نماینده مجلس ایران: دو نوع ویروس کرونا در ایران هست
نماینده مجلس ایران: دو نوع ویروس کرونا در ایران هست
نماینده مجلس ایران: دو نوع ویروس کرونا در ایران هست
بی بی سی :شهروز برزگر، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، میگوید “طبق توضیح وزیر بهداشت … بخشی از ویروس کرونا در گیلان کاملا با ویروس ووهان چین متفاوت است که حتی به پرستار ۲۵ ساله هم رحم نکرد.”
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران امروز در جلسه کمیسیون بهداشت مجلس با حضور رئیس مجلس و برخی نمایندگان حضور پیدا کرده بود.
آقای برزگر همچنین گفت: “بخشی از ویروس کرونا در قم هم با ویروس ووهان چین متفاوت است. به عبارت دقیقتر مشخص نیست که منشأ ویروس دوم از کجاست؟” او احتمال داد ویروس “با منشا نامعلوم” از “نوع بیو تروریسم آمریکا” باشد.
هفته پیش پژوهشگران دانشگاه پکن و انستیتو پاستور شانگهای تحقیقی را براساس بررسی ژنتیکی ۱۰۳ ویروس منتشر کردند و گفتند ویروس کرونای ۲۰۱۹ (با نام رسمی سارس-کرونا-۲) دو نوع دارد، نوعL و نوع S. نوع L شایعتر است (۷۰ درصد) اما S نوع از نظر تکاملی قدیمیتر است.
آنها نوشتند که به نظر میرسد نوع L تهاجمیتر است و سریعتر منتشر میشود. به عقیده این پژوهشگران “در حالی که نوع L در مراحل شیوع بیماری در ووهان شایعتر بود اما تناوب آن از اوایل ژانویه ۲۰۲۰ رو به کاهش رفت.”
روشن نیست آیا اظهار نظر آقای بزرگر به نقل از وزیر بهداشت، به همین دو گونه اشاره دارد یا چیزی دیگر.
به گفته آقای برزگر ویروس از قم به گیلان انتشار یافته: “مسافران از قم ویروس را به گیلان بردند. همچنین قبل از آنکه ایران درگیر کرونا شود زواری از افغانستان و پاکستان و حتی امارات به ایران آمده بودند که حتی خودشان هم از ابتلا به کرونا اطلاعی نداشتند.”
بر اساس آخرین آمار تا ساعت دوی بعداظهر امروز دوشنبه، شمار مبتلایان به کرونا در ایران به ۷۱۶۱ رسیده و در مجموع ۲۳۷ نفر جانباختهاند. در ۲۴ ساعت گذشته ۵۹۵ مور جدید ابتلا شناسایی شده و ۴۳ نفر جان خود را از دست دادهاند. ۲۳۹۴ هم بهبود یافتهاند.
بیشترین موارد ابتلا به ترتیب در تهران، قم، مازندران، اصفهان، گیلان، مرکزی، البرز و قزوین بوده است.
در روزهای اخیر شیوع کروناویروس ۲۰۱۹ در دو استان شمالی گیلان و مازندران سبب نگرانی شده است. مجمع نمایندگان استان گیلان در مجلس در نامهای به رئیس مجلس و وزیر بهداشت ایران وضعیت را “اضطراری” خوانده و “خواستار تشدید کمکهای ستاد ملی مقابله با کرونا” به این استان شدهاند.
یکی از نمایندگان استان مازندران در مجلس ایران هم در نامهای سرگشاده به حسن روحانی، رئیس جمهور، خواهان اعلام وضعیت قرمز در این استان شده است. مازندران با ۶۳۳ مورد ابتلا، بعد از تهران و قم بیشترین مبتلا را دارد.
این نمایندگان خواستار قرنطینه استانهای خود شدهاند اما به گفته محمد حسین قربانی نماینده وزیر بهداشت در استان گیلان، “هنوز مبادی ورودی باز است و مردم گیلان در این باره دغدغه دارند البته که این موضوع در اختیار شورای امنیت است. با معاون اول رئیس جمهور صحبت کردم که قولهایی دادند.”
با وجود افزایش روزانه شمار مبتلایان، مسئولان در ایران میگویند “اوج این بیماری دو هفته آینده است.”
به گفته همایون یوسفی عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کمیته کشوری مقابله با کرونا، “در حال حاضر موارد بستری در حال کاهش است” اما پیشبینی شده که “تا هفته آینده در کل کشور روزانه میزان بستری ۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر شود.”
آقای یوسفی گفت: “در روزهای ابتدایی، این بیماری توسط مسئولان جدی نگرفته نشد و زمانی که ویروس پیشرفت کرد توجه به سمت آن جلب شد.”
بر اساس گزارشها، کمبود لوازم بهداشتی مثل ژل ضدعفونی یا ماسک همچنان وجود دارد و به گفته دکتر فرهاد ابول نژادیان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز، “از نظر تولید ماسک در همه جای کشورمشکل وجود دارد و چرخه تولید و توزیع برعهده ما نیست.”
کمبود تست آزمایشگاهی کرونا در ایران هم مثل کشورهای دیگر وجود دارد اما به گفته مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران “کیتهای وارد شده تا دو ماه آینده کافی هستند” و “تا فرودین ماه سال آینده کیتهای تشخیصی ایرانی روانه بازار میشوند.”
ویروس کرونای ۲۰۱۹ همچنان در بین چهرههای سیاسی فعلی و سابق جمهوری اسلامی قربانی میگیرد. در آخرین موارد محمدرضا راهچمنی، رئیس سابق سازمان بهزیستی و موسس حزب همبستگی به دلیل این بیماری درگذشته است.
فرزاد تذری معاون اسبق اداره سیاسی سپاه و از بنیانگذاران هفته نامه صبح صادق نیز قربانی این بیماری شده است.
به گفته علی بختیاری سخنگوی سازمان مدیریت بحران ایران، اسماعیل نجار، رییس این سازمان نیز به کرونای ۲۰۱۹ مبتلا و آزمایشش مثبت شده است.