اختلاف نظر شدید کاناداییها درباره پایان پرداخت کمک مالی 2000 دلاری از سوی دولت
اختلاف نظر شدید کاناداییها درباره پایان پرداخت کمک مالی 2000 دلاری از سوی دولت
اختلاف نظر شدید کاناداییها درباره پایان پرداخت کمک مالی 2000 دلاری از سوی دولت
کاناداییها نظرات متفاوتی درباره لزوم پایان دادن به پرداخت کمک مالی اضطراری دولت فدرال (CERB) دارند.
نتایج یک نظرسنجی جدید که توسط Maru/BLUE انجام شده نشان میدهد که چهل و هشت درصد از پاسخدهندگان گفتهاند دولت باید با خاتمه دادن به CERB مخارج خود را کاهش دهد، آن هم بدون توجه به اینکه این کار چه اثری ممکن است بر مردم داشته باشد. در عین حال 52 درصد مخالف این حرکت بودند.
در این نظرسنجی مشخص شد میان استانها تفاوت چشمگیری از این بابت وجود دارد. در حالی که در کبک 57 درصد، در آلبرتا 52 درصد و در بریتیش کلمبیا 51 درصد گفتند وقت اتمام CERB فرا رسیده است، اما اکثریت چشمگیر 80 درصدی ساکنان انتاریو مخالف این کار بودند و بعد از آن مانیتوبا/ساسکچوان با 61 درصد و آتلانتیک کانادا با 55 درصد قرار داشتند.
جان رایت معاون شرکتی که نظرسنجی را برگزار کرده گفت ساکنان کبک به این دلیل بیشتر از همه از اتمام CERB حمایت میکنند که بیشتر از همه مشتاق رونق دوباره اقتصاد، به مدرسه فرستادن کودکان و خرید کردن هستند. اما به باور او باید بررسی بیشتری درباره باز کردن دوباره اقتصاد انجام شود.
وی گفت: «اشتیاق بسیاری برای باز کردن اقتصاد، سر کار برگرداندن مردم، داشتن درآمد کامل و بدهی کمتر برای کشور هست، اما نیازمند تدابیر ایمنی و یک بازه انتقال کافی هم هستیم. فکر نمیکنم هنوز این بحث که باید با مردم چه کار کنیم را انجام داده باشیم چون اگر تور حفاظتی را بردارید و زیرش زمین باشد، استخوانهای بسیاری شکسته خواهد شد.»
بعد از فشار احزاب اپوزیسیون، بیل مورنو وزیر فایننس یک گزارش مالی از مخارج دولت منتشر کرد. در این گزارش مشخص شد که هزینه کل برنامههای حمایتی فدرال 212 میلیارد دلار و حمایت اعتباری و نقدینگی 686 میلیارد دلار بوده است.
انتظار میرود در نتیجه ادامه مخارج مرتبط با کووید-19، دولت فدرال در سال آینده 343 میلیارد دلار کسری بودجه داشته باشد. این افزایش کسری به خاطر هزینههای بالاتر از انتظار CERB و برنامه یارانه دستمزد اورژانسی کانادا است. انتظار میرود که بدهی کل کانادا در سال 2021 به 1.06 تریلیون دلار برسد.
نظرسنجی نشان داد 76 درصد از پاسخدهندگان بسیار نگران اثر این بدهی بر مردم در طولانی مدت هستند.
افرادی که بیشترین نگرانی را داشتند متعلق به آلبرتا (80 درصد) و بعد از آن مانیتوبا، ساسکچوان و آتلانتیک کانادا (77 درصد)، کبک و انتاریو (76 درصد) و بریتیش کلمبیا (72 درصد) بودند.
همچنین 74 درصد از پاسخدهندگان گفتند عمیقا نگران اثر این کسری و بدهی روی مالیاتشان هستند. افرادی که بیشترین نگرانی را داشتند اهل آتلانتیک کانادا با 77 درصد بودند و بعد از آن آلبرتا، مانیتوبا و ساسکچوان با 76 درصد، بریتیش کلمبیا با 75 درصد، کبک با 73 درصد و انتاریو با 72 درصد قرار گرفتند.
نظرسنجی همچنین نشان داد 60 درصد از پاسخدهندگان بیشتر نگران زنده ماندن امروز هستند تا اندازه بدهی دولت در آینده. 21 درصد هم گفتند اگر پول برنامههای حمایتی را در آینده دریافت نکنند ممکن است خانهشان را از دست بدهند.