستین بار در گزارشی اعلام کرد که شرکت آمازون یک گروه کاری متشکل از هزاران نفر در سراسر جهان دارد که به درخواستهای صوتی ارائه شده به الکسا به منظور بهبود کارایی این نرم افزار گوش میدهند.
الکسا بهعنوان دستیار صوتی آمازون قادر است وظایف مختلفی مانند پخش موسیقی، کنترل گجتهای هوشمند خانگی، خاموش و روشن کرده چراغهای خانه، بررسی قفل درها و … را طبق درخواست و دستور مالک این دستگاه انجام دهد. این اتفاق در برنامههای اپل سیری(Siri) و دستیار گوگل نیز رخ میداد. اپل و گوگل در آن زمان اعلام کردند که دیگر اقدام به شنود پیام کاربران خود نمیکنند.
این اقدام فیسبوک درحالی افشا شد که این شبکه اجتماعی، پیش از این بارها بهدلیل نقض حریم خصوصی کاربرانش مورد انتقاد بود.
هفته گذشته کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC) شرکت فیسبوک را به پرداخت جریمهٔ بیسابقهای معادل ۵ میلیارد دلار محکوم کرد. شرکت فیسبوک که به زیر پا گذاشتن مقررات حریم خصوصی کاربران متهم شده، ملزم شده است ضمن پرداخت این جریمه، سیاست کاریاش را دربارهٔ حریم خصوصیِ افراد به شکل اساسی بازنگری کند.
این حکم پس از آن صادر شد که این شرکت بهصورت غیرقانونی اطلاعات ۸۷ میلیون کاربر خود را در اختیار شرکت کمبریج آنالیتیکا قرار داده بود.
طبق توافقی که کمیسیون تجارت فدرال با فیسبوک انجام داده است بناست فیسبوک کمیته مستقلی را در زمینه حریم خصوصی راهاندازی کند که آن دسته از تصمیمات مدیران این شرکت را که بر حریم خصوصی کاربران تأثیر میگذارد محدود کند.