کشف جدید دانشمندان از تغییرات حیات در مریخ
دو دانشمندان انگلیسی از ردیابی بخار آب در اتمسفر مریخ خبر دادند، نشانه جدیدی که میتواند مهر تاییدی بر این نظریه باشد که احتمالا زمانی در سیاره سرخ، حیات جریان داشته است.
باور کلی دانشمندان بر این است که سیاره مریخ در گذشته دریاچهها و رودخانههای متعددی داشته که آب به شکل مایع در آنها وجود داشته است. امروز همه آب سیاره سرخ عمدتا در لایههای یخی زیر سطح آن محبوس شده است.
اما مطالعه جدیدی که دو محقق انگلیسی انجام داده و نتایجش را در مجله Science Advances منتشر کردهاند، حاکی از آن است که مقداری از آب مریخ همچنان تبخیر و به شکل هیدروژن از جو این سیاره خارج میشود.
این کشف جدید با استفاده از یک دستگاه کوچک به نام نوماد NOMAD امکانپذیر شده است. نوماد روی کاوشگر ExoMars آژانس فضایی اروپا ESA و کاوشگر روسی Roscosmos نصب شده و کارش اندازه گیری نوری است که از جو سیاره مریخ عبور میکند.
مانیش پاتل، یکی از این دو دانشمندان انگلیسی، ضمن ابراز خرسندی از این کشف جدید تاکید کرد دستگاه نوماد در حال دگرگون کردن درک ما از چرخه تحول آب در سیاره مریخ است.
این مدرس ارشد علوم سیارهای انگلیس افزود: «نوماد شناخت بیسابقهای از ایزوتوپهای آب در جو مریخ و آب و هوای این سیاره را برای ما امکانپذیر کرده است. یافتههای جدید در خصوص مریخ به ما کمک خواهد کرد تا دریابیم مریخ چگونه و تحت چه پدیدهها و تغییر و تحولاتی آب خود را به مرور زمان از دست داده و قابلیت حیات در آن تغییر کرده است.»