اخبار جهان

ارتباط احتمالی بین کووید 19 و کاهش شنوایی

ارتباط احتمالی بین کووید 19 و کاهش شنوایی

ارتباط احتمالی بین کووید 19 و کاهش شنوایی

در مروری بر مطالعات انجام شده، محققان دانشگاه منچستر و انستیتوی تحقیقات بهداشتی ملی انگلستان اظهار داشتند که ممکن است ارتباطی بین ابتلا به کووید 19 و کاهش شنوایی وجود داشته باشد، و که نیاز به انجام تحقیقات بیشتر در مورد تأثیرات طولانی مدت بیماری بر روی سیستم شنوایی را بالا می‌برد.

کوین مونرو، یکی از نویسندگان این مطالعه در یک بیانیۀ مطبوعاتی گفت: «برای فهمیدن تأثیرات طولانی مدت کووید 19 بر سیستم شنوایی، نیاز به یک مطالعه بالینی و تشخیصی دقیق است.»

«همچنین به خوبی مشخص است که ویروس‌هایی مانند سرخک، اوریون و مننژیت می‌توانند باعث کاهش شنوایی شوند؛ با این حال در مورد اثرات شنوایی ویروس کووید 19 اطلاعات کمی در دست است.»

این تحقیق که دوشنبه گذشته در مجله بین المللی شنوایی شناسی منتشر شد، داده‌های 56 مطالعه را با شرکت کنندگانی که آزمایش کووید 19 آنان مثبت اعلام شده بود و کاهش شنوایی، وزوز گوش و سرگیجه را تجربه کرده بودند، را بررسی کرد.

طبق این تحقیق، 17 گزارش موردی و یک سری مورد شامل 28 بیمار وجود داشت که کاهش شنوایی را به عنوان یکی از علائم احتمالی کووید 19 گزارش کردند. از این تعداد، 14 بیمار کاهش شنوایی حسی عصبی (sensorineural) را گزارش کردند که شامل آسیب به گوش داخلی است. نُه مورد کاهش شنوایی انتقالی (conductive) را گزارش کردند، که ناشی از آسیب در گوش میانی یا خارجی است. یک بیمار کاهش شنوایی ترکیبی را گزارش کرده است، که ترکیبی است از کاهش شنوایی حسی و عصبی و انتقالی.

از این داده ها، محققان تخمین می زنند که کاهش شنوایی 7.6 درصد بیماران مبتلا به کووید 19 را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

محققان همچنین در 11 گزارش موردی 14 بیمار به وزوز گوش مبتلا شدند که با صدای وزوز در گوش تشخیص داده می‌شود. محققان تخمین می‌زنند که وزوز گوش 14.8 درصد از بیماران کووید 19 را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

شیوع سرگیجه در میان بیماران COVID-19 نیز 7.2 درصد برآورد شد، آن هم بر اساس 10 بیمار در 9 گزارش موردی که علائم سرگیجه را توصیف کرده بودند.

با این حال، این تحقیق فاقد محدودیت نیست. محققان خاطرنشان كردند كه مطالعاتي كه آنها بررسي كردند به جاي تست‌هاي شنوايي بر پرسشنامه‌هاي خود گزارشی (‌self-reported) و سوابق پزشكي متكي بوده است. همچنین در نیمی ز مطالعات برررسی شده مشخص نبوده است که آیا مشکلات شنوایی قبل از ابتلا به کووید 19 وجود داشته است و یا بعد از آن در بیماران پدیدار شده.

ابراهیم المفرج، یکی از نویسندگان مطالعه، در یک بیانیۀ خبری می‌گوید: «اگرچه شواهد از کیفیت متفاوتی برخوردار است، اما مطالعات بیشتر و بیشتری در حال انجام است، بنابراین شواهد در حال افزایش هستند. آنچه ما واقعاً به آنها نیاز داریم، مطالعاتی است که موارد کووید 19 را با افراد گروه کنترل مانند بیماران بستری در بیمارستان با سایر شرایط بهداشتی مقایسه می کند.»

این تحقیق به مجموعه‌ای از شواهد در ارتباط کووید 19 و مشکلات شنوایی اطلاعات جدیدی را افزوده است.

در نوامبر سال 2020، مطالعه دیگری در انگلیس با بررسی بیش از 3000 فرد مبتلا به وزوز گوش نشان داد که 40 درصد کسانی که علائم کووید را داشته‌اند، علائم وزوز گوش بدتری را تجربه کرده‌اند.

مطالعه دیگری از ژوئیه سال 2020، که توسط مونرو و تیم او نیز منتشر شد، با بررسی 138 بیمار کووید 19، نشان داد که 13 درصد بیماران علائم وزوز گوش را هشت هفته پس از ترخیص از بیمارستان هم گزارش کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا