چین: دونالد ترامپ پای ما را به انتخابات آمریکا نکشد
چین: دونالد ترامپ پای ما را به انتخابات آمریکا نکشد
چین: دونالد ترامپ پای ما را به انتخابات آمریکا نکشد
دویچه وله :چین میگوید که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک مسئله داخلی است و این کشور تلاشی برای پیروزشدن رقیب ترامپ نمیکند. رئیس جمهور آمریکا چین را متهم کرده است که برای شکست او در انتخابات ماه نوامبر تلاش میکند.
سخنگوی وزارت خارجه چین روز پنجشنبه با بیان این که انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا یک موضوع داخلی این کشور است، اظهارات دونالد ترامپ در مورد تلاش این کشور برای پیروزی جو بایدن را رد کرد.
«گنگ شوانگ» ابراز امیدواری کرد که واشینگتن پای پکن را به انتخابات آمریکا نکشد.
این اظهارات ساعاتی بعد از آن بیان شد که رئیس جمهوری آمریکا چین را متهم کرد که با تمام قوا میکوشد جلوی پیروزی او در انتخابات نوامبر را بگیرد.
او این گمان را مطرح کرد که چین احتمالا قصد کمک به پیروزی جو بایدن، نامزد حزب دمکرات را دارد، زیرا “او مواضعی دوستانه در قبال چین دارد و مثل خود او در مناسبات تجاری با آمریکا سختگیر نیست”
دونالد ترامپ در هفتههای اخیر پکن را بارها متهم کرده است که اطلاعات کافی و به موقع، در باره پاندمی کرونا ارائه نکرده اما پیوسته خود را نزد افکار عمومی بیتقصیر جلوه داده است.
کارنامه بحثانگیز در بحران کرونا
بحران کرونا اقتصاد آمریکا را به رکودی عمیق فرو برده و به قیمت جان ۶۰هزار نفر از شهروندان آمریکایی تمام شده است. ترامپ تا قبل از ورود ویروس به ایالات متحده، موضوع را جدی نمیگرفت و اعلام میکرد که همه چیز تحت کنترل است. حال ترامپ زیر فشار افکار عمومی قرار گرفته زیرا یک سوم کل مبتلایان جهان، آمریکایی هستند. اظهارنظرهای حسابنشده او در باره درمان کرونا نیز هزینهساز بودهاند؛ از جمله مصرف هیدروکسی کلروکین یا تزریق مواد ضدعفونی که موجی از شگفتی و انتقاد در محافل علمی و سیاسی به راه انداخت.
آخرین نظرسنجیها در آمریکا نشان میدهند که ترامپ جمهوریخواه، از رقیب دمکرات خود، جو بایدن عقبتر است.
ترامپ به رویترز گفت آمریکا میخواست بداند در چین دقیقا چه گذشته و رویکرد پکن نسبت به شیوع ویروس چگونه بوده، اما توضیح بیشتری در این زمینه ارائه نکرد. او جواب صریحی هم به این سوال نداد که آیا در صدد تدابیری گمرکی علیه چین برآمده یا خیر. ترامپ به این اکتفا کرد که بگوید: «کارهای زیادی میتوانم انجام دهم.»
واشنگتن و پکن، قبل از همهگیری کرونا، به یک توافق مقدماتی تجاری دست یافته بودند. در مراسم امضای این توافق که ۱۵ ژانویه در کاخ سفید برگزار شد، ترامپ از یک “توافق تاریخی تجاری” بین دو کشور یاد کرد. متن توافق مشخص نشد اما دولت آمریکا اعلام کرد که چین موظف شده برای کاهش تراز شدیدا نامتناسب تجارت خارجی با آمریکا، میزان واردات از ایالات متحده را افزایش دهد و تعرفههای گمرکی ۱۵ درصدی آمریکا برای حدود ۱۸۰ میلیارد دلار واردات آمریکا از چین نیز به نصف تقلیل یابد.
ناظران اقتصادی از این توافق با نامهایی چون “آتشبس” و “پیمان صلح” یاد کردند. رسانههای آمریکایی نیز نوشتند که ترامپ از این توافق برای کارزار انتخاباتیاش بهره خواهد گرفت. اما ترامپ در مصاحبه با رویترز تصریح کرد که چین میخواهد جو بایدن به کاخ سفید راه یابد تا فشارها از روی دوشاش برداشته شود.
ترامپ زیر ضرب افکار عمومی
هر چند سیاستهای تجاری ترامپ، نظر مساعد بسیاری از آمریکاییها را جلب کرده بود، اما شهروندان این کشور، واکنش او به بحران کرونا را نامناسب و دیرهنگام میدانند. او در داخل آمریکا به تعلل در مدیریت بحران متهم است.
در نظرسنجی انجام شده از سوی رویترز و انستیتوی پژوهشی ایپسوس Ipsos که هفته جاری انجام گرفته، ۴۴درصد رایدهندگان آمریکایی گفتهاند از جو بایدن حمایت خواهند کرد. ۴۰درصد هم از ترامپ طرفداری کردهاند.
ترامپ به رویترز گفت به این نظرسنجی هیچ اعتقادی ندارد و افزود: «آمریکاییها باهوشتر از این هستند که جانب فرد بیکفایتی را بگیرند.» او بایدن را شخصیتی خواند که در ۳۰ سال گذشته هیچ موفقیتی نداشته و هر کاری کرده، نادرست بوده است: «سیاست خارجیاش هم فاجعه بود.»
جو بایدن از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ معاون رئیس جمهور آمریکا بود و در دو دوره رقابت برای کاندیداتوری پست ریاست جمهوری در سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۰۸ شکست خورد.
بایدن از حامیان توافق هستهای با ایران بوده و ترامپ را به خاطر خروج از برجام سرزنش کرده است.