هزاران معتاد بیخانمان در شهر تهران رها شدند
هزاران معتاد بیخانمان در شهر تهران رها شدند
هزاران معتاد بیخانمان در شهر تهران رها شدند
با بروز «حدود ۴۰ مورد مشکوک به ابتلا به کرونا» در گرمخانههای تهران، ستاد مبارزه با مواد مخدر تایید کرد که جمعآوری و نگهداری معتادان فاقد مکان زندگی به دلیل شیوع ویروس کرونا متوقف شده است.
در همین حال در حالی که مرکز پژوهشهای مجلس تعداد معتادان رها شده به خاطر بروز کرونا در گرمخانهها را ۱۱هزار نفر ذکر میکند، یک فرمانده نیروی انتظامی از رقمی پنج هزار نفری سخن میگوید.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، ستاد مبارزه با مواد مخدر در اطلاعیهای اعلام کرده است که طبق مصوبه کمیته درمان ستاد مبارزه با کرونا به ریاست معاون وزیر بهداشت، قرار شده تا زمان رفع شرایط بحران «جمع آوری و ساماندهی» این معتادان به تعویق بیفتد.
در پی انتشار گسترده ویدئویی از تجمع معتادان در یکی از مناطق جنوب تهران، برخی مقامهای جمهوری اسلامی علت حضور چشمگیر معتادان در خیابانها را تعطیلی مراکز ماده ۱۶ به خاطر نگرانی از شیوع کرونا در بین آنها ذکر کردند.
بر اساس ماده ۱۶، یکی از اصلاحیههای قانون مبارزه با مواد مخدر که در سال ۸۹ به تصویب رسید، مراکزی برای نگهداری و «درمان اجباری» معتادان ایجاد میشود. این مراکز ابتدا در مدیریت ستاد مبارزه با مواد مخدر بود اما از دو سال پیش به مراکز بهزیستی سپرده شد.
بنابر گزارشها، ستاد ملی مبارزه با کرونا برای جلوگیری از همهگیری کرونا در این مراکز دستور به تعطیلی آنها داده است.
در همین حال مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی خبر داد که با وجود اختصاص حدود شش میلیارد تومان بودجه جدید به سازمان بهزیستی برای مقابله با کرونا، پذیرش معتادان در مراکز این سازمان متوقف شده است.
این مرکز همچنین اعلام کرد که تعطیلی مراکز نگهداری معتادان باعث شده که حدود ۱۱ هزار معتاد در سطح خیابانها رها شوند و ممکن است شیوع ویروس کرونا گستردهتر شود.
عبدالوهاب حسنوند، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران، نیز خبر داد که پنج هزار معتاد پس از پایان دوره نگهداری که بر اساس قوانین شش ماه است، آزاد شدهاند و نگهداری دوباره آنان نیاز به دستور قضایی دارد.
آقای حسنوند همچنین گفت جمعآوری معتادان نیاز به پروتکلهای بهداشتی دارد.
وی اضافه کرد: «امکان دارد این افراد به بیماری کرونا مبتلا و حتی ناقل آن باشند و هنگامی که ما آنها را وارد مراکز ماده ۱۶ میکنیم، به دیگران هم انتقال دهند؛ به همین دلیل باید یک پروتکل بهداشتی برای جمعآوری و ساماندهی آنها در نظر گرفته شود».
روز یکشنبه ۱۷ فروردین همچنین پیروز حناچی شهردار تهران گفت که «در حال تعامل با نهادها جهت حل این مشکل هستیم».
یک روز پیش از این سخنان، مالک حسینی سرپرست سازمان رفاه شهرداری تهران، خبر داده بود که گروهی از معتادان رها شده میخواهند در گرمخانههای زیر نظر شهرداری بخوابند.
وی اعلام کرده بود که حدود ۴۰ مورد مشکوک به ابتلا به کرونا در گرمخانهها شناسایی شده اما تست آنان مثبت نشده است.
خبرگزاری ایرنا نیز ضمن انتشار تصاویری که میدان شوش و خیابانهای اطراف آن را خالی نشان میداد نوشت که کارتنخوابهای این منطقه به گرمخانههای شهرداری منتقل شدهاند.
در طول شش هفتهای که از اعلام رسمی ورود کرونا به ایران میگذرد، مقامها و نهادهای مختلف جمهوری اسلامی بارها درباره تخطی برخی از نهادهای دیگر خبر داده و انگشت اتهام را به سوی یکدیگر گرفتهاند.
علاوه بر این، مدیریت مقابله با شیوع کووید-۱۹ نیز با سردرگمی همراه است.