اخبار کانادا

چرا این افراد دارای کارت PR، حق ورود به کانادا را ندارند؟

چرا این افراد دارای کارت PR، حق ورود به کانادا را ندارند؟

چرا این افراد دارای کارت PR، حق ورود به کانادا را ندارند؟

دارندگان جدید اقامت دائمی کانادا از مرزها و فرودگاه‌ها دیپورت می‌شوند، علت چیست؟
به موجب مقرراتی که به دستور دولت فدرال کانادا از ابتدای همه‌‎گیری کووید۱۹ به اجرا گذاشته شده است، بسیاری از افرادی که طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر اقامت دائم کانادا را به دست آورده‌‌اند اجازه ورود به کشور را پیدا‌‌ نمی‌کنند و در شرایطی که به رغم همه مشکلات با هزاران امید و آرزو خود را به کانادا می‌رسانند، از گذرگاه‌های زمینی یا فرودگاه‌ها دیپورت می‌شوند. اما نکته عجیب و غریب این است که این محدودیت‌ها شامل حال دانشجویان خارجی یا کارگران خارجی موقت‌‌ نمی‌شود و آنها به راحتی به کانادا می‌آیند.

خانم «جاد» واقعا سرخورده و ناامید شده است. این خانم مراکشی سی ساله و شوهرش پس از ماه‌ها انتظار بیست و چهارم ژانویه امسال با هزاران امید و آرزو خود را به کانادا رساندند، اما پاسخ مقامات کانادا آب سردی بر پیکر آنها بود که به یکباره همه شور و اشتیاقشان را به یاس و ناراحتی تبدیل کرد.

دولت کانادا دسامبر گذشته با درخواست اقامت دائم این زوج مراکشی که مهندس هستند، موافقت کرد. آنها می‌بایست با در دست داشتن این مدرک، خود را به ماموران مرزی در یک فرودگاه کانادا معرفی کنند تا با ورود آنها به خاک کانادا موافقت شود و شرایط برای آغاز یک زندگی جدید برای آنها مهیا گردد.
جاد و همسرش که ترجیح می‌دهند هویت کامل خود را فاش نکنند تا مبادا اظهارنظرهای آنها به روند پرونده شان لطمه بزند، برنامه‌ریزی کرده بودند که پس از رسیدن به فرودگاه مونترال، به تورنتو بروند و در آن جا دوره قرنطینه دوهفته‌‌‌ای خود را سپری کنند.

آنها با شور و شوق فراوان و یک دنیا امید و آرزو با پرواز مستقیم شرکت هواپیمایی سلطنتی مراکش Royal Air Maroc از کازابلانکا‌‌‌ به مونترال آمدند اما اوضاع آن چنان که آنها تصور می‌کردند، پیش نرفت و در میان بهت و ناباوری آنها، ماموران فرودگاه گذرنامه و برگه تایید اقامت دائم آنها را مصادره کردند.

جاد که دانشجوی پیشین کبک مونترال است، گفت: «به ما گفتند که ما حق ورود به کانادا را نداریم. آنها مدارک شناسایی و سفر ما را گرفتند و از ما خواستند که فعلا خود را قرنطینه کنیم تا تصمیم نهایی درباره ما گرفته شود. با این حال همان زمان به ما گفتند که شانس چندانی برای پذیرفته شدن و ماندن در کانادا نداریم.»

زوج جوان مراکشی بهت زده و مایوس از پاسخ منفی که شنیده بودند، چاره‌‌‌ای نداشتند جز این که با تاکسی خود را به مرکز شهر مونترال برسانند و برای خود یک سوئیت اجاره کنند تا زمان ملاقات با ماموران مرزی که هشتم فوریه تعیین شده است، فرا رسد و تصمیم قطعی درباره آنها گرفته شود. در این مدت آنها بی‌صبرانه منتظر هستند تا تکلیفشان معلوم شود اما همان طور که مسئولان فرودگاه به آنها گفته‌اند، به خوبی می‌دانند که به احتمال زیاد مجبور خواهند شد به کشورشان بازگردند.

بسما نیز با کابوس مشابهی روبرو شده است. این زن ۲۹ ساله مراکشی و شوهرش نیز اواخر ژانویه با تهیه همه مدارک مورد نیاز و پشت سر گذاشتن همه مراحل قانونی که وزارت مهاجرت کانادا از آنها خواسته بود از کازابلانکا به مونترال آمدند. آنها هم قصد داشتند از مونترال به مونکتون بروند اما با پاسخی که از ماموران مرزی کانادا دریافت کردند، همه نقشه‌هایشان نقش بر آب شد.

«واقعا از پاسخی که در فرودگاه به ما دادند، شوکه شدیم. تنها چیزی که فکرش را هم‌‌ نمی‌کردیم، اتفاق افتاد و در حال حاضر وضعیتمان‌‌‌ کاملا نامعلوم است.» (بسما، مقیم دایم آتی کانادا)

زن جوان مراکشی افزود: «ما همه موارد را رعایت کرده و همه چیز را آماده کرده بودیم. تست پی سی آر داده بودیم و نتیجه منفی آن را همراه خود داشتیم. برای طرح قرنطینه دو هفته‌‌‌ای هم یک آپارتمان در نیوبرانزویک اجاره کرده بودیم اما حالا در مونترال گیر کرده‌ایم.»

معافیت برای افرادی که در آمریکا زندگی می‌کنند
به رغم پاندمی کرونا و محدودیت‌هایی که دولت فدرال به منظور مقابله با شیوع ویروس در مرزها به اجرا گذاشته است، دارندگان اقامت دائم کانادا امکان ورود به کشور را دارند. اما این زوج‌ها هنوز رسما مقیم دائم کانادا محسوب‌‌ نمی‌شوند و پرونده آنها باید در فرودگاه به تایید یک مامور مهاجرت برسد. این مسئله امری عادی و بخشی از تشریفات اداری است.

با این حال در این زمینه معافیت‌ها و استثنائاتی هم وجود دارد. به عنوان مثال یک مقیم دائم آتی کانادا اگر پرونده‌اش پیش از هجدهم مارس ۲۰۲۰ مورد تایید وزارت مهاجرت قرار گرفته باشد، اجازه ورود به خاک کانادا را خواهد داشت. این مقررات بهار گذشته توسط دولت فدرال به اجرا گذاشته شد و در این مدت تغییری هم در آن ایجاد نشده است.

همچنین یک مقیم دائم آتی کانادا که از اسپانسرشیپی یکی از اعضای درجه یک خانواده خود بهره می‌برد یا این که در آمریکا زندگی می‌کند، از محدودیت‌های فعلی سفر به کانادا معاف است.
جاد می‌گوید: «برای ما و افرادی که شرایط ما را دارند، وضعیت اصلا روشن و شفاف نیست. سوال ما این است که اگر واقعا می‌خواستند مانع از ورود ما به کانادا شوند، پس چرا به ما اجازه سفر به کانادا و سوار شدن به هواپیما را دادند؟ چرا برای ما ویزا صادر کردند؟»

«شرکت هواپیمایی به ما اطمینان داد که می‌توانیم وارد کانادا شویم چرا که ویزا گرفته‌ایم. اصلا انتظار پاسخ منفی در فرودگاه مونترال را نداشتیم. حتی اگر یک درصد هم چنین پاسخی را پیش‌بینی کرده بودیم، کشورمان را ترک‌‌ نمی‌کردیم و الان این گونه بلاتکلیف نبودیم.» (جاد، مقیم دائم آتی کانادا)

بسما نیز که پس از شنیدن پاسخ منفی در فرودگاه مونترال مجبور شد تا تصمیم‌گیری ماموران اداره مهاجرت و مشخص شدن وضعیتش جایی را در همین شهر اجاره کند، می‌گوید: «از آن جا که بابت همه چیز خیالمان راحت بود و مشکلی را در مسیر مهاجرتمان به کانادا‌‌ نمی‌دیدیم، با اطمینان از این که قرار است زندگی جدیدی را در کانادا شروع کنیم، از کارمان استعفا کردیم و همه چیزمان را فروختیم و دیگر امکان زندگی در مراکش را نداریم.»

چرا آگاهی از قوانین حقوقی جامعه برای ما لازم است؟ /Ad
از دیدگاه کارشناسان مهاجرت این وضعیت واقعا «مضحک» است

وکلای مهاجرت که در روزهای اخیر با پرونده‌‌‌‌های مشابهی روبرو شده‌اند، این وضعیت را «نامعقول»، «بی معنی» و «خنده‌دار» می‌دانند. در حال حاضر دانشجویان خارجی یا کارگران خارجی موقت می‌توانند به اتفاق همسرانشان وارد کانادا شوند اما افرادی که دولت کانادا با تقاضای اقامت دائمی آنها موافقت کرده است، حق ورود به کشور را ندارند. کارشناسان مهاجرت این رویکرد مقامات را غیرقابل فهم و مضحک می‌دانند.

گیوم کلیش-ریوار Guillaume Cliche-Rivard رئیس «انجمن وکلای مهاجرت کبک» می‌گوید: «از نظر من این وضعیت کاملا بی‌معناست. این افراد که دولت کانادا با اقامت دائم آنها موافقت کرده است، به امید استقرار دائمی و آغاز زندگی جدید به کانادا می‌آیند و شرایطشان به گونه‌‌‌ای نیست که بتوانند پس از دو هفته دوباره به کشورشان بازگردند.»

استفان هاندفیلد Stéphane Handfield نیز که وکیل مهاجرت در کبک است، در این باره نظر مشابهی دارد و معتقد است که دولت فدرال باید هر چه زودتر به این اوضاع سر و سامان دهد و مشکل این افراد را حل کند.

«دیپورت کردن ساکنان دائمی آتی کانادا آن هم در شرایطی که دانشجویان خارجی و کارگران خارجی موقت امکان ورود به کشور را دارند، از نظر من کاری نامعقول و بی معنی است.» (استفان هاندفیلد، وکیل مهاجرت)

هاندفیلد افزود: «بازگرداندن این افراد می‌تواند لطمات جدی و جبران ناپذیری به آنها بزند. این افراد دار و ندار خود را در کشورشان فروخته و به پول تبدیل کرده‌‌اند تا آینده خود را در کانادا بسازند. دولت باید بداند که آنها دیگر چیزی در کشورشان ندارند که بتوانند به آنجا بازگردند. وضعیت فعلی واقعا نگران‌کننده است و باید برای آن چاره‌‌‌ای اندیشیده شود.»

بلوک کبکوآ معتقد است که دولت فدرال باید سفر این افراد را سفر ضروری قلمداد کند

مقامات بلوک کبکوآ نیز در این زمینه نگرانی‌های وکلای مهاجرت را دارند و با تاکید بر این که اتاوا باید سفر این افراد را سفر ضروری قلمداد کند، از دولت جاستین ترودو خواسته‌‌اند در موضعی که اتخاذ کرده است، تجدید نظر کند و به بلاتکلیفی و سرگردانی شهروندان آتی کانادا پایان دهد.

کریستین نورماندن Christine Normandin سخنگوی بلوک کبکوآ در امور مهاجرت می‌گوید: «این افراد خطری برای کشور ندارند که اتاوا بخواهد نگران آن باشد. آنها برای گشت و گذار و تفریح به این جا نیامده‌‌اند که دولت بخواهد مانع از ورود آنها شود، آنها با اخذ اقامت دائم کانادا و برای ادامه زندگی به این جا آمده‌‌اند و‌‌ نمی‌توانند دائم بین کشورشان و کانادا در رفت و آمد باشند. این افراد با توجه به چراغ سبزی که از دولت فدرال گرفته‌اند، با اطمینان خاطر و یک دنیا امید به کشور ما آمده‌‌اند تا برای همیشه در این جا مستقر شوند. بنابراین لازم است که دولت سفر آنها به کانادا را سفر ضروری قلمداد کند و وضعیت آنها را به عنوان یک مسئله بشردوستانه بررسی کند.»

«اینها کسانی هستند که از همه چیز و همه کس خود گذشته و به این جا آمده‌‌اند اما به جای این که ما شرایط را برای استقرار آنها تسهیل کنیم، آنها را بلاتکلیف و معلق نگه داشته‌ایم این در حالی است که دولت می‌تواند با توجه به حرفه یا رشته‌‌‌ای که این افراد در آن مهارت دارند، از آنها استفاده کند.» (کریستین نورماندن نماینده بلوک کبکوآ)

پاسخ اتاوا: فعلا زمان مناسبی برای سفر به کانادا نیست

در پاسخ به انتقادات و درخواست‌های متعددی که احزاب سیاسی، وکلای مهاجرت یا گروه‌های حامی حقوق مهاجران در این زمینه مطرح کرده‌اند، مارکو مندیچینو Marco Mendicino وزیر مهاجرت کانادا با ارسال پاسخی کتبی برای رادیو کانادا تاکید کرد که « اکنون زمان مناسبی برای سفر به کانادا نیست». مندیچینو در عین حال از پاسخ دادن به سوالات مربوط به‌‌‌ منع ورود دارندگان جدید اقامت دایم کانادا به کشور و دیپورت کردن این افراد از کانادا خودداری کرد.

الکس کوهن Alex Cohen وابسته مطبوعاتی وزیر مهاجرت کانادا تاکید کرد: «دغدغه اصلی دولت فدرال تضمین سلامت و امنیت شهروندان است و در همین راستا به منظور مقابله هر چه بهتر با شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از ورود انواع جدید کروناویروس به کشور رشته تدابیر پیشگیرانه‌‌‌ای در حمل و نقل هوایی و زمینی به اجرا گذاشته است که باید رعایت شود.»

الکس کوهن ادامه داد شرکت‌های هواپیمایی که به مقصد کانادا پرواز می‌کنند باید پیش از سوار کردن مسافران اطمینان یابند که این افراد اجازه ورود به خاک کانادا را خواهند داشت. در مرحله بعد ماموران سرویس‌های مرزی کانادا می‌توانند از ورود آنهایی که در بحبوحه پاندمی کرونا خود را به یک گذرگاه مرزی یا یک فرودگاه در داخل کانادا رسانده‌‌اند اما مشمول هیچ یک از معافیت‌‌‌‌های پیش بینی شده در قوانین و مقررات‌‌ نمی‌شوند، ممانعت به عمل آورند.

وابسته مطبوعاتی وزیر مهاجرت فدرال افزود : «ما بی‌صبرانه منتظر پذیرش ساکنان دائمی جدید کانادا هستیم اما لازم است که شرایط برای این کار فراهم شود و همه کارها با اطمینان خاطر و در امنیت کامل صورت گیرد.»

مسئولان آژانس خدمات مرزی کانادا از اظهارنظر درباره موارد خاص و منع ورود ساکنان دائمی جدید به کانادا خودداری کردند. سخنگوی این نهاد نیز در گفت‌وگو با رادیو کانادا فقط به گفتن این نکته بسنده کرد که ماموران آژانس خدمات مرزی صلاحیت لازم برای تفسیر احکام فدرال را ندارند و آن دسته از ساکنان دایمی جدید کانادا نیز که از مرزها یا فرودگاه‌ها دیپورت شده و به کشورهایشان بازگردانده شده اند، می‌توانند با بهتر شدن اوضاع و برداشته شدن محدودیت‌های مرتبط با پاندمی کرونا به کانادا بازگردند.

بیش از یک میلیون ساکن دائمی جدید کانادا در راه هستند

در ماه‌های اخیر دولت فدرال بر اراده خود برای تسریع روند پذیرش مهاجران جدید تاکید کرده است.

در حالی که پاندمی کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن مهاجرت به کانادا را در سال ۲۰۲۰ به شدت تحت‌تاثیر قرار داد، دولت جاستین ترودو با بازبینی رویکرد مهاجرتی خود اهداف و آمار و ارقامی را که پیشتر در زمینه پذیرش مهاجران جدید برای خود تعیین کرده بود، افزایش داده و اعلام کرده است انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۳ در کل یک میلیون و دویست هزار نفر که اقامت دائمی کانادا را به دست آورده اند، وارد کشور شوند.

اهدافی که دولت فدرال در زمینه مهاجرت تعیین کرده است:

۴۰۱ هزار دارنده جدید اقامت دایم کانادا در سال ۲۰۲۱
۴۱۱ هزار نفر در سال ۲۰۲۲
۴۲۱ هزار نفر در سال ۲۰۲۳
دولت کانادا در آخرین سخنرانی تاج و تخت خود نیز که سپتامبر سال ۲۰۲۰ ایراد شد، بر اراده اتاوا برای حمایت از مهاجرت تاکید کرده بود.

«دولت فدرال کانادا در چارچوب طرح احیای اقتصادی کوتاه مدت و طرح رشد اقتصادی درازمدت کشور از امتیازات و فواید مهاجرت به منظور حفظ و تقویت جنبه رقابتی کانادا در عرصه جهانی استفاده خواهد کرد.‌‌‌ در شرایطی که دیگر کشورهای جهان درهای خود را به روی استعدادهایی بسته‌‌اند که می‌توانند در وضعیت بحرانی کنونی کمک حال اقتصاد باشند، دولت کانادا در چارچوب طرح احیای اقتصادی خود این فرصت را دارد تا به اولین مقصد جهانی استعدادهای درخشان، سرمایه‌گذاری‌ها و مشاغل تبدیل شود.» (بخشی از سخنرانی تاج و تخت در تاریخ ۲۳ سپتامبر سال ۲۰۲۰)

چرا این افراد دارای کارت PR، حق ورود به کانادا را ندارند؟

دارندگان جدید اقامت دائمی کانادا از مرزها و فرودگاه‌ها دیپورت می‌شوند، علت چیست؟
به موجب مقرراتی که به دستور دولت فدرال کانادا از ابتدای همه‌‎گیری کووید۱۹ به اجرا گذاشته شده است، بسیاری از افرادی که طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر اقامت دائم کانادا را به دست آورده‌‌اند اجازه ورود به کشور را پیدا‌‌ نمی‌کنند و در شرایطی که به رغم همه مشکلات با هزاران امید و آرزو خود را به کانادا می‌رسانند، از گذرگاه‌های زمینی یا فرودگاه‌ها دیپورت می‌شوند. اما نکته عجیب و غریب این است که این محدودیت‌ها شامل حال دانشجویان خارجی یا کارگران خارجی موقت‌‌ نمی‌شود و آنها به راحتی به کانادا می‌آیند.

خانم «جاد» واقعا سرخورده و ناامید شده است. این خانم مراکشی سی ساله و شوهرش پس از ماه‌ها انتظار بیست و چهارم ژانویه امسال با هزاران امید و آرزو خود را به کانادا رساندند، اما پاسخ مقامات کانادا آب سردی بر پیکر آنها بود که به یکباره همه شور و اشتیاقشان را به یاس و ناراحتی تبدیل کرد.

دولت کانادا دسامبر گذشته با درخواست اقامت دائم این زوج مراکشی که مهندس هستند، موافقت کرد. آنها می‌بایست با در دست داشتن این مدرک، خود را به ماموران مرزی در یک فرودگاه کانادا معرفی کنند تا با ورود آنها به خاک کانادا موافقت شود و شرایط برای آغاز یک زندگی جدید برای آنها مهیا گردد.
جاد و همسرش که ترجیح می‌دهند هویت کامل خود را فاش نکنند تا مبادا اظهارنظرهای آنها به روند پرونده شان لطمه بزند، برنامه‌ریزی کرده بودند که پس از رسیدن به فرودگاه مونترال، به تورنتو بروند و در آن جا دوره قرنطینه دوهفته‌‌‌ای خود را سپری کنند.

آنها با شور و شوق فراوان و یک دنیا امید و آرزو با پرواز مستقیم شرکت هواپیمایی سلطنتی مراکش Royal Air Maroc از کازابلانکا‌‌‌ به مونترال آمدند اما اوضاع آن چنان که آنها تصور می‌کردند، پیش نرفت و در میان بهت و ناباوری آنها، ماموران فرودگاه گذرنامه و برگه تایید اقامت دائم آنها را مصادره کردند.

جاد که دانشجوی پیشین کبک مونترال است، گفت: «به ما گفتند که ما حق ورود به کانادا را نداریم. آنها مدارک شناسایی و سفر ما را گرفتند و از ما خواستند که فعلا خود را قرنطینه کنیم تا تصمیم نهایی درباره ما گرفته شود. با این حال همان زمان به ما گفتند که شانس چندانی برای پذیرفته شدن و ماندن در کانادا نداریم.»

زوج جوان مراکشی بهت زده و مایوس از پاسخ منفی که شنیده بودند، چاره‌‌‌ای نداشتند جز این که با تاکسی خود را به مرکز شهر مونترال برسانند و برای خود یک سوئیت اجاره کنند تا زمان ملاقات با ماموران مرزی که هشتم فوریه تعیین شده است، فرا رسد و تصمیم قطعی درباره آنها گرفته شود. در این مدت آنها بی‌صبرانه منتظر هستند تا تکلیفشان معلوم شود اما همان طور که مسئولان فرودگاه به آنها گفته‌اند، به خوبی می‌دانند که به احتمال زیاد مجبور خواهند شد به کشورشان بازگردند.

بسما نیز با کابوس مشابهی روبرو شده است. این زن ۲۹ ساله مراکشی و شوهرش نیز اواخر ژانویه با تهیه همه مدارک مورد نیاز و پشت سر گذاشتن همه مراحل قانونی که وزارت مهاجرت کانادا از آنها خواسته بود از کازابلانکا به مونترال آمدند. آنها هم قصد داشتند از مونترال به مونکتون بروند اما با پاسخی که از ماموران مرزی کانادا دریافت کردند، همه نقشه‌هایشان نقش بر آب شد.

«واقعا از پاسخی که در فرودگاه به ما دادند، شوکه شدیم. تنها چیزی که فکرش را هم‌‌ نمی‌کردیم، اتفاق افتاد و در حال حاضر وضعیتمان‌‌‌ کاملا نامعلوم است.» (بسما، مقیم دایم آتی کانادا)

زن جوان مراکشی افزود: «ما همه موارد را رعایت کرده و همه چیز را آماده کرده بودیم. تست پی سی آر داده بودیم و نتیجه منفی آن را همراه خود داشتیم. برای طرح قرنطینه دو هفته‌‌‌ای هم یک آپارتمان در نیوبرانزویک اجاره کرده بودیم اما حالا در مونترال گیر کرده‌ایم.»

معافیت برای افرادی که در آمریکا زندگی می‌کنند
به رغم پاندمی کرونا و محدودیت‌هایی که دولت فدرال به منظور مقابله با شیوع ویروس در مرزها به اجرا گذاشته است، دارندگان اقامت دائم کانادا امکان ورود به کشور را دارند. اما این زوج‌ها هنوز رسما مقیم دائم کانادا محسوب‌‌ نمی‌شوند و پرونده آنها باید در فرودگاه به تایید یک مامور مهاجرت برسد. این مسئله امری عادی و بخشی از تشریفات اداری است.

با این حال در این زمینه معافیت‌ها و استثنائاتی هم وجود دارد. به عنوان مثال یک مقیم دائم آتی کانادا اگر پرونده‌اش پیش از هجدهم مارس ۲۰۲۰ مورد تایید وزارت مهاجرت قرار گرفته باشد، اجازه ورود به خاک کانادا را خواهد داشت. این مقررات بهار گذشته توسط دولت فدرال به اجرا گذاشته شد و در این مدت تغییری هم در آن ایجاد نشده است.

همچنین یک مقیم دائم آتی کانادا که از اسپانسرشیپی یکی از اعضای درجه یک خانواده خود بهره می‌برد یا این که در آمریکا زندگی می‌کند، از محدودیت‌های فعلی سفر به کانادا معاف است.
جاد می‌گوید: «برای ما و افرادی که شرایط ما را دارند، وضعیت اصلا روشن و شفاف نیست. سوال ما این است که اگر واقعا می‌خواستند مانع از ورود ما به کانادا شوند، پس چرا به ما اجازه سفر به کانادا و سوار شدن به هواپیما را دادند؟ چرا برای ما ویزا صادر کردند؟»

«شرکت هواپیمایی به ما اطمینان داد که می‌توانیم وارد کانادا شویم چرا که ویزا گرفته‌ایم. اصلا انتظار پاسخ منفی در فرودگاه مونترال را نداشتیم. حتی اگر یک درصد هم چنین پاسخی را پیش‌بینی کرده بودیم، کشورمان را ترک‌‌ نمی‌کردیم و الان این گونه بلاتکلیف نبودیم.» (جاد، مقیم دائم آتی کانادا)

بسما نیز که پس از شنیدن پاسخ منفی در فرودگاه مونترال مجبور شد تا تصمیم‌گیری ماموران اداره مهاجرت و مشخص شدن وضعیتش جایی را در همین شهر اجاره کند، می‌گوید: «از آن جا که بابت همه چیز خیالمان راحت بود و مشکلی را در مسیر مهاجرتمان به کانادا‌‌ نمی‌دیدیم، با اطمینان از این که قرار است زندگی جدیدی را در کانادا شروع کنیم، از کارمان استعفا کردیم و همه چیزمان را فروختیم و دیگر امکان زندگی در مراکش را نداریم.»

چرا آگاهی از قوانین حقوقی جامعه برای ما لازم است؟ /Ad
از دیدگاه کارشناسان مهاجرت این وضعیت واقعا «مضحک» است

وکلای مهاجرت که در روزهای اخیر با پرونده‌‌‌‌های مشابهی روبرو شده‌اند، این وضعیت را «نامعقول»، «بی معنی» و «خنده‌دار» می‌دانند. در حال حاضر دانشجویان خارجی یا کارگران خارجی موقت می‌توانند به اتفاق همسرانشان وارد کانادا شوند اما افرادی که دولت کانادا با تقاضای اقامت دائمی آنها موافقت کرده است، حق ورود به کشور را ندارند. کارشناسان مهاجرت این رویکرد مقامات را غیرقابل فهم و مضحک می‌دانند.

گیوم کلیش-ریوار Guillaume Cliche-Rivard رئیس «انجمن وکلای مهاجرت کبک» می‌گوید: «از نظر من این وضعیت کاملا بی‌معناست. این افراد که دولت کانادا با اقامت دائم آنها موافقت کرده است، به امید استقرار دائمی و آغاز زندگی جدید به کانادا می‌آیند و شرایطشان به گونه‌‌‌ای نیست که بتوانند پس از دو هفته دوباره به کشورشان بازگردند.»

استفان هاندفیلد Stéphane Handfield نیز که وکیل مهاجرت در کبک است، در این باره نظر مشابهی دارد و معتقد است که دولت فدرال باید هر چه زودتر به این اوضاع سر و سامان دهد و مشکل این افراد را حل کند.

«دیپورت کردن ساکنان دائمی آتی کانادا آن هم در شرایطی که دانشجویان خارجی و کارگران خارجی موقت امکان ورود به کشور را دارند، از نظر من کاری نامعقول و بی معنی است.» (استفان هاندفیلد، وکیل مهاجرت)

هاندفیلد افزود: «بازگرداندن این افراد می‌تواند لطمات جدی و جبران ناپذیری به آنها بزند. این افراد دار و ندار خود را در کشورشان فروخته و به پول تبدیل کرده‌‌اند تا آینده خود را در کانادا بسازند. دولت باید بداند که آنها دیگر چیزی در کشورشان ندارند که بتوانند به آنجا بازگردند. وضعیت فعلی واقعا نگران‌کننده است و باید برای آن چاره‌‌‌ای اندیشیده شود.»

بلوک کبکوآ معتقد است که دولت فدرال باید سفر این افراد را سفر ضروری قلمداد کند

مقامات بلوک کبکوآ نیز در این زمینه نگرانی‌های وکلای مهاجرت را دارند و با تاکید بر این که اتاوا باید سفر این افراد را سفر ضروری قلمداد کند، از دولت جاستین ترودو خواسته‌‌اند در موضعی که اتخاذ کرده است، تجدید نظر کند و به بلاتکلیفی و سرگردانی شهروندان آتی کانادا پایان دهد.

کریستین نورماندن Christine Normandin سخنگوی بلوک کبکوآ در امور مهاجرت می‌گوید: «این افراد خطری برای کشور ندارند که اتاوا بخواهد نگران آن باشد. آنها برای گشت و گذار و تفریح به این جا نیامده‌‌اند که دولت بخواهد مانع از ورود آنها شود، آنها با اخذ اقامت دائم کانادا و برای ادامه زندگی به این جا آمده‌‌اند و‌‌ نمی‌توانند دائم بین کشورشان و کانادا در رفت و آمد باشند. این افراد با توجه به چراغ سبزی که از دولت فدرال گرفته‌اند، با اطمینان خاطر و یک دنیا امید به کشور ما آمده‌‌اند تا برای همیشه در این جا مستقر شوند. بنابراین لازم است که دولت سفر آنها به کانادا را سفر ضروری قلمداد کند و وضعیت آنها را به عنوان یک مسئله بشردوستانه بررسی کند.»

«اینها کسانی هستند که از همه چیز و همه کس خود گذشته و به این جا آمده‌‌اند اما به جای این که ما شرایط را برای استقرار آنها تسهیل کنیم، آنها را بلاتکلیف و معلق نگه داشته‌ایم این در حالی است که دولت می‌تواند با توجه به حرفه یا رشته‌‌‌ای که این افراد در آن مهارت دارند، از آنها استفاده کند.» (کریستین نورماندن نماینده بلوک کبکوآ)

پاسخ اتاوا: فعلا زمان مناسبی برای سفر به کانادا نیست

در پاسخ به انتقادات و درخواست‌های متعددی که احزاب سیاسی، وکلای مهاجرت یا گروه‌های حامی حقوق مهاجران در این زمینه مطرح کرده‌اند، مارکو مندیچینو Marco Mendicino وزیر مهاجرت کانادا با ارسال پاسخی کتبی برای رادیو کانادا تاکید کرد که « اکنون زمان مناسبی برای سفر به کانادا نیست». مندیچینو در عین حال از پاسخ دادن به سوالات مربوط به‌‌‌ منع ورود دارندگان جدید اقامت دایم کانادا به کشور و دیپورت کردن این افراد از کانادا خودداری کرد.

الکس کوهن Alex Cohen وابسته مطبوعاتی وزیر مهاجرت کانادا تاکید کرد: «دغدغه اصلی دولت فدرال تضمین سلامت و امنیت شهروندان است و در همین راستا به منظور مقابله هر چه بهتر با شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از ورود انواع جدید کروناویروس به کشور رشته تدابیر پیشگیرانه‌‌‌ای در حمل و نقل هوایی و زمینی به اجرا گذاشته است که باید رعایت شود.»

الکس کوهن ادامه داد شرکت‌های هواپیمایی که به مقصد کانادا پرواز می‌کنند باید پیش از سوار کردن مسافران اطمینان یابند که این افراد اجازه ورود به خاک کانادا را خواهند داشت. در مرحله بعد ماموران سرویس‌های مرزی کانادا می‌توانند از ورود آنهایی که در بحبوحه پاندمی کرونا خود را به یک گذرگاه مرزی یا یک فرودگاه در داخل کانادا رسانده‌‌اند اما مشمول هیچ یک از معافیت‌‌‌‌های پیش بینی شده در قوانین و مقررات‌‌ نمی‌شوند، ممانعت به عمل آورند.

وابسته مطبوعاتی وزیر مهاجرت فدرال افزود : «ما بی‌صبرانه منتظر پذیرش ساکنان دائمی جدید کانادا هستیم اما لازم است که شرایط برای این کار فراهم شود و همه کارها با اطمینان خاطر و در امنیت کامل صورت گیرد.»

مسئولان آژانس خدمات مرزی کانادا از اظهارنظر درباره موارد خاص و منع ورود ساکنان دائمی جدید به کانادا خودداری کردند. سخنگوی این نهاد نیز در گفت‌وگو با رادیو کانادا فقط به گفتن این نکته بسنده کرد که ماموران آژانس خدمات مرزی صلاحیت لازم برای تفسیر احکام فدرال را ندارند و آن دسته از ساکنان دایمی جدید کانادا نیز که از مرزها یا فرودگاه‌ها دیپورت شده و به کشورهایشان بازگردانده شده اند، می‌توانند با بهتر شدن اوضاع و برداشته شدن محدودیت‌های مرتبط با پاندمی کرونا به کانادا بازگردند.

بیش از یک میلیون ساکن دائمی جدید کانادا در راه هستند

در ماه‌های اخیر دولت فدرال بر اراده خود برای تسریع روند پذیرش مهاجران جدید تاکید کرده است.

در حالی که پاندمی کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن مهاجرت به کانادا را در سال ۲۰۲۰ به شدت تحت‌تاثیر قرار داد، دولت جاستین ترودو با بازبینی رویکرد مهاجرتی خود اهداف و آمار و ارقامی را که پیشتر در زمینه پذیرش مهاجران جدید برای خود تعیین کرده بود، افزایش داده و اعلام کرده است انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۳ در کل یک میلیون و دویست هزار نفر که اقامت دائمی کانادا را به دست آورده اند، وارد کشور شوند.

اهدافی که دولت فدرال در زمینه مهاجرت تعیین کرده است:

۴۰۱ هزار دارنده جدید اقامت دایم کانادا در سال ۲۰۲۱
۴۱۱ هزار نفر در سال ۲۰۲۲
۴۲۱ هزار نفر در سال ۲۰۲۳
دولت کانادا در آخرین سخنرانی تاج و تخت خود نیز که سپتامبر سال ۲۰۲۰ ایراد شد، بر اراده اتاوا برای حمایت از مهاجرت تاکید کرده بود.

«دولت فدرال کانادا در چارچوب طرح احیای اقتصادی کوتاه مدت و طرح رشد اقتصادی درازمدت کشور از امتیازات و فواید مهاجرت به منظور حفظ و تقویت جنبه رقابتی کانادا در عرصه جهانی استفاده خواهد کرد.‌‌‌ در شرایطی که دیگر کشورهای جهان درهای خود را به روی استعدادهایی بسته‌‌اند که می‌توانند در وضعیت بحرانی کنونی کمک حال اقتصاد باشند، دولت کانادا در چارچوب طرح احیای اقتصادی خود این فرصت را دارد تا به اولین مقصد جهانی استعدادهای درخشان، سرمایه‌گذاری‌ها و مشاغل تبدیل شود.» (بخشی از سخنرانی تاج و تخت در تاریخ ۲۳ سپتامبر سال ۲۰۲۰)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا