۵ روش موثر برای حفظ روحیه در مقابل کرونا در فصل زمستان
۵ روش موثر برای حفظ روحیه در مقابل کرونا در فصل زمستان
۵ روش موثر برای حفظ روحیه در مقابل کرونا در فصل زمستان
با رسیدن فصل زمستان روحیه بسیاری از افراد تحت تاثیر آب و هوا تغییر میکند و شکننده میشود. حفظ روحیه در مقابل کرونا کاری است که باید کرد
همه مردم جهان بیش از یک سال است که روزهای تلخ و پر استرسی را پشت سر میگذارند. اکثر روزهای این سال پر از ناکامی، مشکلات اقتصادی، اندوه و استرس، انزوای ناشی از قرنطینه و… بوده است.
اکنون نیز فصل زمستان رسیده است. این فصل در حالت عادی پر از تاریکی و سرماست و گذراندن آن برای بسیاری از افراد میتواند سخت باشد. اما بر اساس یافتههای روانشناسان، راههای مختلفی وجود دارد که به کمک آنها میتوان بر حس اضطراب این روزها غلبه کرد. در ادامه مطلب به ۵ روش عالی و مناسب برای حفظ روحیه در مقابل کرونا اشاره میکنیم:
ورزش و فعالیت را کنار نگذارید
ورزش و بیرون رفتن از خانه در زمستان سختی بیشتری نسبت به دیگر فصلها دارد. اما کارشناسان معتقدند این کار تاثیر بسزایی در حفظ روحیه در مقابل کرونا خواهد داشت. به گفته یکی از دکترهای دانشگاه کینگز کالج لندن، دکتر براندن استابز، ذهن و بدن نمیتوانند از هم جدا باشند.
ورزش اندورفین خون را افزایش میدهد. این ماده درد را کاهش داده و حس شادی و سرخوشی خاصی در فرد ایجاد میکند. بر اساس دیگر یافتهها، ورزش میتواند سطح فعالیت الکتریکی مغز را در مناطقی که مسئول پردازش احساسات و عواطف هستند، افزایش دهد؛ مثل قشر جلوی پیشانی و هیپوتالاموس.
استابز در ادامه افزود که ورزش و فعالیت روحیه را حفظ میکند و در پردازش عواطف نقش مهمی دارد. دوری از ورزش باعث کاهش فعالیت الکتریکی مغز میشود. به همین دلیل است که اکثر افرادی که کم تحرک هستند، بیشتر به اضطراب و افسردگی مبتلا میشوند.
یکی دیگر از مزایای فعالیت، تولید یک پروتئین خاص به نام فاکتور نوران زایی مشتق شده از مغز میباشد. این فاکتور برای سلامت مغز حیاتی است.
به گفته دکتر استابز، این فاکتور نوعی کود برای مغز است و به بازسازی بخشهای مختلف آن کمک میکند. انجام کارهای ورزشی در یک بازه زمانی کوتاه ۱۰ دقیقهای هم فواید خاص خود را دارد. هر گونه فعالیتی که شما را برای چند لحظه از نفس اندازد، مثل راه رفتن با سرعت زیاد یا دوچرخه سواری، تاثیرات مثبتی بر سلامت روح و روان و جسم شما خواهد داشت.
استاد دانشگاه آکسفورد، جنیفر وایلد، معتقد است که بهترین کاری که میتواند شما را از فکرو خیال بی مورد و بیش از حد دور کند، روی آوردن به عادات مفید و سودمند است. او به این کار عنوانِ «خالی کردن سر از فکر و خیال» را داده است.
مردم اکثرا فکرهای ناآرامی دارند و دائما به مشکلات خود فکر میکنند. افکار منفی در فکر اکثر مردم لانه کرده است. پروفسور وایلد راه حلهای جالبی برای رهایی از این موقعیت پیشنهاد میکند: «اگر ۳۰ دقیقه یا بیشتر به مشکلی فکر کردید و راه حلی برای آن نیافتید یا به پاسخ سوال خود نرسیدید، رهایش کنید».
مهم ترین نکته در اینجا این است که نگرانی را کنار بگذارید و به فکر راه حل باشید. با خود مرور کنید که برای حل این مشکل چه اقداماتی میتوانید انجام دهید. البته فکر نکردن به مشکلات برای همه ما دشوار است. برخی معتقدند ورزش و فعالیت بدنی افکار انسان را منحرف میکند. اما در هر صورت این کار بسیار دشوار است.
نگرانی بخشی طبیعی و جدا نشدنی از زندگی ماست. ولی برخی از نگرانیها هرگز جامه عمل نمیپوشند و به واقعیت مبدل نمیشوند. بر اساس مطالعهای که روی بیماران مضطرب انجام شد اثبات کرد که از هر ده مورد نگرانی تنها یک مورد ممکن است از مواردی باشد که واقعا مشکل آفرین باشد. یکی از دلایل این مسئله میتواند به نحوه تکامل بشر مربوط باشد. فکرهای منفی و حس خطر نوعی ابزار دفاعی در مقابل تهدیداتی است که با مرگ و یا آسیبهای جدی همراه هستند. این حس در ما کاملا نهادینه شده است.
وایلد معتقد است که مغز ما انسانها بیش از حد رمزگذاری شده و اگر دست از مرور افکارمان برداریم و روی واقعیتها متمرکز شویم، آرامش بیشتری کسب خواهیم کرد.
برای زندگیتان یک هدف جدید تعیین کنید
عصب شناس اهل کاردیف، دکتر دین برنت، اعلام کرد ه تعیین یک هدف تازه باعث میشود مشکلات و سختیها را سادهتر پشت سر بگذارید. این هدف میتواند کوچک یا بزرگ باشد؛ از یادگیری یک زبان جدید تا تست کردن یک دستور غذای تازه. اگر ایدههای بزرگ برایتان مشکل است، از کارهای ساده و کوچک شروع کنید.
نکته این است که اگر این هدف خارج از منطقه امن شما باشد و باعث حرکتتان به سمت جلو شود، تمرکز و حس کنترل خاصی در شما ایجاد میشود. این مسئله به وضعیت سلامت روان بسیاری از افراد کمک چشمگیری کرده است.
برنت در ادامه خاطرنشان کرد که تجربیات جدید معمولا ارزشمند و رضایت بخش هستند. یادگیری کارهای تازه در اکثر مواقع یکی از راههای کسب عزت نفس است. رفتار هدفمند نیز یکی از مهم ترین راهکارهایی است که برای حفظ روحیه در مقابل کرونا از آن بهره خواهیم برد.
با اطرافیانتان بیشتر حرف بزنید
شیوع ویروس کرونا در این مدت باعث شده تا معاشرت ما با اطرافیانمان به حداقل برسد. این شرایط در زمستان سختتر خواهد شد. مشکل بزرگی که اکثر مردم دنیا در این روزها با آن مواجه هستند و ممکن است سلامت روان و افکارشان را به خطر اندازد نیز همین است. بنابراین تلاش برای به حداکثر رساندن ارتباطات اجتماعی در قالب محدودیتهای موجود، یک اقدام مفید و ارزشمند برای حفظ روحیه در مقابل کرونا خواهد بود.
استاد دانشگاه کینگز کالج لندن، آمریتا الیزابت کوئیپرز، معتقد است که انسان برای تنها زیستن ساخته نشده است. همه ما موجوداتی هستیم که نیاز به اجتماع داریم و روابط اجتماعی حس ارزشمند و خاصی به ما هدیه میکند.
او میگوید که اکثر مواقع حرف زدن درباره مشکلات میتواند چارهساز باشد. اما انجام آن نیازمند رعایت چند نکته کلیدی است. قبل از هر چیز باید بدانید که صحبت از مشکلات با دیگران ممکن است هیچ کمکی به شرایط شما نکند. اگر سعی کنید با فردی صحبت کنید که بتواند شما را در حل مسائل و مشکلات و پشت سر گذاشتنشان یاری کند، نتیجه بهتری خواهید گرفت.
وی معتقد است که انسانهای تنها، بیشتر روی خود تمرکز میکنند و این مسئله شرایط را بدتر میکند. بنابراین هر زمان میتوانید از دیگران کمک بخواهید. اگر به دلیل قرنطینه و پروتکلها نمیتوانید عزیزانتان را از نزدیک ببینید، از تلفن و تکنولوژیهای بهروز استفاده کنید.
آستینهایتان را بالا بزنید
اولیویا رمس از دانشگاه کمبریج معتقد بود که افراد خوش بین عمر بیشتری خواهند کرد. آنها ارتباطات قویتری دارند و سیستم ایمنیشان بهتر کار میکند. خوشبختانه خوش بین بودن اکتسابی است و هر فرد میتواند آن را با خود تمرین کند. این حس به خوبی میتواند رنگ و بوی زندگیتان را تغییر دهد و به کمک آن حس میکنید که چیزی خارج از کنترلتان نیست. چطور به این حس دست پیدا کنیم؟ اولین قدم از نظر رمس این است که دست به کار شوید و آستینهایتان را بالا بزنید؛ حتی اگر بد انجامش دهید.
این عبارت بدین معناست که منتظر منتظر فرا رسیدن یک روز و زمان مناسب نباشید و همیشه نخواهید که کارها بی عیب و نقص باشند. این مسئله در فصل سرد سال اهمیت بیشتری پیدا میکند. چون آب و هوا گرفته و دلگیر است. شما را دائما به خواب سوق میدهد. بنابراین از انجام هر کاری منصرف میشوید.
خوشبینی عمر را طولانی میکند
رمش معتقد است که همه ما در درونمان یک منتقد داریم که دائما از ما انتظار دارد کارهای باارزش انجام دهیم. شما باید بتوانید فورا دست به کار شوید و کارهای مختلف انجام دهید. باید بپذیرید که گاهی هم ممکن است در ابتدای کار با شکست مواجه شوی و از پس آن بر نیایید. اگر این کار را بکنید، خواهید دید که اکث
ر اوقات نتایج بدست آمده چندان هم بد نیستند و هرچه باشند از از دیگر توصیههای او این بود که هر روز سه مورد از مسائلی که بهخاطر آنها سپاسگزار هستید را بنویسید تا تمرکز ذهنتان روی کارهایی که خوب پیش رفته است بچرخد. این کار باعث میشود نیمکره سمت چپ مغزتان که با مثبت اندیشی در ارتباط است، بیشتر فعالیت کند.
وی در ادامه افزود که احساسات واگیردارند. پس بهتر است از افرادی که دائما حال دلتان را بد میکنند یا افکار منفی و شکایتهایشان را به شما منتقل میکنند دوری کنید. چون یک روز متوجه میشوید که خودتان هم همان قدر منفی گرا شدهاید.انجام ندادن کار بهترند.