بالاترین میزان ابتلا به کرونا در جهان در آمریکا ثبت شد
بالاترین میزان ابتلا به کرونا در جهان در آمریکا ثبت شد
بالاترین میزان ابتلا به کرونا در جهان در آمریکا ثبت شد
رادیو زمانه: دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در تلاش است ابعاد بحران شیوع ویروس کرونا در آمریکا را کمتر از آنچه که هست نشان دهد. آمارها اما حکایت دیگری دارند. به گفته کارشناسان آمریکایی در ایالات متحده بیشترین میزان ابتلا به کووید ۱۹ در جهان شناسایی شده و به ثبت رسیده است. تا بعد از ظهر پنجشنبه ۲۶ مارس / ۷ فروردین (به وقت محلی)، در آمریکا ۸۲۴۰۰ ابتلای قطعی به کووید ۱۹ به ثبت رسید و به این ترتیب در طی یک هفته شیوع کرونا ویروس در آن کشور دو برابر افزایش یافت.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد پنجشنبه در اجلاس گروه ۲۰ که به میزبانی عربستان سعودی برای نخستین بار به شکل ویدیوکنفرانس برگزار شد هشدار داد:
«ما در حال جنگ با یک ویروس هستیم و این جنگ را میبازیم. جهان در سه ماه به ۱۰۰ هزار ابتلای قطعی رسید. صد هزار ابتلای بعدی فقط در ۱۲ روز اتفاق افتاد. صد هزار ابتلای بعدی در چهار روز. صد هزار ابتلای بعدی فقط در یک روز و نیم اتفاق میافتد. ما به نقشهای برای جنگ نیاز داریم.»
ایالات متحده آمریکا اکنون در مرکز شیوع و در کانون این جنگ جهانی قرار گرفته است. بر اساس آمار دانشگاه جانز هاپکینز، در چین حدود ۸۱۸۰۰ ابتلای قطعی و در ایتالیا حدود ۸۰۶۰۰ ابتلای قطعی به کووید ۱۹ به ثبت رسیده است. هماکنون بیش از نیم میلیون عفونت تایید شده با ویروس کرونا در سراسر جهان وجود دارد.
پرزیدنت ترامپ خطاب به روزنامهنگاران کاخ سفید گفت تعداد بالای عفونتهای تایید شده در ایالات متحده آمریکا به این دلیل است که تستهای زیادی در کشور انجام میشود. ترامپ گفت در سایر کشورها مانند چین، شما نمیدانید که تعداد واقعی چیست.
رئیسجمهوری آمریکا جمعه ۲۷ مارس/ از فروردین از گفتوگوی تلفنی با شی جینپینگ رئیسجمهوری چین درباره شیوع ویروس کرونا در جهان خبر داد. ترامپ در توییتر نوشت:
«چین سختیهای زیادی تحمل کرده و درک خوبی از این ویروس به دست آورده است. ما با هم همکاری نزدیکی داریم.»
پیش از این یک جدال لفظی بین واشنگتن و پکن درباره منشأ ویروس اتفاق افتاده بود. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا از «ویروس ووهانگ» نام برده بود.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که معمولا میزان واقعی شیوع کرونا پنج تا ۱۰ برابر آمار رسمی است. از آماری که دولتها ارائه میدهند تنها میتوان به مبتلایانی پی برد که به علائم بیماری (تب، سرفه و تنگی نفس) مبتلا شدهاند و به مراکز درمانی مراجعه کرده و در آنجا از آنها تست گرفته شده است. در مناطقی در ایالات متحده آمریکا پزشکان و کارکنان بیمارستان از تنگناها در تهیه لباسهای محافظتی، ماسک و کیتهای تشخیص خبر میدهند. به ویژه در شهر نیویورک که به کانون عفونتهای جدید تبدیل شده است، کمبود تجهیزات پزشکی به طرز چشمگیری رو به وخامت است.
سنای آمریکا و کاخ سفید روز گذشته بر سر طرح مشوق اقتصادی ۲ تریلیون دلاری ( ۲ هزار میلیارد دلاری) به توافق رسیدند. این بسته تشویقی بیشترین رقمی است که در طول تاریخ آمریکا برای مواجهه با یک بحران اختصاص داده شده است.
دانشگاه جانز هاپکینز گزارش داد که در آمریکا بیش از ۱۱۰۰ نفر در اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادهاند. در ایتالیا بیش از ۸ هزار نفر و در چین ۳ هزار نفر جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست دادند. وبسایت محققان آمریکایی به طور مرتب با دادههای دریافتی به روز میشود و بنابراین به طور کلی میزان بالاتری از عفونتهای تایید شده را در مقایسه با آمارهای رسمی سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد. روند شیوع کرونا در چین تقریباً متوقف شده و برای نخستین بار سرعت همهگیری بیماری در ایتالیا اندکی کاهش یافته است.