گلایه پزشکان ایرانی از سیستم بسته پزشکی کانادا حتی در شرایط پاندمی
گلایه پزشکان ایرانی از سیستم بسته پزشکی کانادا حتی در شرایط پاندمی
گلایه پزشکان ایرانی از سیستم بسته پزشکی کانادا حتی در شرایط پاندمی
پزشکان ایرانی کانادا برای اینکه بتوانند در کانادا کار کنند باید با صرف هزاران دلار و دادن امتحانات مختلف اقامت خود را تکمیل کنند و در شرایط پاندمی همچنان بیکارند
فارغ التحصیلان خارجی پزشکی از جمله پزشکان ایرانی کانادا به دلیل ناکامی در دریافت مجوزات لازم نمیتوانند به کارکنان خط مقدم کانادا کمک کنند.
در حالی که بیمارستان ها و بخش خدمات ویژه بیمارستانهای سراسر کانادا پر از بیمار هستند، بسیاری از فارغ التحصیلان پزشکی خارجی «IMG» بیکار هستند و یا در زمینههای دیگر کار میکنند زیرا روند صدور مجوز برای تمرین در کانادا سالها طول میکشد.
دکتر علیرضا محمدجانی، پزشک ایرانی با بیش از ۱۰ سال سابقه کار به عنوان پزشک خانواده و طب فوری در ایران است.
محمدجانی علی رغم تجربه خود و اشتیاق برای کمک به کارکنان خط مقدم مبارزه با بیماری همه گیر کووید۱۹ گفت که بدلیل نداشتن جواز نمی تواند وارد سیستم پزشکی کانادا شود.
محمدجانی یکی از پزشکان آموزش دیده بین المللی است که از تلاش کمک به بیمارستان های کانادا ناامید شده اند.
وی تصریح کرد: «بسیار ناامیدکننده است که شما به دلیل موارد زیادی که به دانش یا صلاحیت شما مربوط نیست، اجازه فعالیت در حرفه خودتان را نداشته باشید».
صدها پزشک خارجی سالانه وارد کانادا میشوند
سالانه صدها پزشک به کانادا می رسند، اما پروسه صدور جواز فعالیت سالها طول میکشد.
در حالی که کانادا برای سرعت بخشیدن به جذب پزشکان آموزش دیده خارجی در تلاش است، اما متخصصان همچنان معتقدند این روند نیز کند است و کافی نیست.
انتاریو به تازگی اقدام به صدور مجوزهای کوتاه مدت کرده اما بر اساس اعلام کالج های پزشکی تاکنون فقط ۲۰ جواز فعالیت برای این پزشکان صادر شده است.
بریتیش کلمبیا نیز یک برنامه صدور جواز موقت برای پزشکان خارجی را راه انداخته، اما مشخص نیست که از زمان اجرایی شدن آن، چند پزشک خارجی استخدام شده اند.
بسیاری از پزشکان خارجی به دلیل نداشتن جواز فعالیت در کانادا کم کار هستند و بیشتر از اینکه به عنوان پزشک کار کنند ناچار هستند راننده تاکسی، مدیر دفتر یا کارمند فروشگاه خدمت کنند.
دکتر هانیه برزگری، یکی دیگر از پزشکان عمومی بین المللی است. وی نیز اکنون به جای کمک به مبارزه با کووید۱۹ در یک شرکت فناوری سلامت دیجیتال فعالیت میکند.
برزگری در این رابطه گفت: «تعداد زیادی از فارغ التحصیلان پزشکی بین المللی از جمله پزشکان ایرانی کانادا از اینکه نمیتوانند به جامعه خدمت کنند رنج میبرند».
با توجه به اینکه بیمارستان ها نیازمند نیرو هستند فشار زیادی روی پرسنل فعلی است، برزگری معتقد است کمک گرفتن از پزشکان فارغ التحصیل خارج برای حضور در خط مقدم مبارزه با کووید۱۹ در کانادا یک مزیت است.
وی اظهار داشت: «اگر ما میتوانستیم در این شرایط به کشور كمک كنیم، این یك موقعیت برد-برد بود كه همه از آن بهره مند میشدند».
پزشکان ایرانی کانادا برای اینکه بتوانند در کانادا کار کنند باید با صرف هزاران دلار و دادن امتحانات مختلف اقامت خود را تکمیل کنند.
با این حال، وحید نیلفروشان، یکی دیگر از پزشکان ایرانی کانادا در این رابطه گفت که پزشکان خارجی برای رقابت در حدود ۹۰ درصد از مشاغل پزشکی در سطح بالا ممنوع هستند.
نیلفروشان که قبل از مهاجرت ۱۳ سال تجربه فعالیت به عنوان متخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه در سطح بالایی در ایران را داشته و سه سال نیز در محیطهای تحت نظارت در ونکوور کار کرده است، با این وجود همچنان نمیتواند به عنوان پزشک کار کند.
وی تصریح کرد: «مراکز پزشکی از ما میخواهد که امتحانات مختلفی بدهیم و موانع ارزیابی را پشت سر بگذاریم و حتی بعد از قبول شدن در این آزمونها و نشان دادن صلاحیت خود باز هم از حضور در بخش بهداشت و درمان کانادا محروم هستیم».
بر اساس دادههای «Canadian Resident Matching System»، فقط ۴۱۸ نفر از ۱۴۳۵ پزشکان خارجی سال گذشته اقامت دریافت کردهاند در حالی بیش از ۱۰۰۰ نفر دیگر همچنان مانده بودند.
دکتر جان بلاترویک، رئیس سابق بهداشت پزشکی ساحلی ونکوور، در این رابطه گفت که حتی فارغ التحصیلان پزشکی کانادایی نیز در اخذ اقامت مشکل دارند.
او افزود: «استانها باید به دنبال تأمین بودجه بیشتر برای اقامتهای مضاعف برای مبارزه با این مسئله باشند».
بلاترویک تصریح کرد: «ما تعداد زیادی از پزشکان کاملاً آموزش دیدهای را در اختیار داریم که آماده عضویت در جامعه پزشکی ما هستند، اما آنها باید اقامت داشته باشند تا به دستگاههای صدور مجوز نشان دهند و خدمات بدهند».
وی با اشاره به خسته شدن کارکنان مراقبتهای بهداشتی در طی مبارزه با بیماری همه گیر معتقد است صدور گواهینامه پزشک خارجی باید سریعتر پیگیری شود.
بلاترویک با تاکید بر اینکه این افراد پزشکان خوبی هستند خاطر نشان کرد: «ما دارایی عظیمی را داریم که به این ترتیب هدر میدهیم».