تأیید مرگ پرستار گیلانی بر اثر ابتلا به کرونا با یک هفته تاخیر؛ جهان نگران مخفیکاری مقامات ایران است
تأیید مرگ پرستار گیلانی بر اثر ابتلا به کرونا با یک هفته تاخیر؛ جهان نگران مخفیکاری مقامات ایران است
تأیید مرگ پرستار گیلانی بر اثر ابتلا به کرونا با یک هفته تاخیر؛ جهان نگران مخفیکاری مقامات ایران است
خبر مثبت بودن تست کرونای پرستار جوانی که در بیمارستان لاهیجان جان باخت سرانجام با یک هفته تاخیر اعلام شد و البته همین تاخیر انتقادهای زیادی را برانگیخته است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، سازمان نظام پرستاری شرق گیلان روز دوشنبه ۱۲ اسفند تائید کرد که مرگ نرجس خانعلیزاده، پرستار بیمارستان لاهیجان، بر اثر کرونا بود. در شرایطی که انتشار خبر جانباختن این پرستار جوان هفته پیش در شبکههای مجازی بازتاب گستردهای داشت، مقامات رسمی در آن زمان گزارشهای مربوط به درگذشت او بر اثر ابتلا به کرونا را تکذیب کرده بودند.
پرستاران میگویند تجهیزات لازم از سوی وزارت بهداشت برای آنها تامین نشده است.
اکنون تائید خبر جانباختن پرستار گیلانی به دلیل ابتلا به ویروس کرونای جدید با یک هفته تاخیر نیز در فضای مجازی بازتاب داشته است.
برای نمونه، کاربری به نام بابک در توئیتر نوشت: «به دلیل نبود کیت، تست کرونای پرستار مملکت ۷ روز بعد از فوتش مثبت اعلام میشه. اونوقت مسئول مملکت صبح ساعت ۸ تب میکنه، ساعت ۱۰ تستش مثبت میشه، ظهر قرنطینه، شب هم خبر سلامتیش رو توییت میکنه.»
در روزهای اخیر چندین مقام حکومت ایران از بیماری کرونا خبر دادند. خبرگزاری مهر در گزارشی از مثبت بودن تست کرونای دستکم ۲۰ نماینده مجلس شورای اسلامی خبر داد. این خبرگزاری روز یکشنبه ۱۱ اسفند نوشت، تست کرونای معصومه آقاپور علمشاهی نماینده شهرستان شبستر، قاسم میرزایی نکو نماینده دماوند، و یکی از نمایندگان تبریز، آذرشهر، و اسکو در مجلس مثبت اعلام شده است.
پیش از این، محمود صادقی و مجتبی ذوالنوری از جمله نمایندگانی بودند که نتیجه آزمایش آنها مثبت اعلام شده بود.
پیشتر گزارش شده بود که تست اول کرونای محمدباقر قالیباف، چهره مشهور اصولگرا، نیز مثبت بوده است. همچنین فرید حدادعادل از بستگان مجتبی خامنهای فرزند رهبر جمهوری اسلامی از تست مثبت خود خبر داده بود. مردم میگویند در حالی که مقامات به راحتی به تست کرونا دسترسی دارند، این امکان برای آنها یا پرستارهایی که در خط مقدم مقابله با کرونا هستند وجود ندارد.
افکار عمومی در ایران نسبت به مخفی کاری مقامات ایران نگران است. اولین مورد مرگ بر اثر کرونا روز اول اسفند گزارش شد و این در حالی بود که تا قبل از آن مقامات هرگونه ابتلا به کرونا در ایران را تکذیب میکردند.
رویترز در روزهای گذشته با انتشار آمار غیررسمی نوشت که بیش از ۲۱۰ نفر در ایران بر اثر کرونا جان خود را از دست دادهاند در حالی که آمار رسمی تا کنون مرگ ۶۶ نفر را تایید کرده است.
مایک پمپئو همچنین روز جمعه ۹ اسفند در نشستی در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، با توجه به سابقه پنهانکاری مسئولان جمهوری اسلامی گفت، رژیم ایران تمایلی ندارد که درباره شیوع ویروس کرونا اطلاع رسانی کند و من نگران هستم آنها اطلاعات مهمی را پنهان کرده باشد.
این دومین بار است که وزیر خارجه آمریکا از مخفیکاری احتمالی مقامات ایران ابراز نگرانی میکند. مایک پمپئو روز سه شنبه هشدار داده بود که آمریکا نگران مخفیکاری مقامات جمهوری اسلامی درباره شیوع کرونا است.
ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که معافیتهایی از تحریم ایران را صادر کرده است و اجازه میدهد برای ارسال برخی خدمات بشردوستانه، بانک مرکزی ایران مجاز به انجام انتقال مالی باشد.