اخبار کانادا

سازمان ملل: اگر روند تغییرات اقلیمی کند نشود ،کانادا در معرض ریسک کمبود غذا قرار می گیرد

سازمان ملل: اگر روند تغییرات اقلیمی کند نشود ،کانادا در معرض ریسک کمبود غذا قرار می گیرد

سازمان ملل: اگر روند تغییرات اقلیمی کند نشود ،کانادا در معرض ریسک کمبود غذا قرار می گیرد
گزارشی جدید از سازمان ملل درباره استفاده از زمین و تغییرات اقلیمی نشان می دهد که اگر گرمایش جهانی زیر 2 درجه سلسیوس کنترل نشود کانادا از کمبود غذا و شوک‌های قیمتی در امان نخواهد بود.

این گزارش که پنج‌شنبه توسط پنل میان‌دولی تغییرات اقلیمی سازمان ملل منتشر شد، اخطارهایی جدی درباره نیاز به اعمال تغییرات بزرگ در رویه‌های کشاورزی، عادت‌های مصرفی انسان‌ها و مدیریت جنگل‌داری می‌دهد. با این تغییرات می‌توان از پیشرفت سیل‌های مرتبط با تغییرات اقلیمی و آتش‌های جنگلی که ممکن است منجر به قحطی در سطح جهانی بشوند، جلوگیری کرد.

تفاهم‌نامه تغییرات اقلیمی پاریس به سختی سعی دارد درجات گرمایش جهانی را زیر 2 درجه سلسیوس و ترجیحا نزدیک به 1.5 درجه نگه دارد و گزارش پنج‌شنبه سومین گزارش در 10 ماه اخیر است که نشان می‌دهد اگر این توافق شکست بخورد چه پیامدهایی در بر خواهد داشت. این گزارش همچنین یک هفته پس از این منتشر شده که زمین داغ‌ترین ماه ثبت شده در تاریخ خود را در ماه جولای تجربه کرد و این در حالی است که درجات آوریل،‌ مه و ژوئن هم همگی رکوردشکن بودند.

با گرمایش فراتر از 1.5 درجه سلسیوس، این گزارش پیش‌بینی می‌کند که شوک‌های غذایی دوره‌ای، ذوب شدن چشمگیر و گسترده یخ‌های دائمی و افزایش طول فصل‌های آتش‌های جنگلی مشاهده خواهد شد.

بالاتر از 2 درجه سلسیوس، چرخه‌های تامین غذایی سراسر جهان مدام با قطعی‌ مواجه خواهند شد، آسیب‌های آتش‌های جنگلی بسیار افزایش پیدا خواهند کرد و خاک و گیاهان آنقدر از بین می‌رود که می‌توان واضح اثر تغییرات اقلیمی را مشاهده کرد.

تخمین زده می‌شود که به ازای هر یک درجه افزایش گرمایش جهانی، بازده گندم جهان ۶درصد کاهش پیدا خواهد کرد، ذرت 7.4 درصد افت می‌کند و دانه‌های روغنی و برنج هم هر دو کمی بیش از 3 درصد تضعیف می‌شوند. روی هم رفته این چهار ماده مسئول دو سوم کل کالری‌های مصرف‌شده توسط انسان‌ها هستند و با توجه به اینکه جمعیت جهان دارد هر سال به طور متوسط 80 میلیون نفر بیشتر می‌شود، دنیا نیازمند تولید غذای بیشتر است.

ورنر کرز یکی از 108 دانشمندی که گزارش‌ را نوشته می‌گوید فکر می‌کند بیشتر افراد گستره و سرعت تغییرات اقلیمی را درک نمی‌کنند، اما در عین حال گفت گزارش‌هایی مثل این باید شامل راه‌حل‌های احتمالی هم باشند، نه اینکه فقط کابوس‌ها را بیان کنند.

او گفت: «به عنوان دانشمندان ما باید در حین بیان کردن این سناریوهای آخرالزمانی مواظب باشیم چون اگر دنیایی وحشت‌زده خلق کنیم، آن وقت عاقبت آن عدم عمل خواهد بود. مردم فلج و ترسیده خواهند بود.»

کرز گفت برای کند کردن روند گرمایش جهانی، افراد باید سوخت‌های فسیلی کمتری بسوزانند و نحوه استفاده از زمین‌ها را بهبود ببخشند تا نه تنها میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای کمتر بشود، بلکه زمین بتواند مقدار بیشتری از آن‌ها را جذب خود کند. تغییر فعالیت‌ها شامل عوض کردن رژیم‌های غذایی انسانی هم می‌شود تا این رژیم بیشتر بر پایه گیاهی باشد و کمتر از گوشت بهره ببرد؛ چون پروتئین‌های گیاه‌محور نیازمند زمین‌های کشاورزی کمتری هستند.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که کشاورزی و جنگل‌داری و همچنین دیگر فعالیت‌های این چنینی زمینی مسئول تولید بیش از یک چهارم کل گازهای گلخانه‌ای تولید شده توسط فعالیت انسانی بین سال‌های 2007 و 2016 بودند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا