برای جلوگیری از پرخوری ناشی از استرس در دوران قرنطینه چه کنیم
برای جلوگیری از پرخوری ناشی از استرس در دوران قرنطینه چه کنیم
برای جلوگیری از پرخوری ناشی از استرس در دوران قرنطینه چه کنیم
هرچند فاصلهگیری اجتماعی و انزوا بهترین راه برای محافظت از خود و پیشگیری از شیوع کووید۱۹ است، ولی در خانه ماندن به مدت طولانی می تواند منجر به برخی از عادات و رفتارهای ناسالم، مانند پرخوری ناشی از استرس و خستگی فکری و روحی، شود.
با این که خوردن گاه و بیگاه غذاهای لذتبخش و آرامبخش هنگام استرس ممکن است کاملا عادی باشد، ولی پرخوری مدام می تواند بر سلامتی یک فرد تاثیرات منفی بگذارد و حتی به شدت اضطراب و نگرانی او بیافزاید.
به گزارش سایت سلامتی «هلثلاین» راههای زیر شاید بتوانند از پرخوری ناشی از استرس جلوگیری کند.
۱. غذاهایی که شما را وسوسه میکند از جلوی چشم بردارید
مطالعات نشان داده است که در دسترس و جلوی چشم بودن برخی از غذاها که کالری بالایی دارند – به خصوص تنقلات شیرین و نمکی مثل بیسکوئیت و شیرینی، شکلات، چیپس، و پفک نمکی – بخشی از مغز به نام استریاتوم که کنترل انگیزه را بر عهده دارد تحریک میکند و این میتواند موجب افزایش میل به خوردن و پرخوری شود.
۲. یک برنامه غذایی سالم برای خود بریزید
چون در خانه ماندهاید و از خانه کار می کنید دلیلی ندارد که برنامه غذایی خود را تغییر بدهید. اگر قبلا در روز سه وعده غذا میل میکردید، سعی کنید به همان برنامه ادامه دهید و از خوردن تنقلات زیاد در بین وعدههای اصلی غذا خودداری کنید.
۳. آشپز خودتان باشید
شاید یکی از منافع ماندن در خانه این باشد که دیگر نمی توانید غذای بیرون را بخورید و مجبور هستید برای خودتان غذا درست کنید. مطالعات نشان داده است که پختن غذا در خانه هم به صرفهتر و هم به مراتب سالمتر از غذای رستورانها است.
۴. آب زیاد بنوشید
خانه ماندن به شما فرصت آن را می دهد که به سلامت خود بیشتر برسید. یکی از آنها نوشیدن آب است که مردم اغلب بیرون از خانه یا سرکار آن را فراموش می کنند. مایعات، به ویژه آب و نوشیدنی های بدون شکر، برای پیشگیری از چاقی مفرط و حتی بهبود خلق و خو مفید است.
۵. فعالیت را فراموش نکنید
برای مبارزه با کسالت، استرس، و اضافه وزن ساعتی را برای ورزش و تمرینات فیزیکی در خانه اختصاص دهید. اپها و ویدیوهای رایگان زیادی هستند (برای مثال یوتیوب) که می توانند در اینکار به شما کمک کند.
این کار هم سر شما را گرم می کند، هم به شما کمک میکند در خوردن زیادهروی نکنید، و هم برای بهبود خلق و خلق و در کل سلامت بدنتان مفید است.
۶. وعدههای غذایی خود را کوچکتر کنید
اگر خوراکی را مستقیم از قابلمه، ظرف بستنی، و یا بسته چیپس بخورید احتمال این که پرخوری کنید زیاد است. به جای این کار، آن چه میل دارید را به اندازه کم در ظرفی بریزید و بیشتر از آن نخورید.
۷. غذاهای سالم، مقوی، و سیرکننده بخورید
به جای خوراکیهای پرکالری و کممغذی مثل شیرینی و چیپس، خوراکیهایی مثل تخم مرغ، حبوبات، آجیل، گوشت، مرغ، و ماهی که سرشار از پروتئین هستند و شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارند، مصرف کنید. البته سبزیجات و میوه را نیز در رژیم روزانه خود جای دهید. این خوراکیها نه تنها مغذی هستند، بلکه سیستم دفاعی بدن شما را نیز تقویت میکنند.
رژیم غذایی مدیترانهای مملو از سیزیجات، میوه، ماهی، آجیل، و روغن زیتون فرابکر است.