شمار قربانیان کرونا در آمریکا از ۵۰ هزار نفر فراتر رفت
شمار قربانیان کرونا در آمریکا از ۵۰ هزار نفر فراتر رفت
شمار قربانیان کرونا در آمریکا از ۵۰ هزار نفر فراتر رفت
رادیو فردا :تعداد قربانیان ویروس کرونا در آمریکا روز جمعه ۵ اردیبهشت از مرز ۵۰ هزار نفر عبور کرد و شمار مبتلایان شناسایی شده در این کشور نیز به ۸۷۵ هزار نفر رسید.
همزمان دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا قانون کمکهای مالی تقریبا ۵۰۰ میلیارد دلاری برای مقابله با پیامدهای اقتصادی شیوع ویروس را امضا کرد که بخش عمده آن اعطای وام به موسسات اقتصادی کوچک است. استیو منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا تعهد داد که با کنترل دقیق از دسترسی شرکتهای بزرگ به این وامهای دولتی جلوگیری خواهد شد.
آقای ترامپ هنگام امضای این قانون در کاخ سفید گفت اگر اداره پست آمریکا نرخ ارسال بستهها را که آمازون و سایر شرکتهای خرید اینترنتی از آن استفاده میکنند افزایش ندهد از کمک مالی دولت محروم میشود.
پنجشنبه شب آقای ترامپ با اظهار نظر دیگری در مورد ویروس کرونا جنجال به راه انداخت. او گفت دانشمندان باید احتمال درمان بیماری کووید- ۱۹ از طریق تزریق مواد ضدعفونی به بیماران را بررسی کنند. این اظهارات با انتقاد پزشکان مواجه شده و تولید کنندگان مواد ضد عفونی نیز اعلام کردند که این مواد به هیچ وجه نباید وارد بدن انسان شود. آقای ترامپ اما بعد از آن گفت که حرفهایش دراین زمینه صرفا کنایه بوده.
همزمان با وجود مخالفت رییس جمهور و کارشناسان بهداشت عمومی، ایالت جورجیا از روز جمعه به مجموعهای از مغازهها و موسسات اقتصادی کوچک اجازه داد فعالیت خود را از سر بگیرند. کارشناسان و مسئولان بهداشت عمومی هشدار دادهاند که کاهش محدودیتها میتواند به گسترش شیوع ویروس و ابتلای تعداد بیشتری از مردم منجر شود.
برایان کمپ فرماندار جمهوریخواه ایالت جورجیا اکنون پرچمدار بازگشایی سریع فعالیتهای اقتصادی است. ولی دوگ کالینز، نماینده جمهوری خواه این ایالت در مجلس نمایندگان از این تصمیم فرماندار ایالت انتقاد کرد و در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفت طبق دستورالعملهای دولت فدرال فقط پس از دو هفته کاهش محسوس در تعداد ابتلا و مرگ و میر میتوان این کار را کرد. در صورتی که اکنون ایالت جورجیا برای پذیرش و درمان بیماران با مشکل روبرو است.
خبرگزاری رویترز میافزاید دونالد ترامپ در مورد زمان و شروط بازگشت به کار نظرات متناقضی مطرح کرده است. چندی پیش او از فرمانداران دمکرات خواست ساکنان ایالت خود را از مقررات ماندن در خانه «رها کنند» ولی در روزهای اخیر گفت که با تصمیم ایالت جورجیا مخالف است.
جورجیا اولین ایالتی است که برنامه کاهش محدودیتها و بازگشت به کار را در سطح گسترده به اجرا میگذارد. طبق این تصمیم سالنهای ورزشی، آرایشگاهها و مغازههای تتونگاری نیز میتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند.
البته از روز جمعه ایالت اکلاهما نیز اجازه داد تعداد محدودی از مغازهها و موسسات اقتصادی کار خود را از سر بگیرند، ایالت فلوریدا رفت و آمد و استفاده از برخی سواحل را آزاد کرد و کارولینای جنوبی نیز از روز دوشنبه برخی از محدودیتها را کاهش داد. تعداد دیگری از ایالتها هم قرار است از هفته آینده اقدامات مشابهی را اجرا کنند.
تاکنون در سراسر جهان طبق آمارهای رسمی بیش از ۱۹۵ هزار بر اثر ویروس کرونا جان باختهاند که این میان ایالات متحده بالاترین میزان مرگ و میر را داشته است.