واکسن جدید کرونا که در بریتانیا آزموده شده ۸۹ درصد موثر است
واکسن جدید کرونا که در بریتانیا آزموده شده ۸۹ درصد موثر است
کارآزمایی یک واکسن جدید در ابعاد وسیع در بریتانیا نشان می دهد که ۸۹.۳ درصد در برابر ویروس کرونا موثر است.
فرگوس والش ادیتور اخبار پزشکی بی بی سی می گوید واکسن “نوواوَکس” اولین واکسنی است که نشان داده می شود در برابر نمونه جهشی ویروس که ابتدا در بریتانیا شناسایی شد موثر است.
نخست وزیر بریتانیا از این خبر استقبال کرده و گفته که سازمان مقررات دارویی آن را ارزیابی خواهد کرد.
بریتانیا ۶۰ میلیون دوز از این واکسن را سفارش داده است.
دولت گفت انتظار می رود در صورت تایید این واکسن توسط سازمان نظارت بر محصولات بهداشتی و دارویی بریتانیا، تزریق آن در نیمه دوم سال شروع شود.
نوواوکس دومین واکسنی است که در بریتانیا وارد مرحله کارآزمایی گسترده می شود. واکسن دیگر را دانشگاه آکسفورد تولید کرده است.
در آزمایش های مرحله سه با این واکسن که با شرکت ۱۵ هزار داوطلب ۱۸ تا ۸۴ ساله انجام شد کارآیی ۸۹.۳ درصدی مشاهده شد. به گفته نوواوکس ۲۷ درصد داوطلبان بالای ۶۵ سال داشتند.
این آزمایش در همکاری با کارگروه واکسن دولت بریتانیا انجام شد و کلایو دیکس مدیر این کارگروه نتایج را “فوق العاده” توصیف کرد.
مت هنکاک وزیر بهداشت گفت که سازمان بهداشت ملی (ان اچ اس) بریتانیا “آماده است” در صورت تایید این واکسن آن را توزیع کند.
او گفت: “باعث افتخار است که بریتانیا در خط مقدم یک پیشرفت دیگر پزشکی قرار دارد و من می خواهم از دانشمندان و محققان تراز اول و ده ها هزار داوطلب از خود گذشته ای که در این کارآزمایی کلینیکی شرکت کردند تشکر کنم.”
بریتانیا در مجموع ۱۰۰ میلیون دوز واکسن آکسفورد-استرازنکا و ۴۰ میلیون دوز واکسن فایزر-بیوان تک که تزریق هر دو آنها در این کشور در جریان است سفارش داده است.
همچنین انتظار می رود ۱۷ میلیون دوز از واکسن مدرنا، که سازمان نظارت بر محصولات دارویی و پزشکی بریتانیا در اوایل ماه ژانویه تایید کرد، در فصل بهار شروع شود.
هدف دولت این است که تا اواسط ماه فوریه کلیه اعضای چهار گروهی که برای دریافت واکسن در اولویت قرار دارند واکسینه شوند.
براساس آمارهای دولت تاکنون ۷.۴ میلیون نفر در بریتانیا دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
پیشتر نخست وزیر و سازمان “سلامت عمومی انگلستان” (پی اچ ای) از استفاده از واکسن آکسفورد-استرازنکا دفاع کردند که بعد از توصیه آلمان به استفاده از آن فقط برای افراد زیر ۶۵ سال بود.
دکتر مری رمزی، مدیر بخش ایمنی سازی پی اچ ای، گفت که این واکسن “مصونیت خیلی زیادی” در مقابل کووید-۱۹ ایجاد می کند به خصوص علیه علائم شدید بیماری.
بریتانیا روز پنجشنبه مرگ ۱۲۳۹ نفر دیگر را در اثر ابتلا به ویروس کرونا تایید کرد. ۲۸ هزار و ۶۸۰ نفر دیگر به این بیماری مبتلا شده اند.