دسته‌بندی نشده

وزیر اطلاعات ایران می‌‌گوید اگر کشورش به ناچار به سراغ بمب اتمی برود دیگران مقصرند

وزیر اطلاعات ایران می‌‌گوید اگر کشورش به ناچار به سراغ بمب اتمی برود دیگران مقصرند

وزیر اطلاعات ایران می‌‌گوید اگر کشورش به ناچار به سراغ بمب اتمی برود دیگران مقصرند
بی بی سی :محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران، در سخنانی با اشاره به برنامه هسته‌ای کشورش که آن را “صلح آمیز” خوانده گفته است اگر ایران به سراغ سلاح اتمی برود، مقصر آنهایی هستند که ایران را وادار به چنین کاری کردند.

وزیر اطلاعات ایران، درسخنانی که روز دوشنبه، ۲۰ بهمن منتشر شده است در دفاع از آنچه “اقتدار امنیتی” کشورش طی ۴۲ سال گذشته از انقلاب ۵۷ عنوان می‌کند، می‌گوید: “صنعت هسته‌ای ما صلح‌آمیز است و فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز سلاح هسته‌ای را حرام اعلام کرده است، اما اگر جمهوری اسلامی ایران را به آن سمت هل بدهند دیگر تقصیر ایران نیست بلکه تقصیر آن‌هایی است که ایران را هل داده اند، گرچه در شرایط عادی جمهوری اسلامی ایران چنین نیت و برنامه‌ای ندارد”.

آقای علوی در جایی دیگر از مصاحبه خود با بخش گفتگوی ویژه تلویزیون ایران درباره شروط بازگشت به برجام و تحریم‌های آمریکا تلویحا از پیشبرد برنامه هسته‌ای ایران در پاسخ به خروج آمریکا از این توافق استقبال می‌کند و می‌گوید: “تحریم‌های ترامپ برای ملت ایران فشار‌های زیادی ایجاد کرد، اما برای صنعت هسته‌ای ما فرصت بود… در جریان تحقیق و توسعه به دستاورد‌های بسیار بزرگی دست یافته‌ایم که باید آزمایش عملی می‌شد و خروج آمریکا از برجام و کاهش تعهدات برجامی از طرف ما این فرصت را ایجاد کرد که دستاوردهایمان را آزمایش کنیم.”
ترور فخری‌زاده؛ عامل تدارک “عضو نیروهای مسلح بود”

وزیر اطلاعات ایران که این سخنان را در یک گفتگوی ویدیویی عنوان کرده، همچنین در دفاع از نیروهای اطلاعاتی تحت امر خود گفته ۵ روز قبل از ترور آقای فخری‌زاده، وزارت اطلاعات از منطقه جغرافیایی انجام آن مطلع بوده و این که تلاش برای هماهنگی با نماینده نیروهای مسلح در این زمینه در حال انجام بوده اما پیش از به سرانجام رسیدن، ترور روی داده است.

نیروهای تحت امر از دو ماه قبل نسبت به برنامه‌ریزی برای ترور محسن فخری‌زاده، چهره ارشد برنامه هسته‌ای ایران، هشدار داده بودند اما چون “عامل تدارک این ترور از اعضای نیروهای مسلح” بوده، وزارت اطلاعات اجازه کار امنیتی در حوزه این نهاد نظامی را نداشته است.

مقام‌های ایران تاکنون چندین روایت از چگونگی ترور محسن فخری‌زاده ارایه کرده‌اند که برخی از آنها بیشتر جنبه دفاع از انتقادها نسبت به «عدم حفاظت کامل» از این مقام مهم برنامه هسته‌ای یا «رخنه اطلاعاتی» در میان نیروهای نظامی و امنیتی این کشور داشته است اما تاکنون “نظامی‌بودن” یکی از عاملان اصلی ترور او از سوی مقام ارشدی چون وزیر اطلاعات این کشور عنوان نشده بود.

آقای علوی جزییات بیشتری از نقش این “عضو نیروهای مسلح” در ترور آقای فخری‌زاده، “تدارکاتی” که او به تهیه آنها کمک کرده و یا نهاد نظامی که او در آن حضور داشته ارایه نکرده است.

وزیر اطلاعات ایران همچنین مشخص نکرده که آیا این “عضو نیروهای مسلح” بازداشت شده است یا خیر؟

ایران موساد، سازمان اطلاعات و جاسوسی اسرائیل، را مسئول ترور آقای فخری‌زاده و دیگر دانشمندان هسته‌ای خود می‌داند و همچنین مدعی است که آمریکا از این ترور خبر داشته و می‌توانسته به لحاظ اطلاعاتی به اسرائیل کمک کرده باشد.

محسن فخری‌زاده از مدیران ارشد وزارت دفاع و از دست اندرکاران اصلی برنامه اتمی ایران روز هفتم آذر در شهر آبسرد دماوند در شرق تهران هدف سوءقصد قرار گرفت و کشته شد.

آن طور که ایران گزارش کرده در روز هفتم آذر ماه ۱۳۹۹، آقای فخری‌زاده هنگامی که به همراه همسرش و با یک خودرو شخصی در شهر آبسرد (تابعه دماوند) در حرکت بوده به علت تیراندازی اولیه متوقف و پس از پیاده شدن از خودرو مورد اصابت گلوله قرار می‌گیرد.

با این حال، درباره این که عاملان ترور او در محل واقعه حضور داشته‌اند و یا این قتل هدفمند “از راه دور مدیریت و اجرا شده” است، روایت‌های متناقضی از سوی مقام‌های ایرانی عنوان شده است.

یکی از روایت‌های اولیه در این باره را خبرگزاری فارس که نزدیک به سپاه پاسداران است در روز هفتم آذر منتشر کرد و نوشت: “یک کیلومتر جلوتر از ورودی شهر آبسرد و نزدیک باغی معروف به باغ سرهنگ خودرو با رگبار متوقف می‌شود و پس از آن یک نیسان که در آن پر از الوارهای چوبی بوده است منفجر می‌شود. بعد از انفجار تا شعاع ۵۰۰ متری خیابان پر از تکه‌های خودرو و چوب دیده شده و بر اثر انفجار آسیب به دکل برقی مجاور نیسان برق شهر آبسرد نیز قطع می‌شود.”

اما چند روز بعد دریادار علی فدوی، جانشین فرماندهی سپاه پاسداران گفت ضاربی در محل حادثه نبوده و همه چیز به صورت خودکار انجام شده است. آقای فدوی مدعی شده بود تیرباری که آقای فخری‌زاده را هدف گرفته روی خودرو نیسان کار گذاشته شده بوده و به صورت “ماهواره‌ای و آنلاین کنترل می‌شد و تروریستی در صحنه نبود.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا