کپیتال اکونومیکس: 10 سال سخت در انتظار اقتصاد کانادا
کپیتال اکونومیکس: 10 سال سخت در انتظار اقتصاد کانادا
کپیتال اکونومیکس: 10 سال سخت در انتظار اقتصاد کانادا
یک گزارش جدید میگوید اقتصاد کانادا در 10 سال آینده رشد کندی را تجربه میکند چرا که میزان بالای بدهی خانوارها و کسبوکارها باعث میشود رکود حاصل از کووید-19 کندتر بهبود یابد.
این گزارش که از سوی شرکت کپیتال اکونومیکس واقع در بریتانیا منتشر شده، پیشبینی میکند اقتصاد امسال 6.3 درصد کوچکتر از دوران پیش از پاندمی خواهد شد و سال آینده اگر نه همه ضررها، اما بخش بیشترش را جبران میکند.
این گزارش همچنین برآورد کرده کشور امسال 6.2 درصد شغلهای کمتر خواهد داشت و با وجود اینکه در حال حاضر موج جدیدی از استخدام دوباره نیروهای کاری دیده شده و استانها دارند دستورهای قرنطینه را کنار میگذارند، نتایج بهتری به دست نخواهد آمد.
مرکز آمار کانادا گزارش داد که کشور در ماه ژوئن با افتتاح دوباره کسبوکارها رقم چشمگیر 953 هزار شغل جدید ثبت کرد.
اما این سازمان همچنین به این نکته اشاره کرد که هنوز 3.1 میلیون کانادایی تحت تاثیر بسته شدن اقتصادی کووید-19 قرار دارند. این شامل 1.8 میلیون نفری میشود که شغلشان را از دست دادهاند یا مجبور شدهاند ساعات کاری خود را کم کنند.
استیون براون اقتصاددان ارشد کپیتال اکونومیکس نوشت که تا سال 2022 طول میکشد تا کانادا به درجات پیش از پاندمی اشتغال بازگردد. او پیشبینی کرد که فراتر از آن، بهبود اقتصادی کند خواهد بود و یکی از عوامل بازدارنده آن میزان بالای بدهی است.
براون نوشت: «بدهی بالای بخش خصوصی (کسبوکارها و مصرفکنندگان) احتمالا رشد بهرهوری را در دهه آینده در مقایسه با آمریکا عقب نگه میدارد.»
او پیشبینی کرد که اقتصاد کانادا در دهه آینده سالانه با نرخ رشد متوسط 1.5 درصد مواجه باشد که نسبت به 1.8 درصد سالهای اخیر کمتر است. اما او باور دارد که میزان رشد بعد از سال 2030 به روند طولانی مدت خود بازمیگردد.
براون همچنین انتظار دارد که کانادا در سالهای آینده کسری بودجههای دولتی بسیار بزرگی داشته باشد، اما میگوید میزان این کسری بودجه به اندازه امسال نخواهد بود.
جدیدترین به روز رسانی ارقام مالی توسط دولت حاکی از این بود که امسال دولت با یک کسری بودجه فدرال 343.2 میلیارد دلاری معادل با 16 درصد از بازده اقتصادی کانادا مواجه است. براون انتظار دارد که کانادا سال آینده هم یک کسری بودجه بزرگ داشته باشد که میزان آن معادل حدود 7 درصد بازده اقتصادی خواهد بود.
او باور دارد که کسری تراز تجاری کانادا بیشتر خواهد شد چون سرعت رشد واردات بیشتر از صادرات است. تقاضا برای بسیاری از صادرات کانادایی از جمله انرژی ضعیف است و در عین حال مصرفکنندگان کانادایی دارند به درجات نرمال مصرفگرایی بازمیگردند.
براون نوشت: «به این ترتیب، تجارت خالص کشور امسال و سال آینده از رشد اقتصادی میکاهد.»